Проблем с централно на дясна врата и комфорт модула на лява

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Проблем с централно на дясна врата и комфорт модула на лява

Мнение от Nistel » 26 Сеп 2012, 14:46

Колата ми е Е46 купе само с централно и без памет 2000 година. Проблемите са следните:

1. Зъбчето което се повдига като се отключи дясната врата не винаги се вдига до горе. Понякога се повдига наполовина и съответно вратата не може да се отвори. Дърпам дръжката отвътре и се вдига до горе. Произволно го прави ми се струва, но определено през зимата беше почти всеки път а лятото доста по-рядко. Купих машинка от колега от форума и ми я смениха в сервиз, но проблема остана.

2. На лявата(шофьорската)врата пак понякога не винаги когато опитам да вдигна стъклото без значение дали на стъпки или дълбокото натискане стъклото се вдига докато държа копчето и после се сваля една стъпка надолу. Все едно се е задействала защитата за защипани пръсти. Понякога го прави много често а понякога с дни не става. Когато задържа копчето няколко секунди по-дълго винаги се затваря до горе.

Ако някой е имал такива проблеми и може да помогне или поне да ме насочи къде в Бургас някой би се хванал да ги оправи ще съм много благодарен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Re: Проблем с централно на дясна врата и комфорт модула на л

Мнение от Nistel » 30 Сеп 2013, 20:08

Никой не ми отрази темата та сега година по-късно намерих, кой да ми ги оправи. След ходене по всякакви сервизи и "тестни" специалисти по стъкла, които не са чували за GM модул намерих колега от форума.

За централното се оказа от машинката, като преди това смених релетата и пак си беше същото. За стъклото има проблем в сейфти функцията за защипани пръсти. Изключихме я от NCS-a и проблема изчезна.

Изключително съм благодарен на bojky, че отдели толкова време да вникне в проблемите и да ги реши. Също така и ми монтира angel eyes перфектно.
Изображение

Назад към E46