Датчик налягане спирачна течност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Датчик налягане спирачна течност
Привет Колеги,
Колата е Е46 330д; 204 кс
Проблема ми е следният: преди около година в движение еднократно ми светна лампата на ДСЦ-то в комбинация с тази на ръчната и двете в жълто. Загасих и запалих на ново и повече не светна. В последните няколко дена, обаче имах доста дълъг път и ми го направи този номер още няколко пъти в движение. Отново като загася и запаля и лампичките угасват. DIS-а показа грешка на датчик налягане спирачна течност. Изчистихме тази грешка (както и разни други набити при смяна на акумулатора). На следващият ден, обаче пак светнаха - когато светнат ABS-a спира да работи.
Очевидно е, че въпросният датчик прави мизерията, като може и да не е заминал, а просто да прави лош контакт. Интересно ми е някой имал ли е подобна ситуация и как са се развили при него нещата. Пробвал ли е да чисти букса, имало ли е ефект. Иначе датчика си струва 217 лв, продава се само оригинален и е ясно, че в краен случай ше се сменя
Благодаря !
Колата е Е46 330д; 204 кс
Проблема ми е следният: преди около година в движение еднократно ми светна лампата на ДСЦ-то в комбинация с тази на ръчната и двете в жълто. Загасих и запалих на ново и повече не светна. В последните няколко дена, обаче имах доста дълъг път и ми го направи този номер още няколко пъти в движение. Отново като загася и запаля и лампичките угасват. DIS-а показа грешка на датчик налягане спирачна течност. Изчистихме тази грешка (както и разни други набити при смяна на акумулатора). На следващият ден, обаче пак светнаха - когато светнат ABS-a спира да работи.
Очевидно е, че въпросният датчик прави мизерията, като може и да не е заминал, а просто да прави лош контакт. Интересно ми е някой имал ли е подобна ситуация и как са се развили при него нещата. Пробвал ли е да чисти букса, имало ли е ефект. Иначе датчика си струва 217 лв, продава се само оригинален и е ясно, че в краен случай ше се сменя

Благодаря !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Датчик налягане спирачна течност
Марто - защо просто не пробваш да му откачиш буксата и да го почистиш и после да видиш дали грешката се появява пак?
Si non confectus, non reficiat.
Мерси Заги !
Това така или иначе беше стъпка No1
Да разбирам, че никой не е срещал подобен проблем....
Това така или иначе беше стъпка No1

Да разбирам, че никой не е срещал подобен проблем....
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
За Pressure sensor ли става въпрос-ако да те са 2

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Аз съм със същия проблем от 1 седмица. И аз търся информация, тъй като от провереното до сега в интернет излиза, че не датчика е развален а ДСЦ модула се бъзика нещо. Същото ми го каза и Ванката Димитрофф 
Също така много мислих и съм съгласен с мнението, че един датчик за налягане няма как само понякога да не работи, той или работи или не.
П.П.: При мен излиза само една грешка: "5Е21 ABS-DSC: Pressure sensor 2"

Също така много мислих и съм съгласен с мнението, че един датчик за налягане няма как само понякога да не работи, той или работи или не.
П.П.: При мен излиза само една грешка: "5Е21 ABS-DSC: Pressure sensor 2"
Сега ме е яд, че не записах грешката, която излезе при мен. Като правихме диагностика гледахме на DIS-а и къде се намира този датчик - под казанчето за спирачна течност, върху агрегата на ABS-а. Другата седмица мисля да отворим да видим какво точно представлява, може ли да е от лош контакт примерно и ще пиша има ли резултат.
- mustang1986
- ентусиаст
-
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=25
Номер 2 от схемата-2бр с,но най-добре прочети пак грешката,за да те насочат по добре колеги диагностици по проблема
Номер 2 от схемата-2бр с,но най-добре прочети пак грешката,за да те насочат по добре колеги диагностици по проблема

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
И аз я имам тази грешка от няколко години и е най-уязвима(по мои наблюдения)през летния сезон, с по-агресивно каране.В Дару ме посъветваха да го смена чак като "умре" напълно,иначе АБС-а ми работи,а ДСЦ-то не.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Странно, но тази сутрин и на мен ми се получи същата ситуация. След като изгасих колата и я стартирах наново се оправи. Да не да е типичен летен проблем, за първи път ми се случва. На скоро сменяхме накладките на ръчната и първоначално си помислих, че е от тази смяна.
Повече не се е появявала днес, а имах 2-3 стартирания на двигателя, може да е била временна грешка, дали е записана вече в компютъра на колата?
Повече не се е появявала днес, а имах 2-3 стартирания на двигателя, може да е била временна грешка, дали е записана вече в компютъра на колата?
Flipz
щом са светнали лампите би трябвало да е записало грешка
mustang1986
Благодаря ! Наиситна са два. Диагностиката дали показва кой от двата прави мизерията
може би ще трябва да чета втори път....
100imenov
опитвал ли си нещо да го почистваш този датчик и всъщност разбрахте ли кой от двата е, щом са два? Между другото в сервиза, в който правихме диагностиката ме посъветваха абсолютно същото каквото и теб 

mustang1986

100imenov

- 100imenov
- ентусиаст
-
Ми честно казано не съм правил нищо,защото не го намирам като проблем,щом не го прави с месеци наред значи идва като прищявка на електрониката 1 2 дни светва по няколко пъти и отшумява,вече не му обръщам внимание.Относно датчика нямам спомен кой ми казаха,ама грешката е нещо от сорта,че отчита постоянно натисната спирачка.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
100imenov написа:И аз я имам тази грешка от няколко години и е най-уязвима(по мои наблюдения)през летния сезон, с по-агресивно каране.В Дару ме посъветваха да го смена чак като "умре" напълно,иначе АБС-а ми работи,а ДСЦ-то не.
не работи само като се появи проблемът? или заради него по принцип не работи DSC.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- 100imenov
- ентусиаст
-
Когато се ушашави въпросния датчик и светнат лампите за ДСЦ и АБС иначе няма проблем.На мой приятел пежото му имаше сходен проблем и при светване на въпросните лампи спират и двете системи,докато при е46 АБС-а работи.
При мен свети DSC и ръчна спирачка (!), а не ABS-а.
За сега мисля и аз да поизчакам да видя дали ще се задълбочи проблема, ако започне да го прави прекалено често и започне да свети постоянно ще го сменям.
Предлагам темата да остане отворена, ако при някой се случи нещо интересно да ъпдейтне
Благодаря на всички колеги, които се включиха.
За сега мисля и аз да поизчакам да видя дали ще се задълбочи проблема, ако започне да го прави прекалено често и започне да свети постоянно ще го сменям.
Предлагам темата да остане отворена, ако при някой се случи нещо интересно да ъпдейтне

Благодаря на всички колеги, които се включиха.
Последна промяна Drum на 23 Юли 2012, 9:42, променена общо 1 път
- mustang1986
- ентусиаст
-
Темата е за е39,но нещата са същите.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1443359
http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=48
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1443359
http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=48

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2