Датчик налягане спирачна течност

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Датчик налягане спирачна течност

Мнение от Drum » 19 Юли 2012, 16:16

Привет Колеги,

Колата е Е46 330д; 204 кс

Проблема ми е следният: преди около година в движение еднократно ми светна лампата на ДСЦ-то в комбинация с тази на ръчната и двете в жълто. Загасих и запалих на ново и повече не светна. В последните няколко дена, обаче имах доста дълъг път и ми го направи този номер още няколко пъти в движение. Отново като загася и запаля и лампичките угасват. DIS-а показа грешка на датчик налягане спирачна течност. Изчистихме тази грешка (както и разни други набити при смяна на акумулатора). На следващият ден, обаче пак светнаха - когато светнат ABS-a спира да работи.

Очевидно е, че въпросният датчик прави мизерията, като може и да не е заминал, а просто да прави лош контакт. Интересно ми е някой имал ли е подобна ситуация и как са се развили при него нещата. Пробвал ли е да чисти букса, имало ли е ефект. Иначе датчика си струва 217 лв, продава се само оригинален и е ясно, че в краен случай ше се сменя :D

Благодаря !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Датчик налягане спирачна течност

Мнение от Zagy » 19 Юли 2012, 18:47

Марто - защо просто не пробваш да му откачиш буксата и да го почистиш и после да видиш дали грешката се появява пак?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Drum » 20 Юли 2012, 8:00

Мерси Заги !

Това така или иначе беше стъпка No1 :D

Да разбирам, че никой не е срещал подобен проблем....

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 20 Юли 2012, 14:43

За Pressure sensor ли става въпрос-ако да те са 2
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 20 Юли 2012, 17:08

Аз съм със същия проблем от 1 седмица. И аз търся информация, тъй като от провереното до сега в интернет излиза, че не датчика е развален а ДСЦ модула се бъзика нещо. Същото ми го каза и Ванката Димитрофф :bowdown:
Също така много мислих и съм съгласен с мнението, че един датчик за налягане няма как само понякога да не работи, той или работи или не.

П.П.: При мен излиза само една грешка: "5Е21 ABS-DSC: Pressure sensor 2"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Drum » 21 Юли 2012, 8:36

Сега ме е яд, че не записах грешката, която излезе при мен. Като правихме диагностика гледахме на DIS-а и къде се намира този датчик - под казанчето за спирачна течност, върху агрегата на ABS-а. Другата седмица мисля да отворим да видим какво точно представлява, може ли да е от лош контакт примерно и ще пиша има ли резултат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 21 Юли 2012, 12:09

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=25
Номер 2 от схемата-2бр с,но най-добре прочети пак грешката,за да те насочат по добре колеги диагностици по проблема :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 21 Юли 2012, 12:26

И аз я имам тази грешка от няколко години и е най-уязвима(по мои наблюдения)през летния сезон, с по-агресивно каране.В Дару ме посъветваха да го смена чак като "умре" напълно,иначе АБС-а ми работи,а ДСЦ-то не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 21 Юли 2012, 17:18

Странно, но тази сутрин и на мен ми се получи същата ситуация. След като изгасих колата и я стартирах наново се оправи. Да не да е типичен летен проблем, за първи път ми се случва. На скоро сменяхме накладките на ръчната и първоначално си помислих, че е от тази смяна.

Повече не се е появявала днес, а имах 2-3 стартирания на двигателя, може да е била временна грешка, дали е записана вече в компютъра на колата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Drum » 21 Юли 2012, 17:58

Flipz :arrow: щом са светнали лампите би трябвало да е записало грешка

mustang1986 :arrow: Благодаря ! Наиситна са два. Диагностиката дали показва кой от двата прави мизерията :conf: може би ще трябва да чета втори път....

100imenov :arrow: опитвал ли си нещо да го почистваш този датчик и всъщност разбрахте ли кой от двата е, щом са два? Между другото в сервиза, в който правихме диагностиката ме посъветваха абсолютно същото каквото и теб :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 21 Юли 2012, 18:25

Ми честно казано не съм правил нищо,защото не го намирам като проблем,щом не го прави с месеци наред значи идва като прищявка на електрониката 1 2 дни светва по няколко пъти и отшумява,вече не му обръщам внимание.Относно датчика нямам спомен кой ми казаха,ама грешката е нещо от сорта,че отчита постоянно натисната спирачка.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 21 Юли 2012, 19:59

100imenov написа:И аз я имам тази грешка от няколко години и е най-уязвима(по мои наблюдения)през летния сезон, с по-агресивно каране.В Дару ме посъветваха да го смена чак като "умре" напълно,иначе АБС-а ми работи,а ДСЦ-то не.

не работи само като се появи проблемът? или заради него по принцип не работи DSC.
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 21 Юли 2012, 22:52

Когато се ушашави въпросния датчик и светнат лампите за ДСЦ и АБС иначе няма проблем.На мой приятел пежото му имаше сходен проблем и при светване на въпросните лампи спират и двете системи,докато при е46 АБС-а работи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Drum » 22 Юли 2012, 12:59

При мен свети DSC и ръчна спирачка (!), а не ABS-а.

За сега мисля и аз да поизчакам да видя дали ще се задълбочи проблема, ако започне да го прави прекалено често и започне да свети постоянно ще го сменям.

Предлагам темата да остане отворена, ако при някой се случи нещо интересно да ъпдейтне :)

Благодаря на всички колеги, които се включиха.
Последна промяна Drum на 23 Юли 2012, 9:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 22 Юли 2012, 16:54

Изображение

Следваща

Назад към E46