Газов инжекцион на 320i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Газов инжекцион на 320i
Знам, че е дискутирано доста,но повечето теми са с мнения преди година-две. Въпроса ми е към тези хора които са си сложили газов инжекцион на 320i преди година-две. Как се държи колата,и какви проблеми(ако има) е изкарала заради газта. Четох мнения,че се разваляли бензинови помпи,ламбда сонди.Четох и мнения на хора които казват-2 години карам нямам ядове,друг казва четерицилиндровият двигател е по-издръжлив от шестцилинровият. И аз не съм привърженик на газта,но като гледам цените на горивата или трябва да слагам или да продавам колата. А не ми се продава,не искам и да почнат проблеми.Затова моля за конкретни мнения от хора които имат.Благодаря
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Газов инжекцион на 320i
Твоят двигател предполагам че е с два ваноса? viewtopic.php?f=34&t=252845 можеш да погледнеш тази тема
dido0o``` написа:Твоят двигател предполагам че е с два ваноса? viewtopic.php?f=34&t=252845 можеш да погледнеш тази тема
То с един, три или без, няма на е46.
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Сладур1 написа:Знам, че е дискутирано доста,но повечето теми са с мнения преди година-две. Въпроса ми е към тези хора които са си сложили газов инжекцион на 320i преди година-две. Как се държи колата,и какви проблеми(ако има) е изкарала заради газта. Четох мнения,че се разваляли бензинови помпи,ламбда сонди.Четох и мнения на хора които казват-2 години карам нямам ядове,друг казва четерицилиндровият двигател е по-издръжлив от шестцилинровият. И аз не съм привърженик на газта,но като гледам цените на горивата или трябва да слагам или да продавам колата. А не ми се продава,не искам и да почнат проблеми.Затова моля за конкретни мнения от хора които имат.Благодаря
Ми дава икономия но имай предвид че преди да обьрне на газ е на бензин и това всеки ден ами зимно и хладно време ами ако караш 10на км то 3те са на бензин в смисьл сутрин до работа.Моя майстор ми каза че е 1-1 газ -бензин/но за мен си е разлика голяма в полза на бензина/.За разход на газ предполагам 12-13 на 100 не сьм я сасичал защото не го плащам аз.Смених и свещите с платинови/100лв/.
Основното е да имаш много километри за подобна инвестиция.Дава и дефекти ,на мен ми загрява нещо си там в мотора когато е на газ и след 100на км и когато я рестартирам се оправя.и сьтветно ако има некакьв техн проблем по мотора на бензин то на газ става още по зле.
320и 1998г на газ от година.
Тази 13-годишна кола няма да се развали от газ-та. Слагай и не се чуди. Нищо няма да се счупи, избери си читава система и читав майстор.
Въпреки проблемите, които имах в началото, ако трябва да мина по същия път - пак ще го направя.
Въпреки проблемите, които имах в началото, ако трябва да мина по същия път - пак ще го направя.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
nikim69 написа: Ми дава икономия но имай предвид че преди да обьрне на газ е на бензин и това всеки ден ами зимно и хладно време ами ако караш 10на км то 3те са на бензин в смисьл сутрин до работа.
С тея 3 километра на газ или термостата не ти е наред или просто е нагласена на много високи градуси.. Зимата ми обръща на газ за има няма километър и половина .. а съм гледал температурата на която обръща и тя е 50градуса.
И моята загравя бързо. Проблема при мен е,че минавам 10-15 к годишно,колата я имам от 5 години,1 термостат съм и сменил. Нищо друго,може да е чтара но като се качи някой се чува само "Браво,перфектна,не се чува двигателя",гори ми извънградско 8-8.5 зимно време. Лятото съм свалял и на 7.5. Ама както и да го смятам газта си е по-евтина,само ме е страх да не тръгна по сервизите за да спестя малко пари.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Сладур1 написа:И моята загравя бързо. Проблема при мен е,че минавам 10-15 к годишно,колата я имам от 5 години,1 термостат съм и сменил. Нищо друго,може да е чтара но като се качи някой се чува само "Браво,перфектна,не се чува двигателя",гори ми извънградско 8-8.5 зимно време. Лятото съм свалял и на 7.5. Ама както и да го смятам газта си е по-евтина,само ме е страх да не тръгна по сервизите за да спестя малко пари.
Колега за качествен Газов инжекцион за 6 цилиндъра си приготви поне 2000лв. всичко друго е компромис ако минаваш под 10 000 км. на година просто не е икономически рентабилно. На запад където хората си правят сметката имаше изчисления че за да изплатиш газовият инжекцион и да си на печалба трябва да минаваш поне 25 000км. на година! Трябва сам да си прецениш същата работа е и с дизела много хора минават по 9-10 000 на година а карат дизел пак икономически не е рентабилно!
ilia1984 написа: за да изплатиш газовият инжекцион и да си на печалба трябва да минаваш поне 25 000км. на година! Трябва сам да си прецениш същата работа е и с дизела много хора минават по 9-10 000 на година а карат дизел пак икономически не е рентабилно!
как ги смятате не знам...
при 10 000 годишно средно 10/100 бензин 1000 литра Х 2.6 = 2600 лв.
при 10 000 годишно средно 7/100 дизел 700 литра Х 2.7 = 1890 лв.
при 10 000 годишно средно 12/10 газ 1200 литра Х 1.3 /макар че е по-малко/ = 1560 лв.
има и някакви литри бензин на месец, колкото да палне колата
ако ~ 40% не е разлика....
горе-долу така ги виждам, макар че нафта не съм карал и затова написах 7/100 според 8/100 е по-адекватно
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То ясно че на лисицата гроздето и било кисело.Ето мойте груби изчисления за е34
10000 км на бензин градски цикъл разход 13 х100 1300 литра бензин х2.6 лв общо 3380 лв
10000 км на газ с ГИ градско 14 литра х100 общо 1400 литра газ х 1.23 1722лв
При цена на ГИ от 1400 лв за една година инвестицията е избита дори да приспаднем единия резервоар бензин на година който зареждам за първоначално запалване на бензин.
ГИ съм сложил преди 6 години и минавам доста повече от 10000 км годишно така че въобще не ми се мисли колко пари отгоре трябваше да налея във вид на бензин за тоя пробег.
10000 км на бензин градски цикъл разход 13 х100 1300 литра бензин х2.6 лв общо 3380 лв
10000 км на газ с ГИ градско 14 литра х100 общо 1400 литра газ х 1.23 1722лв
При цена на ГИ от 1400 лв за една година инвестицията е избита дори да приспаднем единия резервоар бензин на година който зареждам за първоначално запалване на бензин.
ГИ съм сложил преди 6 години и минавам доста повече от 10000 км годишно така че въобще не ми се мисли колко пари отгоре трябваше да налея във вид на бензин за тоя пробег.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
то вече няма от да ги вземеш
преди ги раздаваха в пунктовете за проверка на агу, сега нали това се прави при гтп-тата,
а повечето от тях нямат дори апаратура
преди ги раздаваха в пунктовете за проверка на агу, сега нали това се прави при гтп-тата,
а повечето от тях нямат дори апаратура
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Каква апаратура да имат ? То щото много трудно да се види дали е безопасно монтирана газовата бутилка в автомобила.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
едно такова, където слухти за изтичане на газ
днес минах... отваряха капачката на радиатора и мушкат уреда вътре
уреда се побърква, в последствие разбрах, че е от антифриза
днес минах... отваряха капачката на радиатора и мушкат уреда вътре
уреда се побърква, в последствие разбрах, че е от антифриза
Здравейте имам един вапрос предлагат ми газов инжекцион 2-ра употреба от BMW 325i 6 цилиндара мотора е m50b25 вамос 96г. на балгарска фирма CARGAS 400 lv искам някои компетентен да ми каже дали този инжекцион ще стане за moeto BMW 320i e46 6 цилиндара с двоен ванос ? благодаря ви
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2