.......................
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
.......................
..................
Последна промяна sashko*** на 21 Яну 2012, 20:41, променена общо 1 път
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Информация за навигация 16/9
Няма как да стане без навигационен компютър да ти излезе картина на екрана, отделно обикновеното радио (това с което си в момента) не може да се подкара с навигация.
С две думи, лесен вариант няма. Най-добре си вземи един Dynavin
С две думи, лесен вариант няма. Най-добре си вземи един Dynavin

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
На мен ми беше друго интересно затова ще ползвам темата на колегата,понеже ми хрумна същата идея като неговата.Донякъде даже доста съм запознат с цялата хардуерна част(кабели,РМ,ТВмодул,навигационен комп и всички антени) понеже ми се наложи да подкарам звука на мой приятел който е с е39 и с допълнително монтирана навигация та така се сблъсках и аз с възможните проблеми които могат да възникнат при допълнителен монтаж на навигация,а при него бяха доста някой от които и до ден днешен не можем да оправим но и това ще стане.Та моят въпрос е от къде става инициализацията за смяна на песните (track1,2...) и въобще визуализацията на екрана от чеинджъра интересува ме от нави компа ли излиза или си е от самия монитор и ако е от нави компа по ibus ли се управлява,същия въпрос се отнася и за радио модула защото за тази е39ка имаше момент в който ми се искаше да го изрежа нацяло от инсталацията но така щях да скопя радиото на човека.Дано си ме разбрал малко объркано звучи но ми е трудно да обясня пишейки.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
StelllsKi написа:НТа моят въпрос е от къде става инициализацията за смяна на песните (track1,2...) и въобще визуализацията на екрана от чеинджъра интересува ме от нави компа ли излиза или си е от самия монитор и ако е от нави компа по ibus ли се управлява,същия въпрос се отнася и за радио модула защото за тази е39ка имаше момент в който ми се искаше да го изрежа нацяло от инсталацията но така щях да скопя радиото на човека.Дано си ме разбрал малко объркано звучи но ми е трудно да обясня пишейки.
За да видиш и управляваш нещо от дисплея, трябва да е свързано и да се разпознава от iBUS. Ако чейндъра или радиото нямат връзка с iBUS, не можеш да ги видиш и управляваш.
В случая навигационния компютър няма нищо общо, просто объркана инсталация.
При монтажа на навигация може да се обърка нещо само ако този, който я монтира не знае какво прави

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
При тази е39ка проблемите са от друго естество,понеже всичко е сбирщайн инсталацията е от 7ца жестоко преправяна орязвана изолирана на много места,всички модули са от различни коли та от там идват проблемите с крайния резултат.Най напред има проблем с радио модула когато му подвържеш 4те говорителя при следващо стартиране се самоблокира докато не бъдат премахнати и 4те говорителя,започва да свири след като бъдат подвързани отново и така до следващото включване.После се запали тв модулът който също не работи коректно постоянно изписва mute резнахме това кабелче което уж трябваше да разреши звука но това така и не стана.А проблема на тунера след като го отворих беше буквално овъглен филтър за смущенията и стабилизатора на напрежение само с това се размина тв-то.В последствие се занимавам със смущения които се чуват през говорителите (гадния бакшишки звук от радиостанциите).Отделно правих кабел м/у чейнджъра и радио модула защото и такъв нямаше.
А за въпроса ми от предния пост нещо не схванах отговора затова ще попитам по друг начин.... къде се запаметяват радиочестотите например и каква е ролята на самия монитор,каква е ролята на кабела към монитора НЕ този който отива към тв модула или навигационния компютър,а другият.Питам тези въпроси понеже искам да си направя с монитор(голямата навигация 16:9) да си управлявам чейнджър т.е да се ползва само за музика без други екстри.Не искам и радио какво точно ми е необходимо за тази цел?
А за въпроса ми от предния пост нещо не схванах отговора затова ще попитам по друг начин.... къде се запаметяват радиочестотите например и каква е ролята на самия монитор,каква е ролята на кабела към монитора НЕ този който отива към тв модула или навигационния компютър,а другият.Питам тези въпроси понеже искам да си направя с монитор(голямата навигация 16:9) да си управлявам чейнджър т.е да се ползва само за музика без други екстри.Не искам и радио какво точно ми е необходимо за тази цел?
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
StelllsKi написа:При тази е39ка проблемите са от друго естество,понеже всичко е сбирщайн инсталацията е от 7ца жестоко преправяна орязвана изолирана на много места,всички модули са от различни коли та от там идват проблемите с крайния резултат.Най напред има проблем с радио модула когато му подвържеш 4те говорителя при следващо стартиране се самоблокира докато не бъдат премахнати и 4те говорителя,започва да свири след като бъдат подвързани отново и така до следващото включване.После се запали тв модулът който също не работи коректно постоянно изписва mute резнахме това кабелче което уж трябваше да разреши звука но това така и не стана.А проблема на тунера след като го отворих беше буквално овъглен филтър за смущенията и стабилизатора на напрежение само с това се размина тв-то.В последствие се занимавам със смущения които се чуват през говорителите (гадния бакшишки звук от радиостанциите).Отделно правих кабел м/у чейнджъра и радио модула защото и такъв нямаше.
-колега, окабеляването се връзва за оем инсталацията на колата с 4 основни кабела, 12в постоянно, 12в контакт, маса, иБус шина. Така че проблемите са в прекъснатите от теб връзки по новото окабеляване ,както и прекъсната синхронизация м/у добавените модули, т.е. м/у буксите на модулите (2те на монитора, 2те на тв тунера, 2те на навито и т.н.) Картината идва от синхронизираната връзка м/у нави и тв, като тв модула пре-предава сигнала на нави към монитора, а цялото аудио влиза в радио тунера (и от него отива към колоните, ако няма усилвател). По иБус шината (1 кабел обикаля навсякъде, от датчиците на парктроника до мултито на волана примерно), та по иБуса се разпознава и управлява всичкия "хардуер" в колата, стига да е оем. По въпроса ти за радиото - то няма да работи коректно ако няма нужните връзки на гърба си (голямата и 2те малки букси), важна част от тях отиват към модулите и антенните усилватели. В него влиза информацията че имаш ченджър, или телефон, или аукс вход, или звук от нави и тв, а mute на тв означава че няма добър сигнал на тв, не друго. В монитора обаче се запаметяват радиостанциите и всички настроики на картината и звука. С две думи - ако радиото знае че имаш ченджър - той излиза в mode на монитора. Отделен въпрос е че радиата от старото и новото пококоление (кръгли с/у плоски пинове) са с променено като позиции окабеляване (то не е различно по предназначение, а е с разменени места), но и новите, и старите радиомодули "виждат/чуват" всичко - ченджър, телефон, тв.....стига да са навързани коректно. Най-общо казано инсталацията за оем мултимедия е на принципа - директна връзка м/у монитора (отпред) и нави (или тв, или двете), като радиото е на финала на веригата (отзад)))))
-чак сега си дадох сметка че искаш или се опитваш (при теб) да направиш чудо - т.е. първо да откачиш монитора от настолния си компютър.. да разделиш кутията и монитора на 4 метра..а после - да пишеш във форума??)))))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за изчерпателния отговор!Разбрах каквото ме интересуваше,а за е39ката всички модули се разпознават коректно навито е слагано от човек от нашия форум просто при монтажа не му е стигнало времето да подвърже говорителите към радио модула но след като ги подвързах аз се установи проблема в радио модула сега го лъжа с едно времереле с малка закъснителна верига за да тръгне звукът.И другото което е че звука е ужасен та се наложи да му сложа еквалайзер и усилвател за да постигнем някакво качество но все още не мога да се справя със смущенията а за звука при тв-то ни казаха за едно кабелче което подава маса и спира звука...това е когато има телефон,но както каза ти може проблема наистина да се окаже в слабия сигнал на приемане,досега не съм видял чиста картина на екрана.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колеги да попитам, как мога да разбера коя букса е на моето радио, новата с тесните пинове или старта с кръглите пинове. .. .. Аз не знам къде стои това радио проклето.. колата е фейс комби с фабрична навигация, предполагам, че компютъра е мк4 има и ченджър.. обаче радио няма там отзад, да не е случайно монтирано в блока на монитора? Мерси?

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
MonsteR написа:Колеги да попитам, как мога да разбера коя букса е на моето радио, новата с тесните пинове или старта с кръглите пинове. .. .. Аз не знам къде стои това радио проклето.. колата е фейс комби с фабрична навигация, предполагам, че компютъра е мк4 има и ченджър.. обаче радио няма там отзад, да не е случайно монтирано в блока на монитора? Мерси?
-радиото (т.е. радио-усилвателя) е зад тв модула, който е полегналата метална кутия, ниско долу при пластмасовия леген с инструментите, а самото радио е с плоски пинове (печално известно като БМ54)
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Re: .......................
защо си триете постовете?
ако мислите да го правите ви препоръчвам въобще да не пишете тук
В много форуми това е забранено, може би и тук трябва да се помисли за подобно нещо.
В много форуми това е забранено, може би и тук трябва да се помисли за подобно нещо.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Кво е тва заглавие?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
© написа:защо си триете постовете?
Или просто да се махне опцията изтриване, да остане само редактиране те така да видим как ще се трият постове. Не че аз не съм си трил мои постове де...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Е той точно си го е редактирал.....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

13 мнения
• Страница 1 от 1