жълта лампа на ръчната+жълта на стабилността
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3-ka `02g
- Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g
жълта лампа на ръчната+жълта на стабилността
колеги извинявам се, че пак ви притеснявам, но от тая кола ми писна вече, всяка седмица нова лампа ми светва по таблото... миналата седмица прибирам колата вечерта в гаража и никъф проблем, сутринта паля да я изкарвам и ми светва жълтата лампа на ръчната и едновременно с нея това триъгълничето, което светва като натисна ДСЦ- копчето за стабилността.. кажете какво да я правя, че да изгаснат тея две лампи.

- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Re: жълта лампа на ръчната+жълта на стабилността
Някой от датчиците на ABS-а е сдал багажа. Иди на диагностика да ти кажат точно кой трябва да смениш.
П.С. Не се изненадвай ако в това състояние не ти работи километража, нормално е. При мен един път работеше, друг път не.
П.С. Не се изненадвай ако в това състояние не ти работи километража, нормално е. При мен един път работеше, друг път не.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Или се е понамокрил или е дал фира, както каза колегата. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ivakis Solo написа:П.С. Не се изненадвай ако в това състояние не ти работи километража, нормално е. При мен един път работеше, друг път не.
Не ти е работел километража, защото ти е бил прецакан заден ляв датчик - той дава инфо на таблото за скоростта.
Si non confectus, non reficiat.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
Да при мен беше заден ляв, но при него не се знае кой е и затова го предупреждавам, да не се стряска като мен. 

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
засега нямам проблеми с километража дано и да не се появят, но кажете колко пари да си приготвя за този датчик, дано да е само 1...

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
L0ReNz0_ написа:засега нямам проблеми с километража дано и да не се появят, но кажете колко пари да си приготвя за този датчик, дано да е само 1...
Не се сещам за точната цена, но мисля, че беше нещо от порядъка на 30-40 лева. Купувах доста неща накуп и точната цена ми е убягнала от стреса.

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Колега, щом не ти свети лампата на ABSа , значи датчиците на колелата са ти наред. Закачи я на диагностика и проблема ще лъсне.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
Преди време когато аз имах проблем с датчика четох доста по въпроса. Почти навсякъде пишеха, че щом светят само ASC и ръчната значи е преден датчик, а ако светят тези двата плюс този на ABS-а значи е заден датчик. Но човека който ми прави диагностика каза, че това не винаги е вярно и да не се доверявам на лампите. При мен светеха 3-те лампи и си беше заден датчик проблема, така че знам ли.

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна L0ReNz0_ на 29 Дек 2010, 14:26, променена общо 1 път

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
колеги, проблемът е отново налице, пак светнаха въпросните работи и този път при друг майстор, който ми направи цялостна диагностика, ми каза че се нуждая от нов датчик, който отчита процента на завъртане на колелетата. намира се под предната шоферска седалка някаде. Някой може ли да даде по-подробна информация за въпросния датчик и ако знае цена за нов и 2ра ръка колко струва . благодаря.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
L0ReNz0_ написа:колеги, проблемът е отново налице, пак светнаха въпросните работи и този път при друг майстор, който ми направи цялостна диагностика, ми каза че се нуждая от нов датчик, който отчита процента на завъртане на колелетата. намира се под предната шоферска седалка някаде. Някой може ли да даде по-подробна информация за въпросния датчик и ако знае цена за нов и 2ра ръка колко струва . благодаря.
Колега да не става въпрос за "pulse sensor",който като гледам се намира отзад:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30 - номер 21 на схемата.Това е за дизел но предполагам няма разлика.
Това което намерих аз
оменклатурен номер : 34526752683
Описание : IMPULSGEBER ABS HINTEN
Ед.цена (с ДДС) : 247.44 BGN
Ако разбира се проблема е от него де..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
на мен ми светнаха също вчера двете лампи. тук изобщо не става дума за АБС защото той си има отделна лампа и си работи. имам импа и закачих колата имаше две грешки в АБС (защото ДСЦ е функция към АБС) едната се изтри другата устана и става въпрос за следния сензор "Steering angle sensor internal" това е сензор който следи положението на волана (ако греша нека някой ме поправи) след това докато си ръчка из инпата забелязах че има отделно приложение само за този сензор опитах се и там да я изтрия грешката не ставаше пуснах някаква опция за калиброване и тестване покарах въртях волана и накрая ми омръзна спрях и взех да разкачам кабелите и хоп и всичко си е ок.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:L0ReNz0_ написа:колеги, проблемът е отново налице, пак светнаха въпросните работи и този път при друг майстор, който ми направи цялостна диагностика, ми каза че се нуждая от нов датчик, който отчита процента на завъртане на колелетата. намира се под предната шоферска седалка някаде. Някой може ли да даде по-подробна информация за въпросния датчик и ако знае цена за нов и 2ра ръка колко струва . благодаря.
Колега да не става въпрос за "pulse sensor",който като гледам се намира отзад:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30 - номер 21 на схемата.Това е за дизел но предполагам няма разлика.
Това което намерих аз
оменклатурен номер : 34526752683
Описание : IMPULSGEBER ABS HINTEN
Ед.цена (с ДДС) : 247.44 BGN
Ако разбира се проблема е от него де..
При мен проблема беше точно номер 21 от схемата - заден ляв сензор на ABS-а. Смених го с нов и всичко си е наред сега.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2