Перипетии със секретни болтове... но с хепиенд
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Перипетии със секретни болтове... но с хепиенд
Пускам темата, за да може евентуално някой ако го загази като мен да знае какво да прави
Та значи ония ден поради вродено малоумие или щото бях забравил да си пия Шлемник-Байкалския - затрих накрайника на секретните болтове на колата на братото
След светкавична консултация с Ванката Dimitroff вместо да ми разбиват болтовете реших да ида в Дару Кар - оказа се, че там имат авариен комплект от всички видове накрайници за секретни болтове (все пак говорим за оригинални БМВ болтове). Та отидох там, пичовете веднага хванаха гедорето и комплекта, видяхме кой е номера на накрайника и болтовете бяха свалени
Оттук вариантите са два - или нов комплект болтове, или поръчка само на накрайника. Болтовете струват 47 лева, само накрайника с поръчката излиза 14.88 лева. Поръчах си и ми казаха, че пристига до 3 работни дни - демек петък да ходя да си го взема
И така проблема беше решен. Специални благодарности на Dimitroff и mitaka7 - Митака ми услужи с 4 болта, които ще са на колата докато взема накрайника. А Dimitroff някой да му смени статуса на БМВпедия, за да не се караме
ПП: ако болтовете на колата ви не са оригинални има два начина да се свалят. Първия е като се набие вложка в болта и с нейна помощ да се развие. Другия вариант е да се завари гайка за главата на болта, после да се развие. Варианта със заварката е по-лошия, защото при нея може да пострада джантата...

Та значи ония ден поради вродено малоумие или щото бях забравил да си пия Шлемник-Байкалския - затрих накрайника на секретните болтове на колата на братото

След светкавична консултация с Ванката Dimitroff вместо да ми разбиват болтовете реших да ида в Дару Кар - оказа се, че там имат авариен комплект от всички видове накрайници за секретни болтове (все пак говорим за оригинални БМВ болтове). Та отидох там, пичовете веднага хванаха гедорето и комплекта, видяхме кой е номера на накрайника и болтовете бяха свалени

Оттук вариантите са два - или нов комплект болтове, или поръчка само на накрайника. Болтовете струват 47 лева, само накрайника с поръчката излиза 14.88 лева. Поръчах си и ми казаха, че пристига до 3 работни дни - демек петък да ходя да си го взема

И така проблема беше решен. Специални благодарности на Dimitroff и mitaka7 - Митака ми услужи с 4 болта, които ще са на колата докато взема накрайника. А Dimitroff някой да му смени статуса на БМВпедия, за да не се караме

ПП: ако болтовете на колата ви не са оригинални има два начина да се свалят. Първия е като се набие вложка в болта и с нейна помощ да се развие. Другия вариант е да се завари гайка за главата на болта, после да се развие. Варианта със заварката е по-лошия, защото при нея може да пострада джантата...
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Перипетии със секретни болтове... но с хепиенд
Браво, че всичко е свършило добре!
Полезно инфо, не бих се сетил
тоя Dimitroff голема работа бе
Полезно инфо, не бих се сетил

тоя Dimitroff голема работа бе

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Евала, аз очаквах по-лош край. А относно ника на Dimitroff - аз съм "за".
- Zagy
- нафтения
-
mistyrain написа:Евала, аз очаквах по-лош край.
И двамата с брат ми се бяхме филмирали яко... но в крайна сметка след консултация първо с Ванката, а после с Дару Кар всичко си дойде на мястото.
Темата съм я написал с цел повече хора да я видят и ако на някой не дай си Боже му се случи същото - да не се чуди, а да знае какви са вариантите

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
защо ли ми се струва, че сао ти можеш да ги надробиш такива

отново евалата на нашето сплотено семейство и на големите мозъци в автомобилознанието

отново евалата на нашето сплотено семейство и на големите мозъци в автомобилознанието

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Колегата Dimitroff трябва да го изведем на една силна вечер от -до
- две мнения няма ..
Аз бих препоръчал едни български секретни болтове 35лв. комплекта. От опитен гумаджия - приятел знам, че са качествени и нямат махане. Падат само със заварка (проблема дори е, че там където ги продават нямат пълен комплект от накрайници
) Ако някой има интерес мога да снимам кутията ...

Аз бих препоръчал едни български секретни болтове 35лв. комплекта. От опитен гумаджия - приятел знам, че са качествени и нямат махане. Падат само със заварка (проблема дори е, че там където ги продават нямат пълен комплект от накрайници

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Всеки може да я оплеска...не това е важното!
На старата ми Е46-ца...загубих камъка и беше истинския филм...докато разбера как става!
На новата - в един сервиз след смяна на гуми се оказа, че са ми изгладили шлиците на секретния болт... - с компресора бяха навили камъка...3 от 4 бяха вътре гладки като стъкло...и се набиваха вложки/шестограми, за да избегнем заварянето на болт към прецакания секретен болт - докато се заваря всяка капка "дамгосва" джантата завинаги!
Хората са го казали преди време - не питай старило, питай патило!
Късмет е, че Zagy се обади, за да му обясня най-интелигентния начин за разрешаване на проблема.
За всички след Zagy - вече има тема, в която е обяснено какво се прави. (за което съм благодарен на Zagy - това е начина - да си изпати 1 и да предупреди останалите от семейството на Е46!!)
На старата ми Е46-ца...загубих камъка и беше истинския филм...докато разбера как става!
На новата - в един сервиз след смяна на гуми се оказа, че са ми изгладили шлиците на секретния болт... - с компресора бяха навили камъка...3 от 4 бяха вътре гладки като стъкло...и се набиваха вложки/шестограми, за да избегнем заварянето на болт към прецакания секретен болт - докато се заваря всяка капка "дамгосва" джантата завинаги!
Хората са го казали преди време - не питай старило, питай патило!
Късмет е, че Zagy се обади, за да му обясня най-интелигентния начин за разрешаване на проблема.
За всички след Zagy - вече има тема, в която е обяснено какво се прави. (за което съм благодарен на Zagy - това е начина - да си изпати 1 и да предупреди останалите от семейството на Е46!!)

аз все още не мога да си обясня как Дару кар поддържат пълният набор от секретни болтове 
колко общо бяха?

колко общо бяха?
- Zagy
- нафтения
-
50 парчета.
С очите си ги видях - малко черно куфарче 35х25 сантиметра.
С очите си ги видях - малко черно куфарче 35х25 сантиметра.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
© написа:аз все още не мога да си обясня как Дару кар поддържат пълният набор от секретни болтове
колко общо бяха?
BMW AG ги осигурява на всеки един от оторизираните дилъри.

Друг е въпроса, че в Камор Ауто ще ти се изсмеят ако ги помолиш за това, което е искал Zagy от тях...нататък ще си спестя коментара за Камор, че ще трябва да ме цензурираш, Слави

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
А по колко секретни накрайника трябва да има в инструмента на багажника? Щото аз имам 2.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Явно преди са ги давали по два...вече е по 1 в комплекта - днес пристигнаха мойте от Mitaka7 - в запечатана кутийка - 4 болта и 1 камък.
Митака си е взимал за него преди години - 4 болта и 2 камъка.
Колегите с по два камъка да си държат 1 в колата и 1 вкъщи
Митака си е взимал за него преди години - 4 болта и 2 камъка.
Колегите с по два камъка да си държат 1 в колата и 1 вкъщи

моите са от две -три години и пак са с един, преди имах с два и беше далеч по безопасно 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз също съм с по един камък, но пък два комплекта
А иначе само камъка - 15лв.? Аз като си избирах от кашона питах какво става като си затрия камъка, мога ли да си взема нов и дилъра ми каза "Не".

А иначе само камъка - 15лв.? Аз като си избирах от кашона питах какво става като си затрия камъка, мога ли да си взема нов и дилъра ми каза "Не".

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,