M52TUB20 -> Губи обороти и гасне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
M52TUB20 -> Губи обороти и гасне
Откакто имам колата ми прави впечатление, че докато паркирам назад понякога колата губи обороти и изгасва. Това се случва докато държа съединителя или съм на полу-съединител. Доста е странно и се чудя каква може да е причината.
Проблемът ми изглежда свързан с онова гаснене, за което писах по-рано в една тема - при пускане на колата по инерция и с ниска скорост - тя губи обороти.
Някои имал ли е подобен проблем ?
Колата е Е46 320i с двигател М52TUB20.
Проблемът ми изглежда свързан с онова гаснене, за което писах по-рано в една тема - при пускане на колата по инерция и с ниска скорост - тя губи обороти.
Някои имал ли е подобен проблем ?
Колата е Е46 320i с двигател М52TUB20.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: M52TUB20 -> Губи обороти и гасне
Аз имам подобен проблем или поне така ми се струва като чета описанието ти.
При мен ситуацията е следната:
Когато трябва да преместя колата съвсем малко напред или назад, подавам леко газ и малко на полусъдинител, после веднага освобождавам от скорост. При това действие понякога оборотите започват да скачат от 500-600 до към 1000-1100 и пак падат на 500-600. Така няколко пъти, като на втория-третия път понякога не успява да стабилизира на около 700 и угасва. Ако обаче я усетя като почне да прави така, рязко форсирам до 1500-2000 и пускам веднага газта, и тогава всичко се оправя.
Виж дали и при теб мени така обороти преди да угасне. Само на задна ли го прави тоя номер?
Когато трябва да преместя колата съвсем малко напред или назад, подавам леко газ и малко на полусъдинител, после веднага освобождавам от скорост. При това действие понякога оборотите започват да скачат от 500-600 до към 1000-1100 и пак падат на 500-600. Така няколко пъти, като на втория-третия път понякога не успява да стабилизира на около 700 и угасва. Ако обаче я усетя като почне да прави така, рязко форсирам до 1500-2000 и пускам веднага газта, и тогава всичко се оправя.
Виж дали и при теб мени така обороти преди да угасне. Само на задна ли го прави тоя номер?
Последна промяна vassil_bk на 10 Юни 2010, 11:49, променена общо 1 път
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
vassil_bk написа:Аз имам подобен проблем или поне така ми се струва като чета описанието ти.
Когато трябва да преместя колата съвсем малко напред или назад, подавам леко газ и малко на полусъдинител, после веднага освобождавам от скорост. При това действие понякога оборотите започват да скачат от 500-600 до към 1000-1100 и пак падат на 500-600. Така няколко пъти, като на втория-третия път понякога не успява да стабилизира на около 700 и угасва.
Да, мени оборотите. Сама си подава газ след като натисна съединителя и след това угасва.
Ами на задна се усеща, защото рядко караш напред без да подаваш газ.. Но ми се случи да карам по инерция в задръстванията например и да ми гасне по абсолютно същия начин.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Именно! Това е редовния номер - в задръстване, като мърдаш с по 2-3 метра. И тогава като я усетя, рязко стъпвам на газта, един път само колкото да стигне до към 1500 оборота, и решавам въпроса за момента. Но май има някакъв проблем, който още не съм разбрал от какво е...Runnaway написа:...Но ми се случи да карам по инерция в задръстванията например и да ми гасне по абсолютно същия начин.

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
vassil_bk написа:Именно! Това е редовния номер - в задръстване, като мърдаш с по 2-3 метра. И тогава като я усетя, рязко стъпвам на газта, един път само колкото да стигне до към 1500 оборота, и решавам въпроса за момента. Но май има някакъв проблем, който още не съм разбрал от какво е...Runnaway написа:...Но ми се случи да карам по инерция в задръстванията например и да ми гасне по абсолютно същия начин.
Аз като се усетих, че губи обороти и следя стрелката.
Като изключа от скорост колата автоматично си подава малко газ.. оборотите се качват до към 2000 (примерно) и започват да падат. Стрелката директно пада.. Не го прави всеки път, което затруднява намирането на проблема.
А случайно да си забелязал да ти поддържа високи обороти като я запалиш сутрин ? Към 1000 и после бавно падат до нормалните стойности - 700-750 ?!
Чуваш ли странни звуци като подадеш леко газ докато е студена ? Сякаш не се чува звукът от exhaust-a, а някакъв странен "хрип" ..
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И при мен го има това колеги, само дето не ми се е случвало да огасне, но пък е зверски дразнещо. филтрите сами нови следователно не е от тях. Махах дебитомера да видя дали нещо ще се промени и като го махнах стана по страшно, демке би трябвал ода работи. Сега мисля другия месец да сменя свещи да видя дали е от тях.
Колкото до високите обороти, това мисля че е нормално докато излезе от синята зона на температурния датчик за да достигне оптимален температурен режим.
Колкото до високите обороти, това мисля че е нормално докато излезе от синята зона на температурния датчик за да достигне оптимален температурен режим.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Профилактирайте стъпковото моторче.
Също така може и да е от датчик разпределител вал, но по-вероятно да е горното
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
kriso85 написа:Профилактирайте стъпковото моторче.
това плюс диагностика, ама качествена

чековете светят ли ви ?
Последна промяна BiTurbo на 10 Юни 2010, 12:26, променена общо 1 път
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Стъпковото моторче беше първото което беше почистено но никакъв резултат. Качествена диагностика бихте ли препоръчали къде?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
mistyrain написа:Стъпковото моторче беше първото което беше почистено но никакъв резултат. Качествена диагностика бихте ли препоръчали къде?
имаше един колега тук със сервиз, имаше доста доволни хора от него, мисля че работи с ГТ1 и сервиза му е някъде из платените обяви.
единия е този
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=127648
Другият е този
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=169792
Обаждате се по телефоните и говорите с тях направо

П.С. Тва естествено предполагайки че сте от София

Последна промяна BiTurbo на 10 Юни 2010, 12:43, променена общо 1 път
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
mistyrain написа:Стъпковото моторче беше първото което беше почистено но никакъв резултат. Качествена диагностика бихте ли препоръчали къде?
Свържи се с някой колега от твоя град , който е подкарал ДИС

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
BiTurbo написа:mistyrain написа:Стъпковото моторче беше първото което беше почистено но никакъв резултат. Качествена диагностика бихте ли препоръчали къде?
имаше един колега тук със сервиз, имаше доста доволни хора от него, мисля че работи с ГТ1 и сервиза му е някъде из платените обяви.
единия е този
Другият е този
RN Performance ми е близо, пък и Ivo Voykov ме насочи към него преди няколко дни като се видяхме, та явно там ще ходя.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
mistyrain написа:BiTurbo написа:mistyrain написа:Стъпковото моторче беше първото което беше почистено но никакъв резултат. Качествена диагностика бихте ли препоръчали къде?
единия е този
Другият е този
RN Performance ми е близо, пък и Ivo Voykov ме насочи към него преди няколко дни като се видяхме, та явно там ще ходя.

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
BiTurbo написа:kriso85 написа:Профилактирайте стъпковото моторче.
това плюс диагностика, ама качествена
чековете светят ли ви ?
Не. Никакъв чек не ми свети (като изключим АБС и АСЦ, които още не съм оправил)

Проблемът не е сериозен, но ме дразни като гасне и явно не съм само аз.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Малко по-високите обороти докато е студена са неизбежни. Все пак не е загрял още мотора. За по-малко от минута си минава на нормални обороти.Runnaway написа:...А случайно да си забелязал да ти поддържа високи обороти като я запалиш сутрин ? Към 1000 и после бавно падат до нормалните стойности - 700-750 ?!
Чуваш ли странни звуци като подадеш леко газ докато е студена ? Сякаш не се чува звукът от exhaust-a, а някакъв странен "хрип" ..
Да, този странен звук се чува, и то доста отчетливо. И аз много съм се чудил що аджеба е това...
При мен не светят никакви лампи за каквито и да е грешки. Моята е закачана на диагностика 2 пъти мисля, ама нищо не откриха... Може би, за да покаже грешка, трябва да го направи тоя номер малко преди да я закача...

65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5