запушен климатик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

запушен климатик

Мнение от fogsy » 03 Май 2010, 16:34

как зе отпу6ва системата има ли някои които знае.маистора каза 4е системата ми е запо6ена и компресора прави 30 бара налягане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: запушен климатик

Мнение от oci » 03 Май 2010, 23:47

може да вдига и по друга причина 30 бара, например неработеща перка или замърсен радиатор или неизправен датчик за високо налягане, трябва тия работи да се проверят преди да се търси запушване в системата.
Малко е вероятно да има запушване освен ако не е запушен дехидратора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 03 Май 2010, 23:52

Колега,как разбра ,че е запушена?При мен пък е друг проблема-от отворите за предното стъкло и краката ми духа прекалено слабо,не така стои въпроса при тези в средата.Някой с подобен проблем на моя :kuku:
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Май 2010, 12:25

zoti написа:Колега,как разбра ,че е запушена?При мен пък е друг проблема-от отворите за предното стъкло и краката ми духа прекалено слабо,не така стои въпроса при тези в средата.Някой с подобен проблем на моя :kuku:

Колега запушването при теб може да е в клапите а на в системата с хладилния агент, но този признак който казваш ти ако е слабо като сила на духане значи имаш проблем с клапите, но ако е по слабо като студена струя например студеното в централната конзола е по студено от колккото в краката и стъклото значи ти е намалял фреона и изпарителя не се охлажда равномерно и достатъчно и затова ти е различно студеното на различните духалки казано по просто.
Провери и ако трябва презареди с точното количество и ще се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Май 2010, 12:41

Мисля , че и при мене студеното духане е по-слабо в краката, но може да си внушавам.
Спомням си че на старата е36 /и тя беше с климатроник, само че с този с двете температури, сегашната е с една/
духаше много силно в краката, чак си ми замръзваха :-)

А той си имаше и друг проблем, когато отвън е много горещо, а вътре е зададено 18-20 градуса, чат-пат от решетките хвърчаха снежинки :-)

Филтъра на климатика при е46 пак ли се сменя като на е36, зад жабката с разглобяване ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fogsy » 04 Май 2010, 13:41

колега заредихме 740 грама както го дават на дам ли газ компресора отива на 30 бара за синята стрелка говорим и продалжава да ка4ва ако давам газ.перката варти на по слаби обороти,но и двете траби от радиатора са врели направо.даже не ги и сабра си4ките 740 грама.и маистора каза 4е е запу6ена системата някаде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Май 2010, 14:49

fogsy написа:колега заредихме 740 грама както го дават на дам ли газ компресора отива на 30 бара за синята стрелка говорим и продалжава да ка4ва ако давам газ.перката варти на по слаби обороти,но и двете траби от радиатора са врели направо.даже не ги и сабра си4ките 740 грама.и маистора каза 4е е запу6ена системата някаде

майстора да си завре манометрите в гъза!!! Изгорели са високите обороти на перката! Освен, че ще преебеш компресора, ще прегрееш и колата, защото натоварваш и охладителната система. Най-малко ще пукнеш разширителния съд, ако придвижиш стрелката над средата! И нещо друго - вземи смени майстора докато е време! Свържи се с колегата oci, да си немаш грижи после! Момчето си разбира от работата, а климатика на е46 му е ясен като бял ден! Веднага ще ти диагностицира точно проблема, т.е. най-вероятно ще потвърди, че е перката. Миналата година се преебах по подобен начин!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fogsy » 04 Май 2010, 15:44

slitter написа:
fogsy написа:колега заредихме 740 грама както го дават на дам ли газ компресора отива на 30 бара за синята стрелка говорим и продалжава да ка4ва ако давам газ.перката варти на по слаби обороти,но и двете траби от радиатора са врели направо.даже не ги и сабра си4ките 740 грама.и маистора каза 4е е запу6ена системата някаде

майстора да си завре манометрите в гъза!!! Изгорели са високите обороти на перката! Освен, че ще преебеш компресора, ще прегрееш и колата, защото натоварваш и охладителната система. Най-малко ще пукнеш разширителния съд, ако придвижиш стрелката над средата! И нещо друго - вземи смени майстора докато е време! Свържи се с колегата oci, да си немаш грижи после! Момчето си разбира от работата, а климатика на е46 му е ясен като бял ден! Веднага ще ти диагностицира точно проблема, т.е. най-вероятно ще потвърди, че е перката. Миналата година се преебах по подобен начин!

благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fogsy » 04 Май 2010, 15:45

fogsy написа:
slitter написа:

благодаря.а перката оправя ли се

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Май 2010, 15:47

nikolae написа:Мисля , че и при мене студеното духане е по-слабо в краката, но може да си внушавам.
Спомням си че на старата е36 /и тя беше с климатроник, само че с този с двете температури, сегашната е с една/
духаше много силно в краката, чак си ми замръзваха :-)

А той си имаше и друг проблем, когато отвън е много горещо, а вътре е зададено 18-20 градуса, чат-пат от решетките хвърчаха снежинки :-)

Филтъра на климатика при е46 пак ли се сменя като на е36, зад жабката с разглобяване ?

Колега филтъра на климатика или на купето е под кората на чистачките или като вдигнеш капака се виждат две щипки които се завъртат и се маха първо кората и под нея е филтъра ето ти и филтъра на схемата е с номер 1
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=10

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Май 2010, 15:48

fogsy написа:
fogsy написа:
slitter написа:

благодаря.а перката оправя ли се

Оправя се колега с нова или втора употреба, но внимавай да не вземеш някоя като твоята.
Модула на перката се прецаква, а той не подлежи на ремонт, така са го направили немцита, че да си купиш нова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Май 2010, 16:03

oci написа:Колега филтъра на климатика или на купето е под кората на чистачките или като вдигнеш капака се виждат две щипки които се завъртат и се маха първо кората и под нея е филтъра ето ти и филтъра на схемата е с номер 1

Не този, който е под капака, другия на климатика, не на купето.
Ти наистина ли безплатно ги проверяваш :-)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Май 2010, 16:22

nikolae написа:
oci написа:Колега филтъра на климатика или на купето е под кората на чистачките или като вдигнеш капака се виждат две щипки които се завъртат и се маха първо кората и под нея е филтъра ето ти и филтъра на схемата е с номер 1

Не този, който е под капака, другия на климатика, не на купето.
Ти наистина ли безплатно ги проверяваш :-)

той е един и същ освен ако нямаш предвид за дехидратора който служи за почиставене на системата с фреона и маслото от влага. Но този който при е 36 е зад жабката при е46 е на това място което съм ти дал на схемата и за купето и климатика е един и същ защото въздуха влиза от едно и също място.
Иначе проверката е безплатна нали това пише няма де се лъжем нали за това сме във форума да си помагаме.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e46

Мнение от liuben_25 » 05 Май 2010, 21:59

аз сащо имам подобен проблем моят климатик също нещо не работи по точно компресора вклучва но не духа студено сащо забелязвам че и перката не върти термостата отваря затваря перката завърта много ама много бавно за околко 5-10 секунди маркучите чак позват да се надуват неможе да охлади,другото което забелязвам е че когато пусна климатика перката за почва да варти но пак много бавно но постоянно горе доло охлажда мотора.като чета из форома ще ида в сабота да си купя една перка тука в Чехия е намерих за 100 евро.има един вапрос може ли да не е от еликтрониката на перката а от дачика които е пуска?????

Потребител
Аватар

Мнение от marvipek » 28 Май 2010, 12:37

колеги от няколко дни когато не съм включил климатика а духа само перката ми вкарва много гаден въздух,мирише отвратително.кажете ми как мога да оправя този проблем,филтъра на купето съм го сменил преди 2 месеца от тогава съм минал 5000 км. чух нещо за някакви спрейове за почистване.кажете какво трябва да направя???

Следваща

Назад към E46