Изправяне на джанти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Изправяне на джанти

Мнение от best_buy » 20 Сеп 2008, 23:57

Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60
Мечтае да кара: служебна :)

re

Мнение от zuki831 » 21 Сеп 2008, 3:25

НЕВЪЗМОЖНИ РАБОТИ НЯМА ОСОБЕННО АКО СИ ОТ СЛИВЕН , по принцип стават дори и ако липсва част от борда да речем се наваря с аргон и пак става с малко повече игра ,а ако не може да стане за предна се слага отзад и няма проблеми ! ПО ПРИНЦИП ЦЕНАТА Е ЛЕВ НА ЦОЛ !!!ДА НЕ ТИ УДЕРАТ КОЖАТА НЯКАДЕ!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Re: re

Мнение от Face » 21 Сеп 2008, 10:30

zuki831 написа:НЕВЪЗМОЖНИ РАБОТИ НЯМА ОСОБЕННО АКО СИ ОТ СЛИВЕН

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Re: Изправяне на джанти

Мнение от mili4uk » 21 Сеп 2008, 11:35

best_buy написа:Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?

Принципно изправянето много зависи от джантата - дали е реплика или оргинална
Аз скочих в една дупка като се прибирах от моретос около 60 км и джантата не се счупи а застана в почти правилна форма - почти квадрат :twisted:
Най-интересното беше че гумата не се спука... а просто издиша мигновено ...
сложих патерицата... и в Ямбол намерих един за мен читав гумаджия.
Нагря ми я с горещ въздух цялата... и я изправи (около 3 часа)
Качи я на някаква машина и започна съвсем по-малко да и придава нормалната форма с нещо като малко крикче :)
Разбира се ме предупреди че може да се спука... но за мой късмет всичко мина идеално. Даже ми взе смешни пари от сорта на 15 -20 лв.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 21 Сеп 2008, 12:03

с тия мили ме навява мисълт , че действието се развива далече от Сливен , та варианта е нови джанти :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60
Мечтае да кара: служебна :)

Re: Изправяне на джанти

Мнение от zuki831 » 22 Сеп 2008, 0:00

mili4uk написа:
best_buy написа:Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?

Принципно изправянето много зависи от джантата - дали е реплика или оргинална
Аз скочих в една дупка като се прибирах от моретос около 60 км и джантата не се счупи а застана в почти правилна форма - почти квадрат :twisted:
Най-интересното беше че гумата не се спука... а просто издиша мигновено ...
сложих патерицата... и в Ямбол намерих един за мен читав гумаджия.
Нагря ми я с горещ въздух цялата... и я изправи (около 3 часа)
Качи я на някаква машина и започна съвсем по-малко да и придава нормалната форма с нещо като малко крикче :)
Разбира се ме предупреди че може да се спука... но за мой късмет всичко мина идеално. Даже ми взе смешни пари от сорта на 15 -20 лв.
ами да те вси4ки се нагряват с газова бутилка :D за да не се пукат а и машината за която говориш е същата (KOENIG JUNIOR)

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 22 Сеп 2008, 1:26

Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното бутало :twisted: дето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата :twisted: :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 22 Сеп 2008, 12:50

BMDrago написа:Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното бутало :twisted: дето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата :twisted: :twisted:

с хидравличното бутало се изправя от вътре джантата.... по моята не оставиха никакви следи :twisted:
В крайна сметка всичко си зависи от джантата... от каква сплав е направена, има ли външен борд, колко и как е изкривена... и още куп фактори.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 22 Сеп 2008, 13:30

Да не пускам нова тема по същия въпрос:

кажете моля къде се намира това в Дървеница, или предложете някое друго сервизче. Става дума за 17-ки, почти елипси и с много надрани ръбове.

Изобщо за реставрация, не само за изправяне. Евентуално и боядисване след това, че май ще се наложи.

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 22 Сеп 2008, 14:00

mili4uk написа:
BMDrago написа:Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното бутало :twisted: дето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата :twisted: :twisted:

с хидравличното бутало се изправя от вътре джантата.... по моята не оставиха никакви следи :twisted:
В крайна сметка всичко си зависи от джантата... от каква сплав е направена, има ли външен борд, колко и как е изкривена... и още куп фактори.

така е , има много фактори . Най-гадно е като се изметне в центъра на джантата ,много трудно се оправя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 22 Сеп 2008, 14:21

Предполагам че става въпрос за един магазин за Джанти. Намира се , точно преди завоя за Младост. Срещу 7,8,9 блок на Студентски град, и преди пътя за Околовръстен Път и Бистрица.. Незнам дали успях да те ориентирам..

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 22 Сеп 2008, 16:44

Фил написа:Да не пускам нова тема по същия въпрос:

кажете моля къде се намира това в Дървеница, или предложете някое друго сервизче. Става дума за 17-ки, почти елипси и с много надрани ръбове.

Изобщо за реставрация, не само за изправяне. Евентуално и боядисване след това, че май ще се наложи.

Значи чул съм много добри отзиви за едно момче,срвиза му се намира пак като тръгнеш от дървеница по посока околовръстното след "Ташев" има едно широко едно време там имаше един ресторант "Гергана"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 23 Сеп 2008, 7:55

Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова! :shock:

Аватар

Мнение от V-max » 23 Сеп 2008, 12:02

baga написа:Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова! :shock:

това е гумаджия с огромен опит , доста добре се оправя

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 23 Сеп 2008, 17:01

BMDrago написа:
Фил написа:Да не пускам нова тема по същия въпрос:

Значи чул съм много добри отзиви за едно момче,срвиза му се намира пак като тръгнеш от дървеница по посока околовръстното след "Ташев" има едно широко едно време там имаше един ресторант "Гергана"

V-max написа:
baga написа:Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова! :shock:

това е гумаджия с огромен опит , доста добре се оправя

Май говорим за едно и също място ;)
Изображение

Следваща

Назад към E46