Изправяне на джанти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
Изправяне на джанти
Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
re
НЕВЪЗМОЖНИ РАБОТИ НЯМА ОСОБЕННО АКО СИ ОТ СЛИВЕН , по принцип стават дори и ако липсва част от борда да речем се наваря с аргон и пак става с малко повече игра ,а ако не може да стане за предна се слага отзад и няма проблеми ! ПО ПРИНЦИП ЦЕНАТА Е ЛЕВ НА ЦОЛ !!!ДА НЕ ТИ УДЕРАТ КОЖАТА НЯКАДЕ!!
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: Изправяне на джанти
best_buy написа:Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?
Принципно изправянето много зависи от джантата - дали е реплика или оргинална
Аз скочих в една дупка като се прибирах от моретос около 60 км и джантата не се счупи а застана в почти правилна форма - почти квадрат

Най-интересното беше че гумата не се спука... а просто издиша мигновено ...
сложих патерицата... и в Ямбол намерих един за мен читав гумаджия.
Нагря ми я с горещ въздух цялата... и я изправи (около 3 часа)
Качи я на някаква машина и започна съвсем по-малко да и придава нормалната форма с нещо като малко крикче

Разбира се ме предупреди че може да се спука... но за мой късмет всичко мина идеално. Даже ми взе смешни пари от сорта на 15 -20 лв.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
Re: Изправяне на джанти
ами да те вси4ки се нагряват с газова бутилкаmili4uk написа:best_buy написа:Значи искам да ви питам може ли да си изправя джантата- 18ка че преди малко стана белата както си карам с 40мили няква гнусна старица тръгна да ми излиза на заден без да се огледа и ...... ТУУУП в бордюра с 30-40 мили .... та осетих я че лего подскача колата , има ли смисъл да се изправят или да земам нови ?
Принципно изправянето много зависи от джантата - дали е реплика или оргинална
Аз скочих в една дупка като се прибирах от моретос около 60 км и джантата не се счупи а застана в почти правилна форма - почти квадрат![]()
Най-интересното беше че гумата не се спука... а просто издиша мигновено ...
сложих патерицата... и в Ямбол намерих един за мен читав гумаджия.
Нагря ми я с горещ въздух цялата... и я изправи (около 3 часа)
Качи я на някаква машина и започна съвсем по-малко да и придава нормалната форма с нещо като малко крикче
Разбира се ме предупреди че може да се спука... но за мой късмет всичко мина идеално. Даже ми взе смешни пари от сорта на 15 -20 лв.

Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното бутало
дето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
BMDrago написа:Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното буталодето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата
![]()
с хидравличното бутало се изправя от вътре джантата.... по моята не оставиха никакви следи

В крайна сметка всичко си зависи от джантата... от каква сплав е направена, има ли външен борд, колко и как е изкривена... и още куп фактори.
Beat the Devil
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
mili4uk написа:BMDrago написа:Това едва ли ще помогне на колегата с милите ама са ни казвали,че има на "Дървеница" гумаджииница с много хубава машина-с електронни датчици и ролки ,които притискат и вкарват джантата в правилната геомтрия и не я нараняват като тези машнини с хидравличното буталодето след тях после трябва да си пребоядисваш джантата
![]()
с хидравличното бутало се изправя от вътре джантата.... по моята не оставиха никакви следи![]()
В крайна сметка всичко си зависи от джантата... от каква сплав е направена, има ли външен борд, колко и как е изкривена... и още куп фактори.
така е , има много фактори . Най-гадно е като се изметне в центъра на джантата ,много трудно се оправя
Фил написа:Да не пускам нова тема по същия въпрос:
кажете моля къде се намира това в Дървеница, или предложете някое друго сервизче. Става дума за 17-ки, почти елипси и с много надрани ръбове.
Изобщо за реставрация, не само за изправяне. Евентуално и боядисване след това, че май ще се наложи.
Значи чул съм много добри отзиви за едно момче,срвиза му се намира пак като тръгнеш от дървеница по посока околовръстното след "Ташев" има едно широко едно време там имаше един ресторант "Гергана"
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова! 

- V-max
-
-
baga написа:Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова!
това е гумаджия с огромен опит , доста добре се оправя
BMDrago написа:Фил написа:Да не пускам нова тема по същия въпрос:
кажете моля къде се намира това в Дървеница, или предложете някое друго сервизче. Става дума за 17-ки, почти елипси и с много надрани ръбове.
Изобщо за реставрация, не само за изправяне. Евентуално и боядисване след това, че май ще се наложи.
Значи чул съм много добри отзиви за едно момче,срвиза му се намира пак като тръгнеш от дървеница по посока околовръстното след "Ташев" има едно широко едно време там имаше един ресторант "Гергана"
V-max написа:baga написа:Най-добрия е Тони /казвам го от личен опит/, на Бистришко шосе преди околовръстното в дясно. Една неугледна гумаджииница, но не се лъжете, това е човека! От почти квадратна джанта, направи нова!
това е гумаджия с огромен опит , доста добре се оправя
Май говорим за едно и също място

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2