Какво не харесвате в Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Какво не харесвате в Е46
1. Най-неприятно ми е положението на бутоните за вдигане/сваляне на стъклата. Eднo, че карам често други коли, където са нормално - на вратата и преходът е много тежък и друго, че от 2 години имам е46-цата и още отварям задните стъкла вместо предните, ако реша да не погледна кое копче съм напипал. Действа доста разсейващо.
2. Липсата на поставки за чашки. За всяка марка е стандартно, за БМВ е рядка ЕКСТРА.
3. Щях като другите колеги да похваля чупливите свойства на някои пластмаси, но по четеното във форума на F30 и Е90, май при Е46 са супер качество.
2. Липсата на поставки за чашки. За всяка марка е стандартно, за БМВ е рядка ЕКСТРА.

3. Щях като другите колеги да похваля чупливите свойства на някои пластмаси, но по четеното във форума на F30 и Е90, май при Е46 са супер качество.

Последна промяна NGneer4eto на 17 Сеп 2016, 19:10, променена общо 1 път
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Tires are evil - destroy them all ...
vvasilev1 написа:MMG написа:Тежкият волан.
Зависи от модела, при компакта действително беше тежък/директен, а при комби то е много лек, даже леко лигав.
Sent from my F3111 using Tapatalk
Може. Хикса е със сервотроник и гуми 235 ги върти все едно е вдигната на крик, а на купето си изисква усилие.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
- Разхода на масло при M54...това е нелепо. Моята даже гори малко и пак ме дразни в това отношение.
- Ел. хроматичното огледало винаги е прецакано.
- Vanos-а рано или късно се предава.
- Ел. хроматичното огледало винаги е прецакано.
- Vanos-а рано или късно се предава.
- pac0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320ка, тихо и кротко
- Мечтае да кара: по читави пътища
Не са болка за умиране, но:
1. Липсата на рамка на стъклото при купето за визия е добре, но влияе доста негативно на шумоизолацията, особено с времето като се поспекат уплътненията, а нови ОЕМ струват майка си и баща си...
2. Гумираното покритие в интериора, което всички споменават
3. CDV клапана на съединителя, схващам му идеята, но до голяма степен спада към онези неща, които от БМВ са направили за да решат проблем, който реално не съществува...
1. Липсата на рамка на стъклото при купето за визия е добре, но влияе доста негативно на шумоизолацията, особено с времето като се поспекат уплътненията, а нови ОЕМ струват майка си и баща си...
2. Гумираното покритие в интериора, което всички споменават
3. CDV клапана на съединителя, схващам му идеята, но до голяма степен спада към онези неща, които от БМВ са направили за да решат проблем, който реално не съществува...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
CTORH написа:vavilon написа:CTORH написа:Също и врътката за топло/студено, която ми се вижда безмислена, при положение че имам дигитален климатроник. То за тая врътка и в Е39 беше писал някой.
Врътката за топло и студено си е точно на мястото сложена.Това е с цел да те охлажда зимно време, особено през нощта, за да не заспиш.
Е то тая врътка само на средните духалки ли влияе? Аз мисля, че тя управлява клапаните на радиаторчето за парното до колко да са отворени.vavilon написа:Nedko Anev написа:Мен не ми харесва,че почват да се разтапицират предните колонки
От кинкалериите, търсите подлепващо за панталони. Слага се м/у плата и кората и се минава с ютия. Става вечно.
Много идейно, ще го пробвам.Само че мисля с пистолет за горещ въздух, за да си спестя свалянето на колконките, че иначе вероятно и щипки ще трябва да купувам после.
Е, аз не се бях сетил за пистолета с горещ въздух!.

- misk
- Потребител
-
- Кара: 330 XI
Според мен много смислен автомобил, затова карам такъв. Но:
1. Климатронок- еднозонов, липса на регулируема климатизация за задните места.Бюджетно решение.
2. Липса на поставка за чаши, както и климатизирана жабка.
3. Музиката-винаги лоша, базовата каквато е моята е ужасна, Hi Fi, Харман, пак зле.
4. Задна щора при комби-бюджетно решение, ако я свалиш оставането и в автомобила е трудна задача. Върху нея не можеш и едно яке да сложиш.
5. Понеже съм с М54 мога само да кажа, че се върнах във времето когато карах Вартбург. Това е първата кола, в която имам тубичка с масло.
Не пиша за неща, които се оправят с пари и зависят от състоянието на конкретен автомобил. За тях си плащам и не ги мисля.
Списъка с плюсове е огромен !!!
1. Климатронок- еднозонов, липса на регулируема климатизация за задните места.Бюджетно решение.
2. Липса на поставка за чаши, както и климатизирана жабка.
3. Музиката-винаги лоша, базовата каквато е моята е ужасна, Hi Fi, Харман, пак зле.
4. Задна щора при комби-бюджетно решение, ако я свалиш оставането и в автомобила е трудна задача. Върху нея не можеш и едно яке да сложиш.
5. Понеже съм с М54 мога само да кажа, че се върнах във времето когато карах Вартбург. Това е първата кола, в която имам тубичка с масло.
Не пиша за неща, които се оправят с пари и зависят от състоянието на конкретен автомобил. За тях си плащам и не ги мисля.
Списъка с плюсове е огромен !!!
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
-Климатроника - Много ме дразни начина му на работа при отопление - като е студено духа топло, та чак те изпепелява, докато не стигне желаната температура - като я стигне пък, започва да духа студено. Когато карам големи разстояния зимата е много дразнещо.
-Незнам дали е само при мен, но моя акумолатор, все се разхожда (отзад в багажника е монтиран). Колкото и да го стягам със скобата, все се разхлабва и в завои и ускорение и спиране лопа зверски отзад.
-Гумираното покритие на пластмасите на централната конзола.
-Много ме дразни факта, че са направили заводския плеър да се монтира в лявата страна на централната конзола (не е центриран), така при монтиране на афтърмаркет плеър с преходник, нещата стават много грозни - поради този факт жабката ми е пълна със CD-та
-Специално на моя модел не ми харесват спирачките (323ci), как може да е със спирачки като на 316i
-Свистенето в прозорците на купето.
-Слабия заден мост.
Всичко друго ме кефи на макс в този автомобил
-Незнам дали е само при мен, но моя акумолатор, все се разхожда (отзад в багажника е монтиран). Колкото и да го стягам със скобата, все се разхлабва и в завои и ускорение и спиране лопа зверски отзад.
-Много ме дразни факта, че са направили заводския плеър да се монтира в лявата страна на централната конзола (не е центриран), така при монтиране на афтърмаркет плеър с преходник, нещата стават много грозни - поради този факт жабката ми е пълна със CD-та

-Специално на моя модел не ми харесват спирачките (323ci), как може да е със спирачки като на 316i

-Слабия заден мост.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
luizov написа:-Климатроника - Много ме дразни начина му на работа при отопление - като е студено духа топло, та чак те изпепелява, докато не стигне желаната температура - като я стигне пък, започва да духа студено. Когато карам големи разстояния зимата е много дразнещо.
-Много ме дразни факта, че са направили заводския плеър да се монтира в лявата страна на централната конзола (не е центриран), така при монтиране на афтърмаркет плеър с преходник, нещата стават много грозни - поради този факт жабката ми е пълна със CD-та![]()
-Специално на моя модел не ми харесват спирачките (323ci), как може да е със спирачки като на 316i![]()
-Слабия заден мост.
Колега половината неща са проблеми, които се оправят, а не са по принцип така при Е46:
1. При мен няма проблеми с отоплението при климатроника. Най вероятно имаш проблем някакъв.
2. Акумулаторът ти се разхожда, защото не си го хванал както трябва. Скобата си се стяга и държи зверски. Ти си първият, за който чувам, че се разхлабва.
3. Не знам какво имаш предвид под свистене, но не мисля, че свисти повече от другите автомобили. Вярно е, че при Мерцедес свисти по-малко, но все пак... Провери си уплътненията на прозорците! Също ако си имал някаква щета по огледалата, може и от там да идва.
Другите неща са недостатъци на Е46, въпреки, че това за плеъра не го разбрах.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Той колегата е с купе, свистенето не идва от уплътнението,а от прозореца когато има луфт почва да свисти
защото над 120 почва да прави джоб заради луфта. Друго свистене може да идва от капачките на огледалата
ако не са сложени като хората и са им счупени щипките и са залепени както не трябва
защото над 120 почва да прави джоб заради луфта. Друго свистене може да идва от капачките на огледалата
ако не са сложени като хората и са им счупени щипките и са залепени както не трябва

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Не ми харесва това, че гадовете от БМВ почнаха яко да вдигат цените на частите за Е46
Иначе по колата - има някои дреболии, които дразнят като например скърцането от тук - от там по време на движение, но нищо спешно. Даже тези малки несъвършенства още повече ме карат да си я обичам.

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Колата като визия няма равен,но винаги има нещо да се прави по нея 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз ще съм единствения явно който ще се изкаже по този начин,на мен Е46 ми харесва,но може би причината да ми харесва толкова е именно легендарния фейслифт на Е46 купе.

И да обичам този модел,и не мисля че бих я сменил за нещо друго.

И да обичам този модел,и не мисля че бих я сменил за нещо друго.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- metero
- Потребител
-
- Кара: и BMW 320d e46 facelift 150HP 330N
- Мечтае да кара: ламборджини
1. Дразни ме сравнително тежкия волан.
2.Много ме дразни ограничителя на максимални обороти - след 4800 об/мин двигателят спира и това става в сублимния момент като изпреварвам някой. ( 320D 150 кс.)
2.Много ме дразни ограничителя на максимални обороти - след 4800 об/мин двигателят спира и това става в сублимния момент като изпреварвам някой. ( 320D 150 кс.)
Не е важно с колко може да се вземе един завой. Важно е с колко не може.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
metero написа:1. Дразни ме сравнително тежкия волан.
Ха-ха колега ти да не я караш да става бензин

Tires are evil - destroy them all ...