Чистачките правят каквото си поискат...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Чистачките правят каквото си поискат...
Колеги - проблема е следния: чистачките работят когато си искат. Решавам да ги пусна и греда - няма никой. Понякога тръгват скоро след като съм потеглил, понякога въобще и не тръгват, каквото и да правя и както и да дърпам, бутам или цъкам лостчето. Сега в дъждовното време е направо адски криво, защото трябва да спирам и да чистя стъклото с бърсалка. Пръскалките са на същото дередже - тръгват когато си поискат. След някакво време чистачките си тръгват и работят коректно и както трябва. Понякога след няколко минути коректна работа пак престават да работят, понякога си работят на 6 докато не спра.
Какво съм правил: проверих бушона - не е от него - здрав си е. Свалих и разгледах релето - екстра си е. За всеки случай го почистих, почистих и клемите му. Свалих, отворих и почистих и самото лостче (четох, че понякога проблема е от него) - не е от лостчето. Почистих и всички клеми в конзолата на волана. Резултат няма. Сега мисля да сваля и да видя самото моторче и механизма - дали няма там нещо да има.
99% съм сигурен, че проблема е в някой кофти контакт, но почвам да оставам без идеи.
Какво съм правил: проверих бушона - не е от него - здрав си е. Свалих и разгледах релето - екстра си е. За всеки случай го почистих, почистих и клемите му. Свалих, отворих и почистих и самото лостче (четох, че понякога проблема е от него) - не е от лостчето. Почистих и всички клеми в конзолата на волана. Резултат няма. Сега мисля да сваля и да видя самото моторче и механизма - дали няма там нещо да има.
99% съм сигурен, че проблема е в някой кофти контакт, но почвам да оставам без идеи.
Si non confectus, non reficiat.
Re: Чистачките правят каквото си поискат...
На едно е34 имахме същия проблем - когато си искаха и то само на някаква бърза степен, беше реле
ако можеш с друго да пробваш /бих ти услужил за проба
/
ако можеш с друго да пробваш /бих ти услужил за проба

- Zagy
- нафтения
-
Мерси за идеята - ще пробвам с релето на брат ми - еднакви са с мойто 

Ако пръскалките са на същото дередже като чистачките, то проблема е или в лоста на чистачките или в ГМ модула.
Най-елементарно да елиминираш лоста като възможен проблем е да я закачиш на диагностика и от там да ги активираш.
Най-елементарно да елиминираш лоста като възможен проблем е да я закачиш на диагностика и от там да ги активираш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
най-добре смени релето за проба, ако беше липса на контакт някаде щяха да ти зацепват по средата на хода, и да не могат да направят цялото движение чисто
- Zagy
- нафтения
-
Довечера мисля да сваля ГМ-а и да презапоя всичко по него - може да е кофти контакт, защото от време на време чистачките започват да работят както трябва. Ще пробвам и с релето от печката на брат ми.
- Zagy
- нафтения
-
Малко ъпдейт - проблема се оказа в релето. Сложих релето от колата на брат ми - моите чистачки и пръскалки работят на 6, неговите никакви ги няма. Свалих и почистих всички контакти в релето с финна шкурка, но проблема си остана. Утре си купувам ново реле и вече ще мирясам 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
наи-добре ново реле,имах тема пусната за същото нещо и се оказа реле-като го отвориш вътре има нагар,може да се изчисти но е много финно и на фона на това,че реле от морга е 5 лева не си заслужава

- Zagy
- нафтения
-
Номенклатурен номер : 61368384505
Описание : РЕЛЕ
Ед.цена (с ДДС) : 37.38 BGN
Има наличност
Какъв е смисъла от реле втора ръка, като може след месец пак да даде фира...
Описание : РЕЛЕ
Ед.цена (с ДДС) : 37.38 BGN
Има наличност
Какъв е смисъла от реле втора ръка, като може след месец пак да даде фира...
- Zagy
- нафтения
-
Днес си взех ново реле от Камор - 29 лева с отстъпката. Сложих го и всичко вече работи както трябва
Темата е за ключ

Темата е за ключ

11 мнения
• Страница 1 от 1