Електро-хроматично огледало
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Електро-хроматично огледало
Здравейте
Някой знае ли как се разглобява електро-хроматичното огледало ( с лампичката отдолу е) ? Искам да достигна до диода на лампи4ката за да мога да си свържа неоригиналната аларма към диода на огледалото , и да свети там , а не да се дупчи из колата за др диод .
Надявам се някой да е разглобявал , за да не с4упя пластмасите .

Някой знае ли как се разглобява електро-хроматичното огледало ( с лампичката отдолу е) ? Искам да достигна до диода на лампи4ката за да мога да си свържа неоригиналната аларма към диода на огледалото , и да свети там , а не да се дупчи из колата за др диод .
Надявам се някой да е разглобявал , за да не с4упя пластмасите .
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Re: Електро-хроматично огледало
Защо ти е да го разглобяваш? Би трябвало кабелите от диода да са изкарани отгоре при другите, поне моето беше така
То има кабели ама те не са от диода директно а са посредством платка .На мен ми трябва пряка връзка само с диода.Др функции на огледалото съм ги направил да работят .
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 9 минус (управление на диода), са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото!
Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма. 
Пин 8 плюс и пин 9 минус (управление на диода), са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото!

Последна промяна vavilon на 17 Апр 2012, 7:35, променена общо 1 път
vavilon написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 10 маса, са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото!Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма.
мн ти благодаря колега , темата я 4етох но мислех 4е с + и - ще може да работи лед-а само при активиране на оригиналната аларма .А аз ве4е бях свързал огледалото по лесния на4ин ( само с 2-та пина) т.е да работи при контакт разли4ен от 0 на лаит модила (вкл фарове или габарити) , взема + от плафона (малките диоди)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Vanio_bmw написа:vavilon написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 9 маса, са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото!Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма.
мн ти благодаря колега , темата я 4етох но мислех 4е с + и - ще може да работи лед-а само при активиране на оригиналната аларма .А аз ве4е бях свързал огледалото по лесния на4ин ( само с 2-та пина) т.е да работи при контакт разли4ен от 0 на лаит модила (вкл фарове или габарити) , взема + от плафона (малките диоди)
За нищо.

Аз пък съм вързал + на огледалото с + на лампите за четене. Не ми даде сърце да режа кабела на малките диоди.

Аз по същият начин ще вързвам диода на алармата ми (не оригинална).
Последна промяна vavilon на 25 Сеп 2012, 14:44, променена общо 1 път
мхх ясно ,но тогава огледалото няма ли да работи само при светване на лампите за 4етене ??
Според мен по добре е да е към малките диод4ета ,понеже огледалото ще работи винаги когато колата е на габарит,фар (т.е диодите на плафона (малките 4ервени) светят .

Според мен по добре е да е към малките диод4ета ,понеже огледалото ще работи винаги когато колата е на габарит,фар (т.е диодите на плафона (малките 4ервени) светят .
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Vanio_bmw написа:мхх ясно ,но тогава огледалото няма ли да работи само при светване на лампите за 4етене ??![]()
Ми, не! Лампите за четене имат постоянен + на пин 1 Те са вързани с бутони, които отварят (спират лампите) или затварят (пускат лампите) по веригата. Т.е. имат си отделен кабел с +. Дефакто моето огледало работи нон-стоп.

Понеже си смених плафоните с кристални и трябваше да пусна допълнителен кабел с + към пин 1 на централният плафон и сътветно за задните плафони. + го взех от плафона на жабката. Темата за вързване на кристални плафони, ако си нямал такива. Обяснено е и пиновете, кой какъв е.
viewtopic.php?f=34&t=165429&start=15
В заключение...

8 мнения
• Страница 1 от 1