Съединител обезвъздушаване ? Нов монтаж

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съединител обезвъздушаване ? Нов монтаж

Мнение от Vanio_bmw » 19 Фев 2011, 14:38

Колеги колата е 320Д 136 к.с - проблема е 4е след смяна на съединител и доналиване на спирачна течност педала на съединителя започна да отделя мн горе (по4ти най-високо , все едно 4е ве4е е за смяна).
Комплекта на съединителя е оригинален на LUK и е на по малко от 3 хил км.
Някой да сподели дали трябва да се обезвъдуши системата (на съединителя) или е друг проблема ?
Знам 4е при Е46 системата е лагер-помпа и трябва винаги да отделя на едно и също място педала .
поздрави
Последна промяна Vanio_bmw на 21 Фев 2011, 21:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Re: Съединител обезвъздушаване ?

Мнение от yellowsubmarine » 19 Фев 2011, 14:42

До колкото съм запознат, ДА, трябва да се обезвъздуши :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 19 Фев 2011, 14:56

идея КАК да се направи ? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 19 Фев 2011, 15:24

цитирам колегата Kiko:

...действах по следния ред: задно дясно колело - задно ляво колело - съединител - предно дясно колело - предно ляво колело.
Съединителя и спирачките са свързани в една система и използват една и съща спирачна течност и тъй като никой не написа че е източвал и спирачната течност на съединителя реших да опиша как процедирах аз.
Смяната на спирачната течност на съединителя не е кой знае каква философия, пробката се намира на скоростната кутия.
Особеното при съединителя е че при него не се помпа педала както при спирачките а се натиска и задържа в долно положениие, след което се отвива пробката, от нея излиза от старата спирачна течност, завива се пробката и след това педала се отпуска. Педала започва да се издига леко като смуче от новата спирачна течност от казанчето. Ако педала не се вдигне сам, трябва да му помогнете с ръка. Процедурата се повтаря докато не започне да излиза от новата спирачна течност от пробката. Много е важно да не отпуснете педала при отворена пробка защото по този начин ще засмуче въздух вместо от новата спирачна течност. Това е, по този начин с източването и на съединителя се осъществява 100%-ова смяна на стара спирачна течност.

:bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 19 Фев 2011, 17:53

OK благодаря колега !
НО това е за пълна смяна на течноста, ако има само малко въздух , трябва ли пак цялата да се подменя.
Ако отворя казанчето (горе в двигат. отсек , и развия капа4ката и започна да помпя съединителя дали 6те мога да изкарам евентуално въздуха в системата през казан4ето ) ?
Дали от това е проблема според вас с високото отделяне на педала на съединителя?
благодаря за съветите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 19 Фев 2011, 18:32

Не знам за малкото въздух как става :dunno:
Иначе може и да не е от това, например съединителят може да не е монтиран хубаво, имаше тук тема за неправилно поставен съединител :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 19 Фев 2011, 22:44

Според мен при нов съединител, трябва да е така. Ако имаш пък въздух, ще помпиш и правиш хрррррррр, няма да ти отделя изцяло.
???!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 19 Фев 2011, 23:41

Колега,когато има въздух в системата той пречи на помпата да избута нужното количество течност,следователно хода но буталото,което излиза от помпата и бута вилката на съединителя прави по-къс ход,следователно съединителя започва да отделя по ниско и скоростите трудно влизат..Щом ти отделя високо,първото нещо,което трябва да изключиш е възух в системата.Тия съединители са саморегулиращи(няма лагер помпа).Саморегулирането става от самия притискател(не от тричотки и жила както при другите коли)който при закупуването му е прибран със специална скоба.Тая скоба се сваля чак СЛЕД монтирането на съединителя.Айде сега при майстора и без да му казваш какво сме си писали,го попитай кога е откопчал притискателя от скобата,преди да го стегне или след като го е стегнал.Ако го е отворил преди монтирането му,притискателя се е отварил докрай(така както,когато съединителя е износен),и му кажи да повтори всичко и да си свърши работата като хората.Но все пак имай предвид,че наистина малко горе си отделят.Ако не буксува не го пипайте.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 20 Фев 2011, 14:22

tani bojilov написа:Колега,когато има въздух в системата той пречи на помпата да избута нужното количество течност,следователно хода но буталото,което излиза от помпата и бута вилката на съединителя прави по-къс ход,следователно съединителя започва да отделя по ниско и скоростите трудно влизат..Щом ти отделя високо,първото нещо,което трябва да изключиш е възух в системата.Тия съединители са саморегулиращи(няма лагер помпа).Саморегулирането става от самия притискател(не от тричотки и жила както при другите коли)който при закупуването му е прибран със специална скоба.Тая скоба се сваля чак СЛЕД монтирането на съединителя.Айде сега при майстора и без да му казваш какво сме си писали,го попитай кога е откопчал притискателя от скобата,преди да го стегне или след като го е стегнал.Ако го е отворил преди монтирането му,притискателя се е отварил докрай(така както,когато съединителя е износен),и му кажи да повтори всичко и да си свърши работата като хората.Но все пак имай предвид,че наистина малко горе си отделят.Ако не буксува не го пипайте.

мисля 4е това е ключа от загадката :!: имам спомен 4е махна една пеперудка преди да го сложи.
Но има ли вариант да се зключи наново и да се сложи както трябва да е?
да знам изобщо да ходя ли отново?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Фев 2011, 18:10

Същата работа е и при мен. Вече трета година, след смяна на съсденител, педала ми отделя горе.
Доста теми има писани за този пуст съединител и няма еднозначен отговор. Нито пък решение се намери :( Бахти 3 години карам като 18 годишен и тва е.
Ще следя темата, дано се разгадае мистиката в/у това отделяне на педала горе :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 20 Фев 2011, 20:09

Vanio_bmw написа:мисля 4е това е ключа от загадката :!: имам спомен 4е махна една пеперудка преди да го сложи.
Но има ли вариант да се зключи наново и да се сложи както трябва да е?
да знам изобщо да ходя ли отново?
напиши в търсачката "проблем в съединителя след чип"(незнам как да я прикача :oops: )и ще видиш мойта тема за това нещо.Оправя се,прибира се притискателя наново и всичко е :yes: Прочети първо темата,после ако ония немогат да го направят ми пиши на ЛС ще помагам илими звънни на 0883375577.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 20 Фев 2011, 23:29

да знам изобщо да ходя ли отново?[/quote]напиши в търсачката "проблем в съединителя след чип"(незнам как да я прикача :oops: )и ще видиш мойта тема за това нещо.Оправя се,прибира се притискателя наново и всичко е :yes: Прочети първо темата,после ако ония немогат да го направят ми пиши на ЛС ще помагам илими звънни на 0883375577.[/quote]
благодаря колега , утре отивам в сервиза да видя какво ще стане .
Сега ще потърся звездичката за да е по лесно евентуално при новия монтаж и наместването .
Утре ще пиша продължение на темата...
поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 21 Фев 2011, 12:13

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 21 Фев 2011, 12:37

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 21 Фев 2011, 14:29

Я виж колега тук.Значи това е притискателя в идеално затворена полажение.Виж малките пружинки,трябва да са в това положение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tani bojilov на 22 Фев 2011, 19:43, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E46