Колата хем върви хем не върви ?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- plastic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kakvoto nabaria
- Мечтае да кара: samolet :P
- Детайли за колата: super traktor 320d
Колата хем върви хем не върви ?!
Здравейте колеги
първо Честита нова година на всички
е того и моя проблем миналата година ми заминаха ГНП и умната дюза.Смених ГНП-то с втора ръка а умната дюза е рециклираха.Колата пали без проблем от раз даже на много студено и си върви но се появява странно нещо поне за мен.Когато стигне долу горе до първата стрелка на температурата и подам рязко газ не иска да върви не се чува турбината и грам направо си забира на 1 2 3 4 скорост изключвам я веднага на свободна и подам рязко газ тръгва турбината и се вдигат оборотите на секундата както трябва сложа ли я на скорост пак не иска.Направих диагностика и показа грешка на умната дюза.Върнах я да я направят както трябва сложеха я пак и я взех да я пробвам колата си работеше много добре даже прекрасно докато не стигна пак първата стрелка на температурата и край пак същото.
Когато загрее колата както трябва ту тръгва да върви ту не тръгва.Спирам колата гася и паля пак колата тръгва и след малко забива.Пак направих диагностика и пак грешка на умна дюза.Забелязах че ауспуха стана черен и започна да пуши черно когато не върви колата.
Въпроса ми е дали ще е от дюзата и ли от нещо друго?!Надявам се някой да се сблъсквал с този проблем или да е чувал нещо подобно.
Благодаря предварително
първо Честита нова година на всички

е того и моя проблем миналата година ми заминаха ГНП и умната дюза.Смених ГНП-то с втора ръка а умната дюза е рециклираха.Колата пали без проблем от раз даже на много студено и си върви но се появява странно нещо поне за мен.Когато стигне долу горе до първата стрелка на температурата и подам рязко газ не иска да върви не се чува турбината и грам направо си забира на 1 2 3 4 скорост изключвам я веднага на свободна и подам рязко газ тръгва турбината и се вдигат оборотите на секундата както трябва сложа ли я на скорост пак не иска.Направих диагностика и показа грешка на умната дюза.Върнах я да я направят както трябва сложеха я пак и я взех да я пробвам колата си работеше много добре даже прекрасно докато не стигна пак първата стрелка на температурата и край пак същото.
Когато загрее колата както трябва ту тръгва да върви ту не тръгва.Спирам колата гася и паля пак колата тръгва и след малко забива.Пак направих диагностика и пак грешка на умна дюза.Забелязах че ауспуха стана черен и започна да пуши черно когато не върви колата.
Въпроса ми е дали ще е от дюзата и ли от нещо друго?!Надявам се някой да се сблъсквал с този проблем или да е чувал нещо подобно.
Благодаря предварително
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: Колата хем върви хем не върви ?!
А с кой мотор си? Тая умна дюза май и да работи и да не работи не пречи на работата на двигателя. ЕГР изолиран ли е? Дебитормер? Горивен филтър? Като подаваш газ и забие муцуната чува ли се нещо като притракване?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Аз ще ти кажа че помпата не е читава
или не е зачепена както трябва. При тебе умната дюза не е толкова важна и не влияе кои знае колко....

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
това невървене както го казваш и след гасене и палене отново се оправя ми прилича че колата влиза в авариен режим и щом е така работата не е много проста че да караш така,щом номерата стават като почне да загрява провери датчиците за температурата

- plastic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kakvoto nabaria
- Мечтае да кара: samolet :P
- Детайли за колата: super traktor 320d
milennyc написа:Аз ще ти кажа че помпата не е читаваили не е зачепена както трябва. При тебе умната дюза не е толкова важна и не влияе кои знае колко....
за читава не знам да ли е на 100%,но ако не зацепена правилно не трябвали да пали по трудно ?! И умната дюза не давали информация за началното и крайно впръскване към компа ?
unikalen88 написа:това невървене както го казваш и след гасене и палене отново се оправя ми прилича че колата влиза в авариен режим и щом е така работата не е много проста че да караш така,щом номерата стават като почне да загрява провери датчиците за температурата
имам проблем май с един клапан който е до двигателя не иска да пуска топло в купето духа в повечето време студено !!!!!
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Каква е причината колата да влиза в авариен режим?Казаха ми,че ставало от натрупване на грешки в компа и като се изчистят се оправяло.За 150 коня става въпрос.При мен проблема е подобен като на колегата-набира бавно и лагаво,при рязко подаване на газ се чуди кво да прави и при гасене и палене ,като че се оправя.Днес забелязах и друго-пробвах да я изфорсирам,но стрелката спря на 4000 оборота , закова се и повече не мръдна.Това прилича ли ви на авариен режим?Преди седмица смених клапана на турбото,дебитомера и той е на 15к,горивен ,въздушен и картерни газове и те са нови,катализаторите са премахнати.Освен това турбото се включва(имам предвид кика) чак на 3500 оборота а не на 2500,както е нормално.В сервиза ми смениха клапана май решиха ,че е от него,на диагностиката дюзите казаха че са ,като на нова кола,турбинката ми си е тръгнала ,мета масълце но излиза че си надува достатъчно.Не знам дали да ги карам да свалят всичко-турбина ,кулер,маркучи да видим на какво дередже са(то не е лошо ама не ми се дават пари напразно).Вие какво мислите?То май не останаха много неща-ако не е от компа,значи трябва да е от турбото.Налягането в рейла не ми казаха как е,не се сетих да питам ама ако имаше щяха да кажат,уж ги хвалят във форума...........Овъртях се вече с тая кола 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Напълно нормално е ако нямаш ремап или софт манипулация по ЕКУ-то на място да НЕ МОЖЕШ ДА ВДИГНЕШ повече от 3900 оборота...
Това с многото грешки и аварийния режим чак е смешно...а какво става когато има само една грешка и колата пак е в авариен режим

Това с многото грешки и аварийния режим чак е смешно...а какво става когато има само една грешка и колата пак е в авариен режим

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Dimitroff написа:Напълно нормално е ако нямаш ремап или софт манипулация по ЕКУ-то на място да НЕ МОЖЕШ ДА ВДИГНЕШ повече от 3900 оборота...![]()
Колега това за кои двигатели се отнася?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
136 и 150 к.с. дизел...но си мисля, че и за 330ките няма да е по-различно.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Мдаа,днес се поинтересувах,това е превантивна мярка за защита на двигателя.При мерцедесите е до по-малко обороти-3200 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Колега...Милен е прав с коментара си...имах приятел не му беше зацепена като хората и влизаше точно така в авариен режим като я караше ...и когат загаси и запали пак се оправяше....Само,че питай ги каква грешка точно хваща...когато ти е изгоряла умната дюза грешкае "Needle motion sensor" , а при него умната дюза си работеше и точно тя хващаше грешка "Needle motion sensor.... -+ 3градуса" с което показваше,че статичната центровката надвишава 3 градуса...и реално като я пуснехме да направи 4ек на центровката показваше +9 градуса
изключи умната дюза и малко посрпя да я хваща грешката и да влиза в авариен режим, но някой път пак го правеше...после май му сгъна ГНП-то и го смени и всичко заспа...
Искам само да те питам каде я рециклиар тази дюза и на каква цена,че аз съм я разглеждал доста обстойно и няма как да се стигне до бобинкатажми се струва ако е прекъсната

Искам само да те питам каде я рециклиар тази дюза и на каква цена,че аз съм я разглеждал доста обстойно и няма как да се стигне до бобинкатажми се струва ако е прекъсната

11 мнения
• Страница 1 от 1