Лоша миризма след изключване на климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Лоша миризма след изключване на климатроника
Здравейте,искам да попитам откаде идва проблема с лошата миризма на "мръсни чорапи"или на "умрела мишка "
след изкючване на климатроника(когато работи компресора на климатика и духа студено не се усеща тази миризма).При мен това се усеща доста и миналата година бях купил един спрей дето го изпръсках демек ако има разни гъбни образования по системата ги унишожавало ,нищо подобно бях решил проблема за много кратко време после проблема си продължи.Дайте съвет !!!!!! 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Лоша миризма след изключване на климатроника
Свържи се с колегата Oci и отивай при него да ти помогне. Или хващай търсачката и чети.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
bobi_81xx написа:Здравейте,искам да попитам откаде идва проблема с лошата миризма на "мръсни чорапи"или на "умрела мишка "след изкючване на климатроника(когато работи компресора на климатика и духа студено не се усеща тази миризма).При мен това се усеща доста и миналата година бях купил един спрей дето го изпръсках демек ако има разни гъбни образования по системата ги унишожавало ,нищо подобно бях решил проблема за много кратко време после проблема си продължи.Дайте съвет !!!!!!
Това до колкото знам е от влагата, която се натрупва около изпарителя на климатика. Има наистина разни спрейчета, но за последните 10 години и 3 коли, които съм имал с климатик са били с този проблем и не съм намерил постоянно решение на въпроса.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bobi_81xx написа:Здравейте,искам да попитам откаде идва проблема с лошата миризма на "мръсни чорапи"или на "умрела мишка "след изкючване на климатроника(когато работи компресора на климатика и духа студено не се усеща тази миризма).При мен това се усеща доста и миналата година бях купил един спрей дето го изпръсках демек ако има разни гъбни образования по системата ги унишожавало ,нищо подобно бях решил проблема за много кратко време после проблема си продължи.Дайте съвет !!!!!!
Ако не използваш правилно климата и да го чистиш пак ще ти мирише. Един съвет, когато си бил на клима, след като изключиш от копчето не гаси веднага, остави да подуха само вентилатора за няколко минути и да ти издуха влагата от тръбите!

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
И при мен се появява тази миризма слад изключване на климата.Служебната рав 4 ,2011 г. от магазина го прави същото като изключа климатика.Карах я в сервиза на toyota,тези там смениха филтър купе и направиха някакво почистване на въздуховодите и резултата беше никакъв
.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ivo_Borisov написа:Ако не използваш правилно климата и да го чистиш пак ще ти мирише. Един съвет, когато си бил на клима, след като изключиш от копчето не гаси веднага, остави да подуха само вентилатора за няколко минути и да ти издуха влагата от тръбите!
Мното точно казано

Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
фатката е че като всяко нормално нещо питата е с температура 3-4 градуса, съответно след спиране на перката, тя се изпотява качествено, паралелно с това във въздуха дори през филтъра преминават всякакви бактерии причиняващи плесен гъбясване и какво ли не, след като се създаде тази мечтано влажна среда за бактериите те се развиват и миризмата е на лице, за това
Zagy написа:Ivo_Borisov написа:Ако не използваш правилно климата и да го чистиш пак ще ти мирише. Един съвет, когато си бил на клима, след като изключиш от копчето не гаси веднага, остави да подуха само вентилатора за няколко минути и да ти издуха влагата от тръбите!
Мното точно казаноКолкото и да пръскаш със спрейчета - ако не го правиш това, буквално за 2-3 месеца пак ще си душкаш старите чорапки от климатика.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дори и така да е - ако оставяш перката да подуха за няколко минути след изключване на климатика питата се изсушава много по-бързо - съответно колонизирането от всякакви бактерии и плесени е многократно намалено.
Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
Zagy написа:Дори и така да е - ако оставяш перката да подуха за няколко минути след изключване на климатика питата се изсушава много по-бързо - съответно колонизирането от всякакви бактерии и плесени е многократно намалено.
няма друг начин, за това аз като се пибирам на около 5-10 мин от нас спирам климатика и пускам вентилатора малко над средата за да издуха качествено
аз ходих за почистване с озон и да ви кажа помогна.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
bioz написа:аз ходих за почистване с озон и да ви кажа помогна.
каде?

- iv4o9999
- ентусиаст
-
ПОчистване с Озон ??? Дай малко информация- къде как и колко струва?
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има хубави спрейчета на мафра, те са анти бактериални и са с хубава миризма.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Старата песен на нов глас всяка година в началото на лятото има пусната нова тема за тази миризма.
Митака ви писа на мен ми писна да обяснявам ще трябва да си направя едно копие и в началото на лятото да го поствам.
Ще миришат климатиците като не се почистват на време всичките се вмирисват дори и домашните почват да миришат.
Най-добре ще се почисти като се поразглоби малко така, че да се стигне до изпарителя и да се почисти директно той и ваничката под него или по точно дъното на кутията в която се намира изпарителя там са бактериите които допринасят за гадната миризма.
Митака ви писа на мен ми писна да обяснявам ще трябва да си направя едно копие и в началото на лятото да го поствам.
Ще миришат климатиците като не се почистват на време всичките се вмирисват дори и домашните почват да миришат.
Най-добре ще се почисти като се поразглоби малко така, че да се стигне до изпарителя и да се почисти директно той и ваничката под него или по точно дъното на кутията в която се намира изпарителя там са бактериите които допринасят за гадната миризма.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
По тоя повод ще се самоцитирам:
,,Re: как да изключа климатроника?
Мнениеот NikVanov » 25 Мар 2012, 14:16
Ако греша, Oci да ме поправи- климатроникът е електронен уред, който осигурява исканата температура в колата. Той комбинира работата на климатик /само с функция охлаждане/ и парно отопление от затопления антифриз. Проблемите с климатроника са два вида- зимни и летни. Зимните вече приключват и касаят основно бавно или слабо затопляне. Летните предстоят- лоша миризма /трябва да се пръска шпрей/, слабо охлаждане /недостатъчен фреон/ и т.н. Бях предложил Оci да си напише два файла- зимен и летен и да ги публикува всеки октомври и април, за да не му губим излишно времето, защото 75% от проблемите се повтарят.
''
,,Re: как да изключа климатроника?
Мнениеот NikVanov » 25 Мар 2012, 14:16
Ако греша, Oci да ме поправи- климатроникът е електронен уред, който осигурява исканата температура в колата. Той комбинира работата на климатик /само с функция охлаждане/ и парно отопление от затопления антифриз. Проблемите с климатроника са два вида- зимни и летни. Зимните вече приключват и касаят основно бавно или слабо затопляне. Летните предстоят- лоша миризма /трябва да се пръска шпрей/, слабо охлаждане /недостатъчен фреон/ и т.н. Бях предложил Оci да си напише два файла- зимен и летен и да ги публикува всеки октомври и април, за да не му губим излишно времето, защото 75% от проблемите се повтарят.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2