Проблем багажник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Проблем багажник
Колеги ,имам нужда от малко идей преди да свалям и разглабям лайсната.
Багажника спря да се отваря от копчето отзад. От ключа и от ключалката на багажника ,механизма си работи без проблем.
Единственото което пробвах е ,да махна гуменото оплътнение от копченцето и да пръсна малко контактен спрей вътре.Никакъв ефект.
Багажника спря да се отваря от копчето отзад. От ключа и от ключалката на багажника ,механизма си работи без проблем.
Единственото което пробвах е ,да махна гуменото оплътнение от копченцето и да пръсна малко контактен спрей вътре.Никакъв ефект.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Проблем багажник
VladislavHristov написа:Колеги ,имам нужда от малко идей преди да свалям и разглабям лайсната.
Ако си със седан е твърде вероятно проблема да ти е в снопа кабели, който минава между купето и капака. Има доста теми за този проблем.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Дори при положение ,че се отваря от ключа ,може да е там проблема ? Не мисля лично ,надявах се проблема да е в самото бутонче нещо.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
VladislavHristov написа:Дори при положение ,че се отваря от ключа ,може да е там проблема ? Не мисля лично ,надявах се проблема да е в самото бутонче нещо.
Объркал съм се.. на един приятел беше станало така, само че обратното. От ключалката не се отваряше, а от копчето се отваряше.
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
И аз имам проблем, само че на купе ..
само от бутона на ключа се отваря багажника.. от бутона на самия капак и от ключалката не иска .. доста кофти ситуация беше като си тръгнахме от морето и не искаше да се отвори багажника .. добре, че навреме засепих да пробвам от ключа преди да бях почупил нещо
Какво и къде да гледам, за да търся проблема

само от бутона на ключа се отваря багажника.. от бутона на самия капак и от ключалката не иска .. доста кофти ситуация беше като си тръгнахме от морето и не искаше да се отвори багажника .. добре, че навреме засепих да пробвам от ключа преди да бях почупил нещо

Какво и къде да гледам, за да търся проблема

- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Колега ,странното е ,че при мен проблема ту изчезва ту се появява.Два дни след като пуснах поста ,сега всичко е наред.
Имам чувството ,че проблема идва след силен дъжд или автомивка.Според мен самото бутонче на капака не прави добър контакт или знам ли.
Имам чувството ,че проблема идва след силен дъжд или автомивка.Според мен самото бутонче на капака не прави добър контакт или знам ли.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Както вече ти казаха трябва да си прегледаш снопа кабели в гуменото гофре, което е до дясната панта на капака на багажника.
Si non confectus, non reficiat.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
може и от гуфрето да е но-свали си лаисната с бутона отдоло има 4 евреиски звезди,след това напръскаи буксата на копчето с контактен спреи и го включи пак.Наи-често е това проблема.ако ли не значи е в гуфрето прекъснат кабел

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
VladislavHristov написа:Колега ,странното е ,че при мен проблема ту изчезва ту се появява.Два дни след като пуснах поста ,сега всичко е наред.
Да от водата се получава това и се намокря буксата. Уплътнението което е на гърба на лайсната заминава с времето. Разглоби си лайстната и виж какво е положението.
п.п. С избутване на темата, лайстната няма да се разглоби сама!

- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Чаках точно такъв отговор като твоя колега @vavilon. 
Гледам да събера повече мнения преди да почна да бърникам нещо ,поне да знам какво правя.Че имам навика от малък проблем ,да си направя сам голям
Благодаря на всички отзовали се.

Гледам да събера повече мнения преди да почна да бърникам нещо ,поне да знам какво правя.Че имам навика от малък проблем ,да си направя сам голям

Благодаря на всички отзовали се.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Значи забравих да пиша, как оправих теча...
Понеже бях сложил диоди на номера и за една година поизгоряха от влагата.
Разглобих лайстната и върху уплътнението залепих дебело двойнолепящо на 3М. Лентата на 3М се слага, като се подрязва по лайстната на издутите места от леглата на крушките. Това е общо взето.

Разглобих лайстната и върху уплътнението залепих дебело двойнолепящо на 3М. Лентата на 3М се слага, като се подрязва по лайстната на издутите места от леглата на крушките. Това е общо взето.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Днес разглобих лайсната изцяло ,махнах буксичката която е с копченцето.Изчистих всичко и напръсках с контактен спрей ,но никакъв ефект.Багажника не се отваря вече две седмици от последният дъжд...

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Имах същия проблем преди две седмици. Колата е 2003г, гаражна и съответно всичко около лайстната над номера е като ново. Бях чел за този проблем във форума, че проблема е в снопа, но и аз проверих с мултицет бутона, кабелите, буксите...всичко (Тома неверни). След като проверих всичко в крайна сметка остана само снопа кабели в гофрето при дясната панта. И там всичко изглеждаше О.К., докато не започнах да раздвижвам кабелите и хоп, всичко заработи. Оказа се прекъснат кабел. Всички останали изглеждат като нови. Какъв е този филм с точно този кабел не знам, но и при мен проблема се оказа в снопа кабели.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
@overclock колега и при теб ли работеше от ключа ,но не и от бутона на багажника ? И аз мърдах днес доста този сноп кабели ,но никакъв резултат. Не смях още днес да отвия този сноп ( в момента е обвит целия сноп с изулация )
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
И при мен работеше от ключа само, бутона отказа отведнъж. Гуменото гофре е като ново, а кабелите са изолирани доста добре с нещо като текстилен изолирбанд. Намираш му края, развиваш внимателно и проверяваш кабелите. Добре е прекъснатия кабел да се запои с поялник.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2