Маховик-ужас
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е60 М5
- Детайли за колата: 323-две порти
Маховик-ужас
От известно време на сам като задържа съединителя до момента на зацепване се получава едно яко тресене на втора от ниските като поема също
попитах във Вари-2000 от какво може да е и те ми казаха 99% маховик-1700лв+съединителя+работа=към 2500лв и съм във траор ако са прави
къде да ходя къкво да правя въобще незнам ама 2500лв са си 2500 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега иди някаде кадето ще го погледнат и да са сигорни щото повечето сервизи си е***ли мамата,и ако излезе че е тои утарване няма трябва да се сменя,но ти гарантирам че ако идиш в друг сервиз цената ще е надолу 

- Monteki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318D New Face
- Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче
Здравейте.
Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и при мен от известно време започна да се усеща същия проблем. Даже ми направи впечатление че при задна се усеща още повече. Къде освен в маховика би могъл да бъде проблема, че 2500 не звучи много добре
И също да попитам ако проблема е там, какъв е риска ако не се смени своевременно и се кара така?
Мерси, и пак се извинявам на колегата, просто проблема ми е същия и няма смисъл да пускам идентична тема.
Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и при мен от известно време започна да се усеща същия проблем. Даже ми направи впечатление че при задна се усеща още повече. Къде освен в маховика би могъл да бъде проблема, че 2500 не звучи много добре

И също да попитам ако проблема е там, какъв е риска ако не се смени своевременно и се кара така?
Мерси, и пак се извинявам на колегата, просто проблема ми е същия и няма смисъл да пускам идентична тема.
- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
май сме го закъсали колега,а при някой майстор-тип бай ганьо да маа с чука и да ме пита това бмв е46 ли се води май не ми се ходи
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Съмняваме да е от маховика,по скоро е от прекалено износен съединител-аз бях така.
От много бърнаути така става,колега виж първо съединителя не се хвърляй направо на маховика,да не пробуксуваш
От много бърнаути така става,колега виж първо съединителя не се хвърляй направо на маховика,да не пробуксуваш

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
това е и моя съвет,скоро и аз сменях съединителbozukov_a написа:Съмняваме да е от маховика,по скоро е от прекалено износен съединител-аз бях така.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Не позволявайте да ви вкарват във такива филми
Това за маховика без да се свали и качи на стенд да се установи че е крив няма как да се разбере така на усет егати майсторите.
То по добре ходете на врачка по евтино ще ви излезне вместо в сервиз и тя ще ви каже по точно и други проблеми
Сега сериозно аз го имах същия проблем тресеше при тръгване и зацепването беше ужасно при мен се оказа лагера на съединителя като го свалиха майсторите се разпадна пред очите ми, и всичко ми излезе с нов съединител комплект плюс работа 400 лв, съединителя е САКС.
За да изкриви маховика това са яко километри и въртене на гуми но на всеки му е по лесно да вдигне цената пък ако има балък да клъвне що да не му вземе 2500.
Отидете да свалят съединителя и ще видите при мен от лагера си имаше стържене като натисна педала на изключена скорост даже ме риташе от време на време от вибрациите, но това не е задължително да го прави ако не е заминал чак толкова лагера.
За смана на съединител взимат 100 -150 лв за труд.
Успех

Това за маховика без да се свали и качи на стенд да се установи че е крив няма как да се разбере така на усет егати майсторите.
То по добре ходете на врачка по евтино ще ви излезне вместо в сервиз и тя ще ви каже по точно и други проблеми

Сега сериозно аз го имах същия проблем тресеше при тръгване и зацепването беше ужасно при мен се оказа лагера на съединителя като го свалиха майсторите се разпадна пред очите ми, и всичко ми излезе с нов съединител комплект плюс работа 400 лв, съединителя е САКС.
За да изкриви маховика това са яко километри и въртене на гуми но на всеки му е по лесно да вдигне цената пък ако има балък да клъвне що да не му вземе 2500.
Отидете да свалят съединителя и ще видите при мен от лагера си имаше стържене като натисна педала на изключена скорост даже ме риташе от време на време от вибрациите, но това не е задължително да го прави ако не е заминал чак толкова лагера.
За смана на съединител взимат 100 -150 лв за труд.
Успех
- Monteki
- кандидат ентусиаст
-
И на мен ми се струва че в съединителя е проблема, защото не знам при колегата как е, но при мен сякаш се усеща леко приплъзване и на по-вискоите предавки.
Ами в общи линии май е идентифициран проблема, ще действаме

- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Monteki написа:, но при мен сякаш се усеща леко приплъзване и на по-вискоите предавки.
100% си за нов съединител

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Monteki
- кандидат ентусиаст
-
kriso85 написа:Monteki написа:, но при мен сякаш се усеща леко приплъзване и на по-вискоите предавки.
100% си за нов съединителИ при мен го имаше и работата заспа с един чисто нов ЛУК
Мерси колега!
Сега ще прочета и темата "Luk или Sachs" и средата на месеца като дойде кеш ще се сменя!

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
и в двата случая съединителя е ЛУК(какъвто е оригинала),просто Sachs си слагат кутия с тяхното логоMonteki написа:kriso85 написа:Monteki написа:, но при мен сякаш се усеща леко приплъзване и на по-вискоите предавки.
100% си за нов съединителИ при мен го имаше и работата заспа с един чисто нов ЛУК
Мерси колега!
Сега ще прочета и темата "Luk или Sachs" и средата на месеца като дойде кеш ще се сменя!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Transportera написа:2500тея са те взели яко за мезе колега
Оригиналният маховик е 1673, съединителя е 566, само дето труда е малко скъпичък, май

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Маховик-ужас
kokoms2 написа:От известно време на сам като задържа съединителя до момента на зацепване се получава едно яко тресене на втора от ниските като поема същопопитах във Вари-2000 от какво може да е и те ми казаха 99% маховик-1700лв+съединителя+работа=към 2500лв и съм във траор ако са прави
къде да ходя къкво да правя въобще незнам ама 2500лв са си 2500
Откъде ги изкараха тези цени?

Twin Mass Flywheel - BMW parts catalog
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5