Add Подгряващи пръскалки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Add Подгряващи пръскалки

Мнение от Next » 25 Апр 2012, 0:28

Сложих си подгряващи пръскалки, но нямам подгряващи огледала и не знам как да ги свържа, че да работят правилно. Някой знае ли как трябва да станат или да има такава тема някъде, защото не съм видял.
Благодаря.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Add Подгряващи пръскалки

Мнение от Dimitroff » 25 Апр 2012, 7:54

То...не се свързва до колкото знам към огледалата :)

На преден ляв подкалник ти е датчика за външна температура - на преден десен - датчика, който дава сигнал за подгряването на пръскалките.

Ако не си с оригинален ксенон - едва ли ще имаш вторият датчик...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 25 Апр 2012, 8:07

Ванка,аз нямам оригинален ксенон но го имам този датчик и на купето и на комбито.Нарича се термо включвател и имам подгряване на пръскалките.
новият ми номер: 0877787835

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Апр 2012, 8:56

marto853. написа:Ванка,аз нямам оригинален ксенон но го имам този датчик и на купето и на комбито.Нарича се термо включвател и имам подгряване на пръскалките.

Aз разбрах, че става дума за пръскалките на фаровете...пък вие визирате тези за предното стъкло :mhihi: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 25 Апр 2012, 10:16

Next написа:Сложих си подгряващи пръскалки, но нямам подгряващи огледала и не знам как да ги свържа, че да работят правилно. Някой знае ли как трябва да станат или да има такава тема някъде, защото не съм видял.
Благодаря.

До 2004 година управлението е от термовключвателя(включва при температура под 5 градуса) на десния подкалник. Ако си след 2004 управлението е от GM модула. Има и 3-ти вариант захранваш ги директно и подгряват постоянно както огледалата. Термовключвателя е 60лв нов, а от морга може да го вземеш и за 20лв с подкалника.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 25 Апр 2012, 12:11

Next написа:Сложих си подгряващи пръскалки, но нямам подгряващи огледала и не знам как да ги свържа, че да работят правилно. Някой знае ли как трябва да станат или да има такава тема някъде, защото не съм видял.
Благодаря.

Колега, можеш ли да направиш някакво описание как си ги сложил точно, че и аз искам да си сложа подгряващи, защото адски много ме дразнят моите през зимата?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 25 Апр 2012, 14:02

аз лично не намирам особено голяма файда от тези с погрев, моите на компакта ги махнах (ако някой ги иска да пише на лични) и сложих такива от фейс които пръскат на мъгла без подгрев, зимата с подходяща течност няма да има роблем със замръзване според мен, отделен е въпроса че масово горят и въобще не подгряват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 25 Апр 2012, 16:15

iv4o9999 написа:аз лично не намирам особено голяма файда от тези с погрев, моите на компакта ги махнах (ако някой ги иска да пише на лични) и сложих такива от фейс които пръскат на мъгла без подгрев, зимата с подходяща течност няма да има роблем със замръзване според мен, отделен е въпроса че масово горят и въобще не подгряват

Колега, продаваш ли дясната пръскалка? /не пиша на ЛС, защото нещо нестава/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 25 Апр 2012, 20:13

Значи може би е лесно, ако поставя този термо датчик на дясната кора и свържа пръскалките към него и към какво още за да тръгне тока?
Интересно, но защо така моята е преди фейса и една друга след фейса пръскалките ни пръскат по един и същ начин не е мъгла.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 23 Окт 2012, 18:19

Колеги я дайте мнение от къде да захраня датчика за пръскалките, че да им пуска ток при 5 градуса?
Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP

Мнение от Totomirov » 23 Окт 2012, 23:44

Next написа:Значи може би е лесно, ако поставя този термо датчик на дясната кора и свържа пръскалките към него и към какво още за да тръгне тока?
Интересно, но защо така моята е преди фейса и една друга след фейса пръскалките ни пръскат по един и същ начин не е мъгла.

Аз съм след фейса и пръскалките пръскат струйки - няма нищо общо с мъгла както каза колегата :(

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Окт 2012, 10:26

моята е 9/2002г и пръска "на мъгла"
Не вярвам да е било допълнителна екстра за която се плаща

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 24 Окт 2012, 10:49

според мен не е екстра проста започват да ги слагат по-късно, защото и при мен на компакта бяха на струи и колата е 2001 по-късните вече са с новите пръскалки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Окт 2012, 10:59

iv4o9999 написа:аз лично не намирам особено голяма файда от тези с погрев, моите на компакта ги махнах (ако някой ги иска да пише на лични) и сложих такива от фейс които пръскат на мъгла без подгрев, зимата с подходяща течност няма да има роблем със замръзване според мен, отделен е въпроса че масово горят и въобще не подгряват

Това подгряване на пръскалките ми е странно ,моите също са с подгрев,само ми е интересно каква точно е целта...предполагам да не замръза течността при самите дюзи,защото те греят (не съм проверявал колко греят и как) само на тях а не на цялата система...
А за дали пръска на мъгла ,според мен е според годината на производство и аз съм виждал фейслифт и не пръскат така - а уж не са сменяни...

@Dimitroff - ще ме извиняваш ,ако съм разбрал погрешно - фабричните пръскалки на фаровете имат подгрев и те ли?Макар ,да не съм виждал нищо по цялата система,което да навявае на мисълта...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 24 Окт 2012, 11:48

има опция и това да е свързано с т.н. зимен пакет за който ми бяха говорили (нямам представа дали изобщо има такова нещо) преди време включващ ДСЦ, подгрев на седалките, подгрев на пръскалките, печки мечки и др. благинки

Следваща

Назад към E46