M52TU от автомат към ръчка - въпроси
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
M52TU от автомат към ръчка - въпроси
Здравейте мотора е б28ту автомат и трябва да стане с ръчни скорости и имам няколко питаня дали съм се насочил правилни. Купих скорости от Е39 528 мисля с еденичен ванос , предполагам са еднакви , поправете ме ако греша , маховик взех от е36 328 пак еденичен ванос и за него питане дали ще стане ? Кой стартер да ползвам имам 2 този от автомата и един от М50 е36 с ръчни скорости , който е доста по-дълъг от този на автомата и двата са БОШ , взех направляващото лагерче за ръчните скорости , както и дълги болтове за маховика от м50 с ръчка ,че тези от автомата са доста къси , също имам питане фланеца който е между венеца на автоматичните скорости и триъгълника ползва ли се ? С него втулката от леглата на болтовете се скрива или тя е да влезе точно новия маховик ? Ако има колеги в час с тея неща дано ме насочат правилно
I'm slowly drifting

- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
Re: M52TU от автомат към ръчка - въпроси
DirtySouth написа:Здравейте мотора е б28ту автомат и трябва да стане с ръчни скорости и имам няколко питаня дали съм се насочил правилни. Купих скорости от Е39 528 мисля с еденичен ванос , предполагам са еднакви , поправете ме ако греша , маховик взех от е36 328 пак еденичен ванос и за него питане дали ще стане ? Кой стартер да ползвам имам 2 този от автомата и един от М50 е36 с ръчни скорости , който е доста по-дълъг от този на автомата и двата са БОШ , взех направляващото лагерче за ръчните скорости , както и дълги болтове за маховика от м50 с ръчка ,че тези от автомата са доста къси , също имам питане фланеца който е между венеца на автоматичните скорости и триъгълника ползва ли се ? С него втулката от леглата на болтовете се скрива или тя е да влезе точно новия маховик ? Ако има колеги в час с тея неща дано ме насочат правилно
кутийте на всички 328 (е36 е46) и 528 са еднакви както и комплекта съеденител-претискател-маховик.Стартера си оставяш твоя ,не се сменя.Трябва ти лостов механизам и предната част на кардана от кола с ръчни скорости.След смяна на кутийте трябва да се програмира ЕКУ-то защото няма да завърти ключа-стартера (не помня дали се махаше жилото от бастуна до ключалката дето е) временно може да пуснеш един кабел от стартера в купето и с копче да палиш докато намериш някой да ти я препрограмира.
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Не мисля , че ще трябва да се програмира екуто , въпроса е със стартера дали от автомата става , че тоя големия по ми изглежда да седи . Кутиите не се знае колко са еднакви , в реалоем излизат няколко с различни номера.
I'm slowly drifting

- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
DirtySouth написа:Не мисля , че ще трябва да се програмира екуто , въпроса е със стартера дали от автомата става , че тоя големия по ми изглежда да седи . Кутиите не се знае колко са еднакви , в реалоем излизат няколко с различни номера.
az ти казвам как изхвърлих моя автомат и минах на ръчна кутия и какво съм сменял

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
BMW_DRIVER написа:DirtySouth написа:Не мисля , че ще трябва да се програмира екуто , въпроса е със стартера дали от автомата става , че тоя големия по ми изглежда да седи . Кутиите не се знае колко са еднакви , в реалоем излизат няколко с различни номера.
az ти казвам как изхвърлих моя автомат и минах на ръчна кутия и какво съм сменялтвойта е46 може да е някаква по различна с друг стартер и просто ЕКУ което не иска препрограмиране
успех с трансплантацията

Що се ядосваш колега ти му казваш още повече си минал по пътя, сега като махне автомата, и ще видиш, че ще пусне тема "смених скоростите и не пали" и след това темата "търси се колега който да ми оправи екуто е евс-а".

Това вече сме го виждали поне 100 пъти

Аз затова не пиша вече в такива теми оставям ги сами да си чупят главата при положение, че топлата вода е открита и всичко е ясно.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Колеги съркастичните коментари вече не са на мода , ако не ви харесва темата или няма кво да кажете не пишете , точно за тва колеги пискат защото "умни глави" съветват да се препрограмира ЕКУ то когато не е нужно това. Моля коментари само по темата или по конкретните въпроси.
I'm slowly drifting

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Еку-то като не искаш не го програмирай ама като махнеш автомата колата няма да запали защото евс-а е кодиран за автомат.
Пробвай го и после ако имаш доблест ще се извиниш като се убедиш сам в това което ти казваме "умните глави"
Пробвай го и после ако имаш доблест ще се извиниш като се убедиш сам в това което ти казваме "умните глави"

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
oci написа:Еку-то като не искаш не го програмирай ама като махнеш автомата колата няма да запали защото евс-а е кодиран за автомат.
EWS-a определено не е Екуто и търси колата на паркинг , демек шесто краче към постоянна маса , това ако е програмиране , пак казах отклонихме се от конкретните въпроси.
I'm slowly drifting

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
На е39 и е38 при автомат, само ЕВС-3 търси плюс на пин-6, вътре се прави мост от пин-11, който е точно срещу него.
Тва на МС-41, двойния ванус май е МС-42, може да е по-различно
Тва на МС-41, двойния ванус май е МС-42, може да е по-различно

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Пак е EWS3 , но кабелчето е кафяво , тоест трябва да е Маса
I'm slowly drifting

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
DirtySouth написа:Пак е EWS3 , но кабелчето е кафяво , тоест трябва да е Маса
Не е кафяво, а е кафяво/черно и не е маса, а плюс.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:DirtySouth написа:Пак е EWS3 , но кабелчето е кафяво , тоест трябва да е Маса
Не е кафяво, а е кафяво/черно и не е маса, а плюс.
Трябва да погледна моя дали не беше само кафяв
I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Кафяво/черни са ми двата , някой да има схема ?
I'm slowly drifting

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
За какво ти е схема колега, не се занимавай с глупости. Препрограмирай си EWS-а за ръчна скоростна кутия и си готов. За 30сек. работа.

Ако нема у глава, има у Google.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Е да де да не се занимавам с глупости искам да мина с моста само , а иначе за сефте чувам , някой да програмира евс за ръчни скорости
I'm slowly drifting

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2