Може ли да се Дрифти с Дизел?
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
Може ли да се Дрифти с Дизел?
Здравейте! Мъча се да правя първите си стъпки в дрифта. Днес ме водиха в Дружба, не на Булгарплод ми до поликлиниката. И ми викат айде мъчи се тука. С моето возило. Давам му газ въртя волана, ама... не се получават нещата. Завърта се приерно на около 180 градуса и дотам с въртенето. То ясно че проблема е поне 50% в мен, ама нещо и колата не ми харесва как се държи на полигона. По завойте, никакъв проблем да представя на 1 от мойте приятели който се возеше отзад, една по-добра гледна точка към пътя. Дори при включено ДСЦ успявам да я плъзна с вратите напред
. Ама на полигон...
Някой може ли да даде съвет как точно се дрифтва с дизелката?
(Е46 318ц + чип)

Някой може ли да даде съвет как точно се дрифтва с дизелката?
(Е46 318ц + чип)
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Пробвал ли си пък да я залъжеш с полу-съединител?
Ако и идва малко пауъра в момента на завъртането, когато я усетиш че и се иска да се плъзне, съединителя газта до към 3-4к пускаш го и продължаваш с навит обратен. Другото което е от голямо значение - гумите. Ако си с некви яките баници, чисто нови и сериозен производител ..много мъгел ще трябва та да отпусне гумата, ще има да те държи и спъвааа.....
Иначе да ти кажа честно - 316ка съм виждал да откача, какво остава за 318д
Едит:
Малко не те разбрах, извинявай за което...
Ти донъти ли искаш да правиш, или дрифт по завои?
Ако иде реч за дрифта ...ходи на некво спускане с по-широчък път без преки и пращай някой авер в края на пътя да ти кликва ако идва някой насреща...
Ако и идва малко пауъра в момента на завъртането, когато я усетиш че и се иска да се плъзне, съединителя газта до към 3-4к пускаш го и продължаваш с навит обратен. Другото което е от голямо значение - гумите. Ако си с некви яките баници, чисто нови и сериозен производител ..много мъгел ще трябва та да отпусне гумата, ще има да те държи и спъвааа.....

Иначе да ти кажа честно - 316ка съм виждал да откача, какво остава за 318д

Едит:
Малко не те разбрах, извинявай за което...
Ти донъти ли искаш да правиш, или дрифт по завои?
Ако иде реч за дрифта ...ходи на некво спускане с по-широчък път без преки и пращай някой авер в края на пътя да ти кликва ако идва някой насреща...

Аз искам да правя донъти, ама нестава
А последния път от това със спускането дето го предлагаш, спрях на метър от 80метрова пропаст
Ама беше яко. Иначе по завойте се спрявям, стига да е загряла колата. Ако и е студеничко е бая трудно.
Ще пробам пак, най-вероятно петък и събота вечер, пък да видим какво ще стане..

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Купи си ШПЕР и ще намериш отговор на твоите въпроси
(За вЪртене в Кръг поне ще ти е по лесно с него
Както и за Плъзгане в завой)

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
sk. написа:Аз искам да правя донъти, ама неставаА последния път от това със спускането дето го предлагаш, спрях на метър от 80метрова пропаст
Ама беше яко. Иначе по завойте се спрявям, стига да е загряла колата. Ако и е студеничко е бая трудно.
Според мен за учебни цели,трябва да я пробваш или нагоре или на равно,че ако я изтървиш надоло много трудно спира.А за донътите пробвай малко да я засилиш.
ПРИМЕР:
Докато се движи колата,ако искаш да започнеш да я въртиш на ляво,първо малко десен и веднага след това повече ляв и повече газ.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Моята бивша 318tds комби горе на Бояна на същото място правеше големи кръгове на 2-ра без шпер. Опитай да сложиш по-стари гуми отзад и ги надуй малко повече от нормалното. Ще ти подрусва повече, но пък и ще мете по-лесно.

- Turbonetics
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 '88 & e34'95
аз сам с дизелче 525тдс Е34....прави си Бърнаут,Донът,дрифти си много добре,нямам оплакване за сега само дето съединителят и носачите сменях.
B.M.W. Motorsport