"Костюмът"

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар
Мнения: 33
Регистриран на: 10.05.2010
Мечтае да кара: F10 ///M5

"Костюмът"

Мнение от DriftoMania » 02 Юни 2014, 17:00

„Костюмът“


Част I – „Вълк в овча кожа“„Успешно добавихте продукта в количката. Преминете към плащане“ – светеше надписа от монитора. Дани се взираше в четирицифрената сума, която сайтът го подканяше да плати. „Толкова много пари..За един парцал?“ Мисли на съмнение и тревога се прокрадваха в ума му. В съзнанието му изплуваха всички онези хора, които го убеждаваха да не се занимава с това, колко опасно, неблагодарно и в крайна сметка безсмислено било „това хвърляне на пари в черна дупка“ хоби. Но те грешаха. Не просто имаше смисъл, това беше неговия начин на живот. Дани не пиеше, не пушеше, рядко излизаше по дискотеки и заведения. Не че не можеше да си го позволи, напротив, просто не му допадаше идеята за безпаметно напиване с едни и същи хора на едни и същи места, по един и същи начин. Живееше скромно – в не много голяма квартира в нормален квартал. Колата, която използваше ежедневно, също не беше нищо особено за незапознатите. Последните много се чудеха на начина му на живот – та той получаваше доста добра заплата, а живееше като студент на издръжка от родителите си. След като довърши онлайн пазаруването той затвори лаптопа, грабна ключовете и тръшна вратата на апартамента зад себе си.
Късната мартенска вечер постепенно преминаваше в нощ. Булевардите бяха празни и само тук-там се жълтееше някоя таксиметрова кола. Даниел се доближи до колата си и затвори очи. „Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш“ – бе казал Валтер Рьол. Тази сентенция преди време му се струваше нелепа, но едва сега той осъзна какво точно значи. Предстоеше човек и машина да се слеят в едно, без следа от ежедневните грижи, без досадни проблеми, без каквито и да било мисли. Тези моменти му действаха пречистващо, разтърсващо и рестартиращо едновременно - той се качи в колата, завъртя ключа и последвалия звук на осемте цилиндъра, боботещи гърлено, поставиха някаква нелепа и глуповата усмивка на лицето му.
17 дни по-късно, Дани висеше на гише в районната пощенска служба. Мисълта за съдържанието на очакващия го колет му помагаше да преодолее типичната неуреденост в държавното учреждение. Изтърпя и опашката, съставена предимно от пенсионери и етнически граждани, и двата типа хора със съмнителна лична хигиена. Изтърпя и служителката на гишето, която тъкмо беше решила да излезе в почивка, 10 мин. по-рано от обявената на стената такава.
В края на деня Дани се беше прибрал вкъщи. Влезе в своята малка спалня и се огледа. От стените го гледаха някои от на-великите автомобилни пилоти, съзтезавали се някога. Въздъхвайки, младото момче отвори обемистия кашон, за да открие, че е пълен с... други опаковки. Внимателно разкъса всички хартийки, найлони и етикети. Отвори последния пакет и извади така дълго чаканата пратка – чисто нов състезателен хомологиран костюм на Alpinestars. С няколко думи, това беше най-доброто, което човек можеше да си купи за тази цел. А за него целта напълно оправдаваше средствата. Или поне така се надяваше.
Костюмът беше внимателно поставен на новичка закачалка, покрит с предпазен найлон и закачен на гърба на вратата на стаята. Черните букви и характерната звездичка на логото се открояваха на чисто белия плат. Сякаш бе избрал тази цветова шарка за да е в тон с черните линии, разпростиращи се от пряснобоядисания перленобял преден капак, та чак до багажника. Но това беше станало случайно, както си мислеше той, или може би подсъзнателно. Той не беше такъв – да съобразява цветове, линии – не – далеч по-важно за него беше предавателното число на диференциала да отговаря на конфигурацията на пистата на първото състезание през този сезон.
Времето минаваше бавно, като че ли така дългоочакваното състезание беше след година, а не след месец. Даниел ходеше да тренира всеки уикенд със своята състезателна кола. Но нещо го спираше. Нещо липсваше. Изминаваше обиколка след обиколка, изтъркваше поредния комплект гуми, но резултата от хронометъра не му носеше желаното удовлетворение. В предпоследния уикенд преди състезанието, той реши да си почине. След като се беше уверил, че състезателния му автомобил е технически изправен, гумите, бензина и инструментите бяха в готовност, той заключи гаража, качи се в немската си лимузина и се прибра вкъщи. Влизайки в тясната си спалня, разбира се първото нещо, което му се набиваше в очите в продължение на няколко седмици, беше белият костюм. Дани все още не го беше пробвал. Досега костюмът някак си го плашеше. Такъв вид облекло беше присъщ само на най-великите, на неговите идоли в моторния спорт. Той не се чувстваше приравнен към тях, не и след разочароващите тренировъчни обиколки. Та той правеше много по-добри времена в периода преди получаването му. Дали имаше нещо общо? Едва ли, какво би му попречила някаква дреха, която си стои закачена вкъщи на вратата на спалнята? Това въобще не беше логично.
Тези му размишления бяха прекъснати от звук на пищящи гуми, отекващ някъде под прозореца му. Десет минути по-късно, Дани маневрираше към изхода на паркинга на кооперацията, насочвайки се към булеварда. Малко му трябваше за да прещрака нещо в ума му, особено имайки предвид факта, че почти две седмици не се беше качвал в бегачката. Сега беше момента веднъж завинаги да разбере дали белия костюм бе причината за недоброто му представяне на тренировъчните сесии. Нахлузил бяла каска на главата си, той с рязко движение включи на втора, излизайки с вратите напред от пресечката към булеварда. Гумите скимтяха, явно недоволни от нетрадиционното им странично приплъзване. За доста кратко време Дани стигна до кръговото, през което минаваше всяка сутрин за работа. Но предвид късния час, кръстовището беше напълно празно и черната баварска машина нахлу със скорост със сигурност доста над позволената. Маршрутът беше ясен – кръгово, права, обратен-ляв, дясно-подлез, въображаем шикан около онази невъображаема дупка по средата на платното, ляв, ляв, кръгово – старт/финал покрай автобусната спирка. Това беше тренирано много вечери с различни автомобили през последните три години– тази конфигурация я знаеше по-добре от всяка писта, на която беше карал състезателния си автомобил. Тук за първи път бе изкарал първата си лична кола, както и втората, а сега и расовия седан със своите 400 конски сили. По време на може би шестата обиколка, ярки цветни светлини заблещукаха в една от отбивките. Вероятно осемцилиндровия мотор, работещ само на високи обороти в последните петнайсетина минути, се чуваше доста в иначе тихата и спокойна нощ и безпроблемно бе привлякъл вниманието на господата в жилетки. Придвидливо махнал предния си номер и извадил крушките за осветление на без това покрития с два пръста прах заден, Дани превключи една предавка надолу, лимузината се изстреля напред, изпреварвайки полицейската кола, и най-неочаквано за преследващия патрул колата сви в една от пресечките с танцувална стъпка. Десетина секунди след нея в улицата навлезе и полицейската кола, но следа от черната пакостница нямаше. Единственото, което полицаите бяха успели да видят беше контрастираща на всичко около нея бяла фигура в старо черно БМВ 5-та серия. Изключвайки пулсиращите светлини, полицаите обърнаха патрулката и смениха поосоката си.
В това време, Дани сваляше костюма в добре осветения подземен гараж на съседната до неговата кооперация. Широка самодоволна усмивка се ширеше по физиономията му – беше подобрил времето на „домашната си писта“. Поставяйки обратно предния си регистрационен номер, той отново се усмихна – този път доволен от решението си преди време да си купи кола, която се виждаше изключително често навсякъде и през деня не биеше на очи – анонимността му беше гарантирана. Звукът на стандартния, но не често срещан за модела V-образен осемцилиндров мотор обаче, го издаде. Дани прибра грижливо костюма и каската в багажника и удовлетворен от развръзката на вечерта закрачи към жилищния си блок.
Последна промяна DriftoMania на 03 Юни 2014, 9:10, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 269
Регистриран на: 15.09.2008
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: e46 320Ci '01

Re: "Костюмът"

Мнение от fancooler » 02 Юни 2014, 22:27

Чакам с нетърпение продължението! :bowdown:

gangstera
Аватар
Мнения: 140
Регистриран на: 6.07.2010
Местоположение: MY HOUSE
Пол: Мъж
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Re: "Костюмът"

Мнение от ryan83 » 03 Юни 2014, 8:48

Много добро :yes: отдавна не бях чел нещо добро в този раздел :bowdown:
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение


Аватар
Мнения: 759
Регистриран на: 17.02.2009

Re: "Костюмът"

Мнение от Хаос » 03 Юни 2014, 22:10

Добре, добре!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 226
Регистриран на: 4.05.2009
Местоположение: Варна
Кара: Е39 525d

Re: "Костюмът"

Мнение от bawarec 73 » 04 Юни 2014, 19:38

Браво добре си го написал чакам с нетърпение следващата част. :yes:

русата мафия!
Аватар
Мнения: 874
Регистриран на: 12.02.2009
Местоположение: София
Пол: Жена
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: "Костюмът"

Мнение от Ronka » 20 Юни 2014, 7:47

DriftoMania написа:

Част I – „Вълк в овча кожа“...той се качи в колата, завъртя ключа и последвалия звук на осемте цилиндъра, боботещи гърлено, поставиха някаква нелепа и глуповата усмивка на лицето му...

...Единственото, което полицаите бяха успели да видят беше контрастираща на всичко около нея бяла фигура в старо черно БМВ 5-та серия...


И само това да беше написал, пак щеше да е страхотно :++
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 480
Регистриран на: 9.11.2013
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Re: "Костюмът"

Мнение от bumer530 » 20 Яну 2015, 0:27

ЕЕЕЕЕ ..............браво.Доста готина история.Вкара ме във филма
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Потребител
Аватар
Мнения: 33
Регистриран на: 10.05.2010
Мечтае да кара: F10 ///M5

Re: "Костюмът"

Мнение от DriftoMania » 20 Яну 2015, 0:30

Благодаря! Радвам се, че ви харесва.
В момента се адаптира на сценарий за късометражен филм и при добро стечение на обстоятелствата може да види бял свят. Но е по-вероятно да излезе 'продължение' де :)
Изображение

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook