Очите, които карат времето да спре

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 360
Регистриран на: 10.07.2007
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Очите, които карат времето да спре

Мнение от The7omahawk » 28 Юни 2013, 0:07

Беше тиха лятна прохладна вечер. Слънчевите лъчи един по един си отиваха, отстъпвайки място на мистичното мъждукане на звездите, а нощния бриз разнасяше из въздуха сладникави ухания. Спокойствието беше обзело дори щурците, чиято песен не се чуваше. Аз седях на балкона, слушах музика и си мислех за дългият ден, който бях оставил зад гърба си. Въпреки много неща, които се бяха случили аз не бях уморен и ни най-малко ми се спеше. Дори напротив, жадувах за усещания, емоции и някакъв трепет. Такъв прилив на енергия беше рядкост, а още по-рядко и бях свободен, когато това се случваше. Трябваше да се възползвам.
Сложих си някакви дънки, нахлузих една тениска и намерих старото си кожено яке. В хладилника намерих бутилка кола и блок шоколад - взех ги и се запътих с уверена крачка към гаража. Часовникът показваше малко след 10 и знаех, че имам време. Когато влезнах в гаража ме лъхна познатата приятна миризма на нещо средно между гума, бензин и масло. Както всеки гараж, тук цареше пълна бъркотия и ако бях решил да търся нещо конкретно щеше да ми отнеме доста време да го открия. За мое щастие знаех къде точно бяха ключовете.
Отключих колата и още с тежкото отваряне на вратата ме лъхна миризмата на кожа. Въпреки, че сядах в 20 годишен автомобил той все още миришеше почти на ново, но с някакъв приятен оттенък на времето, което сякаш беше спряло един път щом се качиш в колата. Завъртях ключа и в тесният гараж се разнесе прекрасният шум на 12-те цилиндъра, които се намираха пред мен. Развълнувах се така, както всеки път се вълнувам щом запаля този невероятен автомобил, който за мен е парче сантиментална история. 8 серия на BMW бе един от най-динамично изглеждащите дори и в покой автомобили, а моята беше магическата комбинация от V12 двигател и ръчна кутия. Бавно, с леки и нежни движения на съединителя изкарах този шедьовър от гаража и излезнах на улицата. И нощта придоби нов смисъл…

Карайки не особено бързо, докато чакам двигателят да достигне оптимална температура в главата ми се въртяха спомени, емоции и желания. Този автомобил ме караше да се чувствам жив, изпълваше ме с енергия и винаги можеше да ми оправи настроението – независимо дали съм по пуст извънградски път или минавам бавно през някой булевард, извъртайки главите само на хората, които разбират от автомобили. Днес бях решил да остана сам с него, излизайки на една разходка до любимата ми гледка недалеч от града. Чакаше ме нов път, осеян със завои и наклони и изпъстрен с гледката на отдалечаващият се град. Карах по него ту бавно, но бързо, ту агресивно, ту спокойно и се любувах на всичко, което се случваше около мен. И след 30 минути приятни емоции се озовах там горе, където ме чакаше гледката на целия град от високо… и още нещо.
Спрях, паркирах и излезнах , оставяйки колата са свети и свири и отидох към едничката пейка , която имаше там…и за мое най-голямо учудване там имаше женска фигура.
Смутен, че по това време на това пусто място има още някого, особено пък без кола аз се отдръпнах назад сякаш бях видял призрак. Обаче тя ме беше чула и се обърна. Вцепених се. Никога не бях виждал по-красиво момиче. Косата й беше дълга, съвсем леко къдрава, лицето й беше обло и гладко, устните бяха сочни като прясно откъснати плодове а очите й сякаш караха цялото време на света да спре за да може да им се насладиш. И плачеха. Това прелестно създание седеше тук, почти в 11 часа вечерта, далеч от града, очевидно без превоз, без яке и плачеше. Какво ли му се беше случило? Този въпрос излезе от устните ми още преди да съм се опитал да се спра…
- Защо си тук сама по това време? И защо плачеш?

Изненадващо, тя стана, затича се и ме прегърна така, сякаш виждаше жив човек за пръв път от години. Беше висока точно толкова, че да се облегне на рамото ми и заплака още по-силно върху него, стискайки ме както удавник стиска сламка. В този момент, искам или не – аз бях всичко за най-красивото момиче на света, чието име дори не знаех. Прегърнах я, оставих я да изплаче каквото имаше и след това й дадох това, от което всяко момиче има нужда, щом е тъжно. Добре, че не бях изял този шоколад.

Хапвайки го бързо и с огромна наслада тя се успокои и започна да ми разказва какво се е случило. Оказа се, че красавицата обожава да идва вечер сама тук и да слуша любимата си музика и го прави поне 2 пъти в седмицата. За зла беда, преди час дошъл мотор с двама души върху него, единия скочил в колата й и я задигнали с мръсна газ. А вътре било всичко – документи, ключове, пари, телефон…и ето я там, останала сама в юнска вечер на 40 километра от града, по средата на нищото без дори да има на кого да се обади за помощ.

Колкото и да исках да отделя поне половин час с мислите си там горе, веднага взех момичето и се качихме в колата, тръгвайки към града. Карах надолу бързо, но внимателно и на всяка права я гледах. Красотата й наистина ме бе пленила, и това, че й помагам ме караше да се чувствам цял, изпълнен и щастлив. Когато пристигнахме в града вече знаехме всичко един за друг и сякаш улисани в разговори бяхме забравили, че тя беше обрана. Това за съжаление набързо ни се припомни в момента, в който я оставих пред къщата й и тя завари вратата отворена, а вътре бе празно. Тя нямаше на кого да звънне, нито при кого да иде – бе едва от месец в града. И така най-красивото момиче спа на леглото ми, докато аз почти удобно лежах на дивана в хола ми.

Днес, 7 години по-късно още помня тази вечер сякаш беше вчера. Момичето беше вече далеч, далеч от тук – заминала за Азия да търси щастие и успех. А аз, почти всяка седмица отново паля 12те цилиндъра, отивам, изяждам шоколад на хълма и гледам към града, но единственото, което виждам са очите, които карат времето да спре. И всеки път си благодаря, че обичам да карам моето BMW!

Потребител
Аватар
Мнения: 35
Регистриран на: 29.05.2008
Местоположение: Разград
Пол: Мъж
Кара: това,за което е мечтал
Детайли за колата: BMW E34 520i Touring

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от cvetalin_kostadinov » 28 Юни 2013, 16:22

Не знам дали има доза истина в историята , но е добра - по някакъв начин те кара да се замислиш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 225
Регистриран на: 1.02.2006

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от CuMo » 04 Юли 2013, 10:47

:clap:

Завчера видях една осмица. Накара ме, да се усмихна.
Дали е било в същия ден, в който си писал... не знам... :driving:
:smoke:

Потребител
Аватар
Мнения: 11
Регистриран на: 22.06.2011
Пол: Мъж
Мечтае да кара: bmw e36 coupe

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от nbajani » 05 Юли 2013, 23:37

Много добре написано.
Найстина те кара да се замислиш..особенно финала.

Потребител
Аватар
Мнения: 3
Регистриран на: 29.06.2013

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от lil_wayne » 22 Юли 2013, 21:27

ее супер история, много добре написана браво

Потребител
Аватар
Мнения: 33
Регистриран на: 10.05.2010
Мечтае да кара: F10 ///M5

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от DriftoMania » 22 Юли 2013, 22:49

Браво, историята е веднъж! Не бях чел нещо толкова вкарващо те 'във филма' в тоя подфорум скоро :)
Изображение

Потребител
Аватар
Мнения: 14
Регистриран на: 1.03.2014
Местоположение: Пазарджик
Пол: Жена
Мечтае да кара: BMW e30

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от Аксиния Гаджева » 14 Мар 2014, 19:00

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Много красиво написано Браво :clap: :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 85
Регистриран на: 20.06.2013
Местоположение: София/Стара Загора
Пол: Жена
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от eLiTyY » 23 Мар 2014, 23:26

:yes: наистина много добро.... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 79
Регистриран на: 2.06.2012
Местоположение: Равда/София
Пол: Мъж
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Re: Очите, които карат времето да спре

Мнение от Beat » 12 Май 2014, 19:40

:clap: :clap: :clap:
Изображение

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook