Когато е писано да стане...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 557
Регистриран на: 9.06.2012
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW и VAG

Когато е писано да стане...

Мнение от zafirovp » 22 Юни 2013, 17:37

Вчера се случи нещо, което ме накара да се замисля, че колкото и да се грижим за една кола, винаги трябва да сме готови за неочакваното. Имам няколко подобни случки.

Най-странната е късане на шарнир със 10 км/ч без колата да е минала през неравности. Преди това, не е имало хлопане, тропане или каквито и да били симптоми за неизправност. Колата беше Мерцедес в перфектно състояние, не е пестено време или пари във подръжката му.

Преди две години станах свидетел на преобръщане на е90, като не се отвори нито един Airbag. Скоростта беше около 80.

Година по рано, едно Volvo се блъсна със 60 и се отвори само пасажерския бег. От Volvo платиха голяма сума на собственика. Колата беше на 40 000- 50 000 км.

Фаровете на Ауди А6 2009(или 2008ма), спряха да работят докато се движихме със над 120 на магистрала по време на буря през ноща. Шофьора скочи на спирачките и компютъра пусна аварииките. Е нема такъв кошмар, всичко беше на забавен кадър, заради тъпите мигачи.

А какви са вашите случки на пътя, когато колата реши да ви предаде?

///Мтусиаст
Аватар
Мнения: 969
Регистриран на: 16.04.2010
Местоположение: Плевен
Пол: Мъж
Кара: ///М3

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от rve » 22 Юни 2013, 18:04

Да чукна на дърво не ме е предавала, докато аз съм й длъжник. Като най-странна ситуация беше, че веднъж на влизане в една бензиностанция колата внезапно се обезточи напълно в движение - всичко угасна, включително и двигателя. Запали веднага и всичко си работеше нормално след един цикъл с ключа. Оказа се, че минусовата клема на акумулатора беше хлабава. Пъплех сигурно с 10-15км/ч, представям си такава случка с 200+...

Другите й странности бяха първата зима, когато два пъти ми угасна при спиране (SMG кутия). Явно компа на кутията се беше шашнал нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 539
Регистриран на: 3.09.2009
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от don't be » 22 Юни 2013, 20:55

Предния носач ми се скъса (по точно ухото където се хваща шарнира) Това стана зимато но дали заради буцата лед или бордюра не знам . Това става със 150км/ч от там 360 градуса и спиране . За момент си помислих че колата се смаза в мантинелите но в следващия се завъртя напълно и кошмара свърши. После пътна помощ и т.н
За милиони-няма закони.

ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 953
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от Borymeckata » 29 Авг 2013, 10:45

До момента колата не ме е предавала, но често сам съм се вкарвал с приключения... Преди години бях прибрал от шосето една доста едра костенурка, с идеята да я пусна в някое блато покрай пътя. Без изобщо да се замисля за последствията, бях я пуснал в краката си, пред предната седалка. И в една ситуация (за щастие - не критична) установих, че нямам нито спирачка, нито съединител... Земноводното някак беше успяло да се набута под педалите.

След време успях да си създам абсолютно същата ситуация, но по друг начин. При по-рязко спиране, някаква стъклена бутилка се изтъркаля изпод шофьорската седалка и също успя да се заглави под педалите. Оттогава винаги проверявам за странични предмети в краката си и под седалката.

За толкова години и километри са ми се случвали невероятни неща по пътищата... Веднъж при разминаване с една кола, предният й капак се отвори, вятърът го подхвана и го обърна върху предното стъкло. То се пръсна на парчета - видях как се разлетяха на всички страни, особено вътре в купето. Гумите веднага запушиха и колата започна да криволичи по пътя пред мен. Представям си как се е почувствал водачът в нея... А веднъж влизам в един десен завой (почти без видимост) и - изненада! Виждам трактор, трактор с ремарке, ремакето - преобърнато, от него се натъркаляли на пътя сандъци, дървени сандъци - разковани, от тях изисипани пирони, целия път покрит с една педя дълги стоманени пирони, егати! Не успях да спра и заорах с предницата в пироните като в пряспя. По принцип трябва всичко да очакваш на пътя, но пирони?! Интересното е, че не спуках нито една гума.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 406
Регистриран на: 1.11.2008
Местоположение: Асеновград
Пол: Мъж
Кара: мноого черно Е28

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от BRAAT » 29 Авг 2013, 14:41

Миналата година, се прибирах от София към Асеновграг с едно Е34 525. Валеше, но не силно. Карах със 110, настигнах един тир, който се движеше с около 100км/ч. Продължих със същата скорост
(110км/ч) да го изпреварвам. Бяхме 4 човека в колата + багаж и на газ беше колата. Като стигнах до задната гума на прицепа, беше точно преди тунела.Явно преди това там е валяло по силно и се бе образувала нещо като поток върху платното. Левите гуми минаваха точно през този поток. Каква вълна дигна с предната гума, тцтцтц ся като се сетя, всеедно някой пръскаше предното стъкло с пожарникарски маркуч , Направо пулса 200, първата реакция да пусна чистачките на макс, файдата беше нулева, междувременно вкарвам 3-та и педала на газта до долу.Бях изтръпнал.Камиона не се виждаше изобщо от водата. Само в ляво виждах разделителната мантинела, която ми послужи за ориентир , за да не се блъсна.Молих се наум да не срещна някоя локва и да стане аквапланинг. Успях да изпреваря камиона, ма сърцето след тва биеше сякаш бях изпил 2 кафета от силните с 2 шарка :mhihi: :mhihi: .Като подминах предната гума и "прогледнах" сякаш се преродих :mhihi: Бсичко това стана за около 3-4 секунди. Но всяка една от тях е помня много добре. Другите в колата си говореха и докато разберат, даже и не се бяха стреснали. Ма другия път да видите как се изпреварва :mhihi: :mhihi: :driving:
SHARK-а му е майката!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 291
Регистриран на: 27.02.2010
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: BMW E39 52Oi
Мечтае да кара: Е39 М5

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от Николай К » 30 Авг 2013, 12:50

Преди година , две, с старото ми Алди 80 1.8s карбуратор.
Прибирам се от работа следобед, и на една неравност изгасна в движение... последва 4, 3 , 2... мъчих да паля на скорост... ама никакви реакции.
спрях , отворих капака ... нищо.
След чесане по главата, там където не ме сърби се сетих че си бях бърсал кабелите един ден...някога..., и воала... кабела от бобината просто си седи мушнат
Ръгнах го докато щракне и без да му мисля - паля... и :bcry: гръм.... :bang: аз съм напълнил гърнетата с бензин , като я мъчих на скорост, и при запалването беше яко взрив.
Задното гърне направо липсваше катализатора беше разпран... абе прибрах се със звук от реактивен самолет...
Поздрави!
Николай Кадийски

///Мтусиаст
Аватар
Мнения: 969
Регистриран на: 16.04.2010
Местоположение: Плевен
Пол: Мъж
Кара: ///М3

Re: Когато е писано да стане...

Мнение от rve » 04 Сеп 2013, 9:00

Миналата седмица петък след работа трябваше да пътувам за Обзор на сватба. Четвъртък се прибрах вечерта напълно нормално. И понеже петък трябваше да излизам много рано за работа си викам да натоваря багажа още от вечерта. Слизам към 22:30 в гаража и както вървя към колата гледам черно петно под кората на двигателя. А сега! За 3 години и половина и капка не капна от коша, сега цяла локва. Пипам - мазно, но не мирише на масло. Проверявам маслото - на макс, антифриза на макс, а в кората локва. И тогава се сетих - хидравлика. Отварям капачката - казанчето наполовина празно. Паля, гледам в коша - нищо обезпокоително не се вижда. Няма шумове от помпата, въртя волана на място - всичко нормално. На сутринта гледам, че петното малко се е увеличило. Паля и с паленето се чува едно р-р-р-р-р, въртя волана - няма никой, усилие като на Зил. Е сега вече я втасахме си викам. Отвярам казанчето - почти празно и яко разпенено. Накратко - с доста мускулна сила (как се въртят тия баници 19-ки 235/35) успях да я изкарам от гаража и да я натоварим на пътната помощ на един колега като същевременно изхвърли цялото масло и право при Мирафиоритата. Мина ми какво ли не през ума от помпа и рейка до гръмнал шланг или изхвърлен о-пръстен и се оказа егати куриоза - разхлабена тръба на високото налягане :shock: След едно зареждане на системата и измиване на мотора си отпраших към морето вечерта.

Това ми е втората случка в рамките на 1 месец, при която колата ме оставя на пътя (в случая в гаража). В началото на август сдаде багажа датчика за положение на предавките на SMG-то и кутията отказваше да включи на скорост, което пък ми се случи също тук в София на път за работа.

И в двата случая имах егати късмета да се случи точно тук, че си представям ако тия хубости бяха станали на път или на морето например.

Явно някой ме е проклел, но нещо не му минават номерата :bang:

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook