За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар
Мнения: 1523
Регистриран на: 20.05.2002
Местоположение: Там край реката
Пол: Мъж
Кара: Curiosity (но с две камери)
Мечтае да кара: влака, ама жената не дава

За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2010, 18:07

Някога имах един приятел. Запознахме се в училище през 1981г. и бяхме неразделни. Дори и едната година в казармата бяхме заедно, макар и на различни етажи. После отново бяхме неразделни, независимо, че той влезе веднага във ВХТИ, а аз бачках една година преди да кандидатствам наново. Тогава през 1989-90 бачках денем във фабриката, нощем като такси. Нямам идея колко нощи с него сме пили кафе на тяхната тераса в 2-3-4 часа, защото той учеше и лампата му светеше непрекъснато. Помагали сме си, ходили сме за да ядем едни гъби с масло на Боровец и после сме се прибирали в София, на риба и къде ли още не ... През 1997 той тръгна да купува кола, но понеже беше почивен ден, нямаше откъде да вземе пари. Аз имах "фонд и аз съм човек" 500 ДМ и му ги дадох. Трябваха му по-малко, но аз нямах дребни (как звучи). Разбрахме се, да ми ги върне, когато може. Не бях притиснат в стената финансово, а и не се притеснявах от него. Баща му беше (почина човекът, Бог да го прости) строителен предприемач и не бяха за оплакване. Та мина известно време и аз така леко го попитах, няма ли да ми върне парите. Той в интерес на истината ми върна 300 ДМ. После се започна едно заусукване, че бил дал пари за касов апарат (беше ключар), дал няколко стотин ДМ рушвет, за да го приемат в ловна дружинка, платил ловни билети, курсове, 1500$ за пушка ... През 1999г ми каза: "Аз ще ти се обадя, за да ти върна парите!". ОК, казах си, и още чакам да ми се обади. Единадесет години го чакам. Едно 18-годишно приятелство отиде на боклука, заради това, че протегнах ръка и му помогнах....
Защо ви разказвам това? Когато тръгнах към Канада, огромен процент от хората ми говореха, как щели да ми "липсват приятелите". Да, донякъде е така, не отричам. Но благодатение на нета, аз се чувам и поддържам връзка в голяма част от тях. Е, поне тези, които не се изметнаха с времето. Знаете (предполагам), че се водех мод във форума на клуб ф1. С Иван Тенчев се познавам от 1994г, покрай работата ми. През 2008г Красимир Ръджов (управител на списание клуб ф1) ме помоли, да уредя къде да спят няколко дни Иван и Любо (фотографа), по време на ГП на Канада. Впоследствие Иван отпадна и дойде само Любо. Дойде и Киро Бавареца от ЛА и прекарахме вълшебни 4-5 дни. Купон на 100% между хора, които не са се виждали години. От клуб ф1 никой не се обади повече да каже едно "БЛАГОДАРЯ!". Нещо повече, хора, чиито имена са в листата с контакти на списанието ме оплюха, нарекоха с меко казано обидни епитети и изсипаха купища необосновани лъжи срещу мен. Почувствах се меко казано безкрайно омерзен и повече не влезнах в този форум. Познавам издателите ма ф1 рейсинг в лицето на Джордже Пецу и Катя Михайлова. Изпращали са ми материали по мейла, а миналата година се запознахме и "на живо". Пихме кафе, приказвахме надълго и широко за какво ли не. Попитах ги, възможно ли е да се абонирам за списанието и да го получавам тук в Канада. Казаха, че няма проблем, още повече аз си плащах и пощенските разходи. На 07.01.2010 им преведох 130 лв по сметка на KG Media Grup и им честитих абонат зад Океана. Януари мина, февруари мина, ама списание йок. Пiтам ги по скайп, по кю, какво става. Щели да ми изпратят двата броя едновременно, забавило се издаването на брой, после пък издателите не ми признавали превода (копието от платежното ми е в он-лайн банката), накрая им били "откраднали" списанието и вече те не били никакви. В средата на май ми предложиха да ми изпращат лично всеки брой или да ми върнат парите. Аз си поисках естествено парите и се разбрахме до седмица да ги имам. Да, ама тази седмица мина, минаха и още шест, а пари няма. Аз така и така съм ги прежалил, просто Джордже и Катя ги блокирах на скайп и кю, а във фейса ги изтрих от списъка с приятелите си. Най-интересното е, че Джордже ми изпрати съобщение във фейса, което започваше така:

КРУМЕ, ТИ ЗА 130 ЛЕВА ЛИ СИ?

Онемях, излизаше, че трябва да се чувствам виновен, че си искам парите. Тук в Канада доларите не растат по дърветата и ми се налага да се трудя, за да ги печеля. Пуснах тема и във форума на ф1 рейсинг с въпрос до редакцията, кога ще ми върнат парите. Темата е изтрита. Просто нямам думи. Единственото което ми идва на ум са думите на Бай Ганьо, казани в дома на Иречек:

И ЕДНИТЕ, И ДРУГИТЕ СА МАСКАРИ!

Защо ви разказвам това? Страшно много хора си промениха отношението към мен. Включително и тук. За съжаление ...
Изображение

...което ми напомния на една случка преди много години.. ходя си аз в ню йок и си говоря нещо с една приятелка и по едно време гледам някакъв черен ме гледа втренчено и аз му викам "кво ме гледаш бе маймуно?" на чист български щото знам че няма да ме разбере.. при което човека трепва и ми вика на чист български "ама моля ви се господине- аз не съм маймуна"... оказа че чуждестранен студент дето е учил медицина 5 години в бг-то и българския му беше доста сносен.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 379
Регистриран на: 10.09.2009
Местоположение: Pleven (Bulgaria)
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от Rosendo » 04 Юли 2010, 18:35

BMW_POWER написа:Някога имах един приятел. ...


Колега,искренно съжалявам за случилото се,но синонима в БГ за хора като нас който са в чужбина,особенно ако е от повече време е "лесно забогатял" за съжаление.Всеки гледа колко пари взимаш,колко пари имаш,съчиняват се едни банкови сметки за нас,за които само можем да мечтаем,но никой не го интересува какво е коствало да постигнем всичко което имаме в чуждата държава,най вече уважението и признанието на местните към нас.Това е тема която никога за съжаление няма да се промени,но защо пиша всичко това.
Май е по-добре човек да изгори със 130лв. и да разбере кой наистина си заслужава да е в списъка с приятелите,отколкото да си даде сметка за това чак когато почувства "надълбоко забития нож" в гърба си някой ден.
С други думи,преглътни горчивата глътка и напред,хора като теб винаги ще успяват и щом си стигнал до там където си в момента си го доказал,а тези "приятели" рано или късно затъват в собственната си кал.......
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 8059
Регистриран на: 3.09.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: F32 3 кила дизел
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: още не е намапена

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от vicho » 04 Юли 2010, 19:28

не, че се оплаквам, ама --> viewtopic.php?f=2&t=160812&start=0

:mhihi:

бай дъ уей скоро ще има продължение на моята история :angel:

от цялата работа излиза, че няма значение дали са 50-100-500 или 2000лв, винаги се получава все едно и също :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 795
Регистриран на: 16.07.2009
Пол: Мъж

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от driver69 » 04 Юли 2010, 23:14

Парите не са по-важни от приятелите. За пари не трябва да се разваля приятелство. Лошо е да изгориш с пари, но още по-лошо да загубиш приятел. Надявам се да се намират хора все още.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 759
Регистриран на: 12.04.2006
Местоположение: Пловдив

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от DJJonny » 04 Юли 2010, 23:45

Проблема е че винаги по-добрия го отнася а по алчния няма каде да го отнесе тъйче спокойно... както аз казвам "Във вселената винаги има равновесие и всичко се връща" ... дори и тъпкано :bchug:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ентусиаст
Аватар
Мнения: 870
Регистриран на: 14.01.2004

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от vlad0 » 05 Юли 2010, 8:10

както и тогава написах на Вичо:

vlad0 написа:Най-новата болест е, че хората изтрещяват. Убеждавам се с всеки изминал ден.

Хората буквално изтрещяват. Засега мисля, че успявам да се опазя, но не се знае до кога ... Огледайте се и се замислете.

Погледни от правилната стрнаа. Пари се изкарват..., но важното е:

За 2000 лв. ти си направил теста на живота си, защото утре ще оставиш жена си, децата си, родителите на него и тогава ще си кажеш че би дал и 10 000 лв., за да си знаел преди това истината !

Наслука ;)

смени само 2000 лв. с 500 лв. и си готов ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 4463
Регистриран на: 24.06.2005

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от tsb_bg » 05 Юли 2010, 9:16

Няма ненаказано добро .....

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1559
Регистриран на: 26.03.2009

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от bmw325tds » 05 Юли 2010, 11:18

Всичко е пари, който к'вото ще да ми говори.
И аз така дадох едни пари на заем и така си потънаха някъде.

Аре всеки да си сложи ръка на сърцето и да напише: "Аз работя ей тъй за удоволствие. Няма какво да прявя по цял ден и затова на работа от сутрин до вечер."

Истината е че всеки прави всичко за парата, защото чрез нея прави други неща като: почивка с любимите хора, ремонт на колата, ремонт в къщи, пари за манджа всеки ден, сандалки от The Mall и т.н.

Махнете парите и ще ви остане само любовта и приятелството.

Аз не стимулирам мощениците, просто такъв е живота.

Мислих сега да сменям е36-цата за е46, но си казах: "Защо да си продам колата? Да дам още шапка пари, после пак на ново ремонти (защото все че има нещо за оправяне), малко ядове? И всичко за купчина тенекии? Халогените и лайсните колко време ще устискат пред блока? Я аз да си карам количката и да си пазя паричката за истинските неща"

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 296
Регистриран на: 29.08.2006
Пол: Мъж
Кара: F01 750LI Xdrive

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от jivko81 » 05 Юли 2010, 18:53

Ryapoff написа:Парите не са по-важни от приятелите. За пари не трябва да се разваля приятелство. Лошо е да изгориш с пари, но още по-лошо да загубиш приятел. Надявам се да се намират хора все още.

Личи си, че си млад още колега! Не те е метнал живота 8)
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Мнения: 5956
Регистриран на: 1.06.2002
Местоположение: Стара Загора/Казанлък
Пол: Мъж
Кара: е30 cardio,e39 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от B U L L I » 05 Юли 2010, 18:57

извинявам се,
такъв е живота и хора има всякакви,но
viewtopic.php?f=2&t=182608
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3138
Регистриран на: 24.03.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Е90

Re: За приятелите, приятелството, и още нещо ...

Мнение от mitaka7 » 16 Авг 2014, 9:26

Джордже Пецу е възстановил парите и всичко вече е ОК

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook