Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 241
Регистриран на: 7.11.2008
Местоположение: Иваняне
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Re: Случки на пътя

Мнение от Venko » 01 Сеп 2018, 19:03

Средата на седмицата излизам от София по посока Ябланица.
На 500м след Джъмбо, където започва магистралата и човек се отпуска да кара, Пежо и Ситроен излизат от аварийното на пълен ляв и първа предавка. Аз летя буквално с 2 тона и 140км/ч. Виждат ме, пускат втора и вдигат смайващите 40км/ч. Зад мен колега с черно е60 в лява лента и се е нагласил да ме изпреварва.
Аз не мога да спра, пускам ляв мигач и добре, че колегата излезе човек. Наби спирачки колкото можа и ме пусна. Махнахме си след това на разминаване и кой от къде е.
Ако този човек чете - благодаря ти, човеко! Щеше да стане мармалад.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

Потребител
Аватар
Мнения: 2
Регистриран на: 31.03.2011
Пол: Мъж

Re: Случки на пътя

Мнение от big_dane » 15 Сеп 2018, 11:33

Миналия месец пътувам от Кърджали посока Хасково. И настигам камион, зад него две коли, после аз, зад мен една Е38ца и зад нея една S63ка. Понеже има трафик насреща си изчакваме пътя да стане две ленти в нашата посока. Идва този момент. Първата кола изпреварва камиона и се прибира, после втората кола изпреварва камиона и предната кола и се прибира, след това и аз ги изпреварвам и се прибирам. Е38цата изпреварва и мен и се прибира. От участъка с 2 ленти в нашата посока остават по-малко от 50 метра и аз виждам как S63ката се е засилила и иска да изпревари и мен в тези 50 метра, вече е тръгнал, а насреща идва автобус. При тази гледка аз се прибрах максимално вдясно, скочих на спирачките и го пуснах да мине. Ако не се бях мръднал, щеше да се размаже в автобуса. Успях да наблюдавам още 2-3 негови изпреварвания, преди да ми изчезне от полезрението, всичките бяха на косъм. Надявам се да е стигнал жив и здрав и никой невинен не е пострадал заради неговото шофиране, но това е просто недопустимо.

Имам и една друга случка, този път по пътя Шумен-Русе. Карам си аз и настигам А3ка, от първите, а зад волана 22-23 годишна госпожица. Изпреварих я и си продължих, след 1-2 километра ме настигна и изпревари. Викам си: Ок, карай си. След малко обаче пак беше намалила и пак я настигнах и я изпреварих. И няколко километра по-късно, тя пак ме настигна и изпревари. Тук малко ме подразни. Но това, което последва направо ме изкара извън нерви. Настигам я аз на правата преди Цар Калоян, където е две ленти посока Русе и се събират на десен завой точно преди входа на Цар Калоян. Пускам мигач и минавам в лентата за изпреварване и давам газ, за да я изпреваря и каката решава, че ще се гъбарка с мен, и дава газ, а аз съм с Аурис Хибрид, който не е най-бързата кола на света, но достатъчно че да я изпреваря. Изпреварих я, прибрах се, вече със скорост, която ми отрежда правото няколко месеца да ходя пеша, и си взех завоя без особено притеснение. Поглеждам в огледалото и виждам как въпросната как едва взема завоя. След това повече не ме е настигала. В случая и аз не съм цвете за мирисане, но кому са нужни такива изпълнения? Или караш, или оставяш хората да си карат, без да ги поставяш в рискови ситуации.

Предишна

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook