Въпрос относно бан

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератори: X-citer, I.Voykov, rtzankov


Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 5.11.2012
Пол: Мъж
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Въпрос относно бан

Мнение от efren » 17 Апр 2018, 0:05

Mollov написа:Веднага ще ти отговоря, съвсем обосновано:

- когато Модератор и/или Администратор те моли да спреш с коментарите, отговор от рода на "молбите към арменският поп" е директно за временен BAN. Не знам защо изобщо се коментира. Има си начини и начини (за реакция), ама явно имаш повече мисъл да търсиш сметка, отколкото първо да погледнеш себе си... ако не беше репликирал, нямаше да има и BAN... трудно ли е да се предположи??
- кой точно е наложил BAN-а нямаш ама абсолютно никакво право да изискваш да ти се казва - не знам защо изобщо смяташ, че имаш право на подобно обясняване или нещо от този род? Особено, когато е налице определено държание в определената тема.

И тук няма никаква злоупотреба с власт. Когато не си доволен от работата на някой модератор, можеш да ми пишеш ЛС. Но с поведение, "свързано с арменският поп", сам си вкарваш автогол.


Както знаем, аз съм писал съобщение до теб във връзка с доста агресивно поведение на модератор и дори нямаше отговор на съобщението. Не знам какво очакваш от колегата - да ти напише съобщение на което да не отговориш или директно да го прати при попа? Второто звучи по-логично. Аз специално никога не съм имал проблеми с колегата boris, не смятам, че мненията на колегата Don_Diego бяха съвсем по темата, но в случая реакцията му беше провокирана от модератора. Просто се демонстрира, че правилата важат само за някои, а за други не. И това не важи само за модераторите, а и за други потребители, които са привилегировани. Не виждам защо не се впише в правилата поименно кои са с привилегии и просто да си затваряме устата, когато те пишат. Как очаквате да четем правилата и да ги спазваме когато те не важат? И преди го написах - избора дали това да е форум или личен чат е твой, хляба и ножа са в теб, но ако избереш да е форум трябва да даваш на хората свободата да изразяват мнение. Иначе си пишете 50 човека, което можете да направите и във фейса със затворена група.
Не ме разбирай погрешно, колкото по-голяма е групата от хора, на които трябва да угодиш, толкова по-невъзможно е това, но за това са правилата на дадения форум и от теб зависи да се спазват.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Мародератор
Аватар
Мнения: 11136
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Mollov » 17 Апр 2018, 14:43

efren написа:
Както знаем, аз съм писал съобщение до теб във връзка с доста агресивно поведение на модератор и дори нямаше отговор на съобщението.


Това не знам как съм го пропуснал, но не е било нарочно... дали, обаче, означава, че поголовно НЕ отговарям на ЛС в подобни ситуации - определено не... и не можеш да го твърдиш, защото няма как да си сигурен (а просто да си говорим, ей така, това е вече друго нещо)


Не знам какво очакваш от колегата - да ти напише съобщение на което да не отговориш или директно да го прати при попа? Второто звучи по-логично.


По-горе мисля ти отговорих защо това няма как да е вярно, колкото и да го твърдиш.

Аз специално никога не съм имал проблеми с колегата boris, не смятам, че мненията на колегата Don_Diego бяха съвсем по темата, но в случая реакцията му беше провокирана от модератора.


Модераторът не е направил нищо различно от това, което е било по усмотрение в дадената тема - няма нито пресилени действия, нито налагане на мнение... тук провокация няма.... но има неадекватна реакция. По-горе вече съм коментирал какъв е смисъла от Модераторите и какво правят, а и мисля, че цялата идея за Модераторите не е да "подтичват около потребителите и да им се мазнят да бъдат добри". Това тук не е детска градина, все пак... големи хора сме.


Просто се демонстрира, че правилата важат само за някои, а за други не. И това не важи само за модераторите, а и за други потребители, които са привилегировани.


Мен ми е ясно, че ти така го виждаш и за теб това е истината, само че трябва ли да е чистата истина? Ами според мен не е... и ти го казвам от позицията на човек, който преди 12 години беше просто "Старши Ентусиаст", а в момента дори влиза в кофти диалози и взаимоотношения с други "властимащи" в този форум, както и е загубил поне няколко модератора през годините, именно щото гледа "всичко да е точно". Лошото е, че не виждаш всички останали случаи, когато примерно сме правели "реверанс" към различни потребители чрез "не до там прецизно спазване на правилата" в полза на форума като цяло, на цялото това общество. Но е по-лесно човек да си гледа във собствената паница, пък другото как върви - не е негова работа...


Не виждам защо не се впише в правилата поименно кои са с привилегии и просто да си затваряме устата, когато те пишат. Как очаквате да четем правилата и да ги спазваме когато те не важат?


На тия пресилени изказвания не мисля да отговарям. Като говориш (по-горе) за провокация, не знам защо сам смяташ да действаш по същия начин... или когато нищо друго не върши работа, дай да пробваме и така??


И преди го написах - избора дали това да е форум или личен чат е твой, хляба и ножа са в теб, но ако избереш да е форум трябва да даваш на хората свободата да изразяват мнение. Иначе си пишете 50 човека, което можете да направите и във фейса със затворена група.
Не ме разбирай погрешно, колкото по-голяма е групата от хора, на които трябва да угодиш, толкова по-невъзможно е това, но за това са правилата на дадения форум и от теб зависи да се спазват.


Форумът не е мой... това почти граничи с неистината. В този форум хората имат пълната свобода (която МНОГО често се интерпретира като свободия) да изразяват мнение - и го правят. Проблемът в повечето случаи идва, когато някой потребител сметне, че са му били "отнети правата" да пише свободно неща, които той смята за "нещо съвсем нормално", но по някакъв начин правят впечатление на Модератор или Администратор (дали заради нарушаване на правилата, или нещо друго). По какъв начин ли? - ами дори някакви повторения и прочие, което се смята за баласт, не е лишено от логиката да бъде отразено от Модератор като бележка към потребителя.

Тук идва тънкият момент.... потребителя смята, че не е направил нищо лошо, защото "просто е написал някви съвсем нормални неща". Тук, не рядко, вместо да се вникне в идеята на бележката на Модератора, се предприема нещо от сорта на "тоя па ще ми каже аз кво мога или не мога" - типично по български. Тук не съм сигурен, че има смисъл да се заблуждаваме с повече приказки по въпроса. При такава реакция от страна на потребителя следва и съответната реакция от наша страна. И тук не съм сигурен, че има смисъл да се заблуждаваме с повече приказки по въпроса.

Още нещо - опцията за репорт към Администратор заради неуместна модераторска постъпка винаги я има, НО когато смяташ, че Администратора не е обърнал внимание, тогава също има към кого да се обърнеш, ако желаеш - Администраторите се назначават от УС на Клуба. В 21 век има поне 2-3 варианта за бърз "достъп" до УС и за излагане на проблема. Така че варианти за адекватна реакция.... има. В повечето случаи, обаче, потребителите избират да хейтят, вместо да предприемат действия по канален ред.... но в същото време самите те не са били напълно коректни при създаване на проблема. Това, последното, не ги бърка, за тях не е важно. Важното е да се хейти. Когато и Админ и УС те отсвирят, тогава си в пълното право да хейтиш, защото има основателна причина... иначе... реакция типично по български.


Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 5.11.2012
Пол: Мъж
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Въпрос относно бан

Мнение от efren » 17 Апр 2018, 17:01

Избрал съм каналния ред и съм написал три поредни ЛС до трима администратори, единия от които си ти, и не получих отговор от никой?
Реверансите към различни потребители съм ги виждал, не случайно си станал известен с търпението си, както каза колегата агресивен модератор. Трябва ли да ги споменавам за да е ясно, че съм ги забелязал? :dunno:
Няма смисъл да се оплакваш, че влизаш в кофти диалози - когато си избрал да вършиш тази работа си бил наясно, че ако искаш да я вършиш добре, ще има такива диалози. И аз съм наясно, че когато отстоявам мнението си (особено в този форум и особено, когато твърдя, че правилата може просто да се спазват) ще отнасям обиди, но не се оплаквам.
И пак казвам - на моменти с различни средства защитаваш теза, която води разделение на потребителите във форума. Ясно ми е, че е трудно да е обратното, но предполагам и на теб ти е ясно, че няма как да не го забележим.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 359
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW E39 Individual, A8L W12, Q5 '18

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Don_Diego » 17 Апр 2018, 19:04

:OT: Аз също съм изпращал ЛС до Mollov, с търговска цел за да си напазарувам някои неща и не получих отговор :idea:

И също съм на мнение, че е редно да има списък на привилегировани за да не ни бият през пръстите през ден (сами ще си знаем да мълчим и да гледаме техните мнения с влажен поглед :mhihi: )

старши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 3399
Регистриран на: 27.01.2010
Местоположение: Перник
Пол: Мъж
Кара: BMW F10 535i

Re: Въпрос относно бан

Мнение от adovet » 17 Апр 2018, 21:00

Цялата тема като я чета и се чудя защо изобщо е пусната. Смятам че на всеки му е ясно, че форума си е типично БГ форум. Като някой от админите не го кефи нещо, естествено че ще си наложи своето, типично по БГ. Мисля че всеки който се рови по чужди форуми му е ясно за какво говоря, ако ли не БАннЕте и мене. Пускате някакви теми и се обяснявате като ученички. На всички им е ясно как стоят нещата ама всеки се прави на ощипан. И в тази и в други теми сме засягали теми за админите, комерсиализма и т.н на форума, ама файда няма. Общо взето и аз вече форума го ползвам единствено за да си намирам някакви чарколяци и това е. Така че няма просто смисъл от подобни теми.

Изпратено от моят MYA-L41 с помощта на Tapatalk

Мародератор
Аватар
Мнения: 11136
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Mollov » 18 Апр 2018, 10:28

Don_Diego написа::OT: Аз също съм изпращал ЛС до Mollov, с търговска цел за да си напазарувам някои неща и не получих отговор :idea:Е, тук вече трябва да ти направи впечатление, че явно има някакъв проблем.... щото нали уж имам директна полза да ти отговоря... пък пак не съм отговорил??? Сигурно пак е било нарочно... нали....

P.S. Прегледах си ЛС от последната година и половина... от теб ЛС нямам. Никакъв.@efren - от доста време аз съм единственият активен Администратор в този форум.


Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 5.11.2012
Пол: Мъж
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Въпрос относно бан

Мнение от efren » 18 Апр 2018, 11:48

Mollov написа:
Don_Diego написа::OT: Аз също съм изпращал ЛС до Mollov, с търговска цел за да си напазарувам някои неща и не получих отговор :idea:Е, тук вече трябва да ти направи впечатление, че явно има някакъв проблем.... щото нали уж имам директна полза да ти отговоря... пък пак не съм отговорил??? Сигурно пак е било нарочно... нали....

P.S. Прегледах си ЛС от последната година и половина... от теб ЛС нямам. Никакъв.@efren - от доста време аз съм единственият активен Администратор в този форум.


Това за първи път го чувам. Не го пише никъде. Може да се бъркам, но мисля, че по онова време и Ацалов беше администратор (поне на теория). За третия не си спомням.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Мародератор
Аватар
Мнения: 11136
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Mollov » 18 Апр 2018, 13:20

Ацалов никога не е бил Админ :)

По принцип сме двама Администратора - аз, и още един агент, който е от към техническата част и няма нужда да го назовавам, защото реално не отговаря за форумните неща като форум :)

Форумът има няколко Глобални Модератора, които са оцветени в оранЖ...


Аватар
Мнения: 385
Регистриран на: 5.11.2012
Пол: Мъж
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Въпрос относно бан

Мнение от efren » 18 Апр 2018, 20:42

Ето, колкото и невероятно да звучи дори и аз бъркам понякога.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 359
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: BMW E39 Individual, A8L W12, Q5 '18

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Don_Diego » 19 Апр 2018, 14:17

Mollov написа:P.S. Прегледах си ЛС от последната година и половина... от теб ЛС нямам. Никакъв.


Re: Car Detailing Bulgaria - най-добрата грижа за вашата кол
До Mollov Изпратено на: 29 Юни 2016, 14:18

;)

Да видим сега по каналния ред какви мерки ще се вземат :bchug:

старши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 3399
Регистриран на: 27.01.2010
Местоположение: Перник
Пол: Мъж
Кара: BMW F10 535i

Re: Въпрос относно бан

Мнение от adovet » 19 Апр 2018, 15:46

Don_Diego написа:
Mollov написа:P.S. Прегледах си ЛС от последната година и половина... от теб ЛС нямам. Никакъв.


Re: Car Detailing Bulgaria - най-добрата грижа за вашата кол
До Mollov Изпратено на: 29 Юни 2016, 14:18

;)

Да видим сега по каналния ред какви мерки ще се вземат :bchug:

Toва е преди близо 2 години

Мародератор
Аватар
Мнения: 11136
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Mollov » 19 Апр 2018, 15:51

Мдам, така е... от преди 2 години е... ако трябва да съм честен, нямам идея защо нямаш отговор на този ЛС... :)

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3697
Регистриран на: 3.04.2015
Пол: Мъж

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Dextuar » 19 Апр 2018, 16:00

Аз писах на колегата Молов преди няколко дни заради според мен некоректно редактиран коментар на друг потребител от модератор, но също нямам още никакъв отговор.


Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 179
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Knoxville_ » 19 Апр 2018, 16:01

Освен всички да му пишем по едно лс и да споделим, като ни отговори :lol:

Мародератор
Аватар
Мнения: 11136
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

Re: Въпрос относно бан

Мнение от Mollov » 19 Апр 2018, 16:49

Knoxville_ написа:Освен всички да му пишем по едно лс и да споделим, като ни отговори :lol:


Айде :D

dextuar написа:Аз писах на колегата Молов преди няколко дни заради според мен некоректно редактиран коментар на друг потребител от модератор, но също нямам още никакъв отговор.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Твоят случай е друг... ще ти пиша, когато има какво да коментираме :)

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook