:: Промени по правилата за Частни Обяви - НОВИ ПРАВИЛА ::

Само за обяви с автомобилна насоченост. Всяка обява е валидна за срок от 30 дни, след което се изтрива.

Модератор: Търговски модератори

Мародератор
Аватар
Мнения: 11092
Регистриран на: 28.07.2006
Местоположение: София
Кара: S63B44O0

:: Промени по правилата за Частни Обяви - НОВИ ПРАВИЛА ::

Мнение от Mollov » 05 Мар 2010, 11:50

Тази секция е само за частни обяви!
Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини или сервизи, се водят комерсиални и се заплащат. Публикуването на такива обяви става само в тази секцията Сервизи, Магазини, Автоцентрове, Услуги.

Правила за публикуване на частна обява:

1. При пускане на обява за даден артикул, моля публикувайте пълната налична информация за него! При липса на координати за връзка, обявата ще бъде заключвана.
2. Писането на максималното възможно количество информация относно търсеният артикул е необходимо условие за една коректна и бърза покупка. Обяви с оскъдна информация ще бъдат заключвани. Обява с информация единствено в заглавието и посочен телефон за връзка не се счита за коректна и ще бъде заключвана. От купувачите не се изисква задължително да предоставят телефон за връзка, но се изисква поне един вариант (ЛС, skype, mail и т.н.) за осъществяване на контакт с купувача.
3. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде своевременно заключвана и Модерирана.
4. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимте за обявата.
5. Ако търсите артикул, който се търси и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява! Пуснете НОВА ТЕМА! Подобен тип вмешателство в чужда обява ще бъде премахвано веднага, а при системно вмешателство автора ще получава наказание.
6. Пускането на снимка към обявата не е задължително, но е препоръчително с цел по-доброто разпознаване на търсеният артикул.
7. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в (от) друг форум - съставете я ТУК! Обяви, при които е налице „линкване“ на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса) ще бъдат своевременно модерирани, а при системно неспазване на това правило от страна на автора – директно заключвани и автора им ще получава наказание.
8. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!
9. При пускане на обява не вписвайте в заглавието "КУПУВА" или “ТЪРСЯ”! То се подразбира.
10. Във всяка тема имате право на едно обновяване ("UP") в рамките на 24 часа. Ако след "UP"-а няма други мнения, при следващия "UP" авторът предварително трие предишния и пуска следващия. При наличието на повече от три последователни UP-а, автора получава предупреждение. При наличието на повече от два последователни ъп-а след предупреждението, обявата се заключва своевременно.
11. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на стоката (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
12. Всяка обява може да се „ъп“-ва само от нейният автор или при невъзможността той да го направи – от негов представител. Коментарите с цел „ъп“-ване на темата са нежелателни и ще бъдат премахвани. При системно нарушаване на това правило, съответният потребител ще получава предупреждение и наказание.

Правила за отговор на обява:
1. При наличие на реален интерес към търсените артикули, ако имате допълнителни въпроси - да са зададени кратко и ясно, иронията и остроумниченето не е нужна никому!
2. При липса на реален интерес от ваша страна, моля спестете коментара си! Излишният SPAM е нежелателен, а системното SPAM-ене в темите ще води до предупрежение и наказание.
3. Темите в този раздел са с търговски характер. Пускането на отговори с хвалби или критики, оценки за цената и/или продукта и излишни коментари са нежелателни. При системно неспазване на това правило, потребителя ще бъде предупреден и може да последва наказание.

Уточнения:
1. Заключена обява престоява 2 дена, след което се изтрива!!!
2. Един потребител може да има до 3 (три) частни обяви в един и същи период (30 дни). За обяви над 3, авторът ще получава предупреждение да коригира броят им до позволеният, като излишните теми следва да се означат в заглавието за изтриване. Всеки потребител, игнориращ предупреждението ще бъде наказван, а темите му ще бъдат заключвани. Всеки потребител има право на едно предупреждение за превишаване на броя на темите. При повторно нарушаване на това правило, всички теми ще бъдат заключени без предупреждение, а потребителя ще бъде наказван.
3. Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини или сервизи, се водят комерсиални и се заплащат. Всяка тема, която отговаря на тези условия ще бъде модерирана и заключвана своевременно, без предупреждение. Към този тип обяви, в този раздел, спадат и "Изкупувам BMW-та", "Изкупувам коли на части", "Изкупувам катализатори" и т.н. Пускане на подобен тип обяви в този раздел имат право единствено потребителите, притежаващи Платена Обява в раздел „Сервизи, Магазини, Автоцентрове, Услуги“. За повече информация, прочетете темата за комерсиалните обяви.
4. Забранено е създаването на няколко потребителски имена от един и същи човек (т.нар.
мултиакаунтинг). При установяване на същото, ако е нов потребител, същият ще бъде изгонен от форума без предупреждение. Ако това е по-стар потребител, той ще загуби право да пуска обяви в търговските секции. При повторно провинение ще бъде директно изгонен от форума.
5. Чат, излишни коментари и всякакъв вид SPAM в обявите е нежелателен и няма да се толерира. Ако желаете да похвалите/(направите забележка на) някой потребител относно това, което търси, направете го на Лично Съобщение, не задръствайте темата с излишни постове. При системно нарушаване на това правило, потребителя ще получава предупреждение, а при несъобразяване с предупреждението ще следва временно отстраняване от форума.

При системно нарушаване на повече от едно правило, потребителят ще бъде директно изгонван от форума.

Назад към Купува - Части, Автомобили, Аксесоари, Консумативи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook