Промяна на музиката в е39

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Промяна на музиката в е39

Мнение от weedminer » 25 Апр 2012, 21:51

Здравейте,

Изобщо не знам какво да правя по въпроса. Колата е 2001', не съм пипал до сега по музиката. Business RDS с касетки вътре и чейнджър в багажника. Музика слушам 75% от AUX кабел и 25% радио. В този раздел има горе-долу информация за моя модел, обаче хората като гледам правят някакви по-сериозни проекти.
Целта ми накратко е качество. Като мощност фабричната музика ми е добре, разбира се може да е с една идейка повече...
Не ми се сменя плеъра. Проблема ми е главно това, че като усиля над 70-80% и всичко започва да бръжди, да не говорим пък, ако съм усилил повечко баса.
Надявам се на някакви предложения и след това ще мисля за нещо конкретно.
Казвайте, ако трябва да давам още детайли по въпроса :)

Мерси за отделеното време и нерви,
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Промяна на музиката в е39

Мнение от AGT » 26 Апр 2012, 23:48

weedminer написа:Здравейте,

Не ми се сменя плеъра.

Aз след това условие не мога да дам съвет. Това е мястото от където трябва да започне промяната към по добро.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 27 Апр 2012, 9:36

AGT написа:
weedminer написа:Здравейте,

Не ми се сменя плеъра.

Aз след това условие не мога да дам съвет. Това е мястото от където трябва да започне промяната към по добро.

Здрасти,
Моля да не бъда грешно разбран, но не го знаех това нещо :) Написах го поради други причини.
ОК! Променям го това условие, сериозен съм за тази работа, всеки ден ме изнервя повече и повече музиката и съм готов да направя нещо по въпроса :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 27 Апр 2012, 15:40

Здравей Колега,
ще споделя това което аз направих, защото моето условие беше да не се променя сток вида на колата и да се постигне по силна и качествена музика. Аз съм със голямата навигация и модул БМ54 в багажника но нещата са горе долу идентични. Проблема на нашите коли е че нямат бас и че няма изводи (така наречените “камбанки“) със които се подава сигнал на външен усилвател.
Закупух си ето този стереопредусилвател
http://kvazer.com/namebg/10598-n.html
10598-10598-thickbox.jpg

и със съдеиствието на добър специалист (тв и радио техник) вградихме платката във оригиналното радио на колта. Идеята е оригиналния предусилвател да захранва говорителите в купето, а от допълнителната платка да се изкара букса за "low" сигнал за усилвател. До тук 3,19лв. с ДДС + работата на майстора.
След това един двуканален усилвател (купих го втора ръка за 60-тина лв.)
!Z-8028X_Boschmann!z8028x.jpg

и един 10“ бас говорител (също употребяван за 30лв.)
images.jpg

Трябва и комплект кабели за усилвател които се продават във всеки магазин за техника.
Баса монтирах на облегалката на задната седалка където е подлакътника или ски сака, така че да гледа към купето а усилвателя до него закачен на самата облегалка.
Цялата инвестиция не прескочи 150лв. а колата свири завидно добре.
Хубавото е че баса идва от допълнителната система която монтирах и не е необходимо да се натоварват оригиналните говорители на колата, които и без това са хартиени.
Ако има въпроси ще се радвам да помогна.
Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: F10

Мнение от Mannoroth » 07 Май 2012, 14:23

Аз също съм решен на такава промяна, като при мен тя ще е основна - източника, говорителите, бас и изолация. Това, което ме притеснява е, че с огириналния касетофон няма как да слушам mp3, а FM Трасмитер имам, но звука от него е отвратителен, по-добре да си записвам дискове...

Потребител
Аватар

Мнение от Adelin_Slavov » 08 Май 2012, 20:48

Здравей колега!В повечето случаи точно фабричната музика е проблема.По-добре да сложиш по-добър плеър.

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: F10

Мнение от Mannoroth » 15 Май 2012, 14:54

Mario Pankov написа:
Mannoroth написа:Това, което ме притеснява е, че с огириналния касетофон няма как да слушам mp3.

CD changer от последните модели Е39/Е53, Alpine cd changer, Grom, запоен AUX към касетофона...решения на притесненията колкото пожелаеш, но няма кой да търси.

Ами потърсих малко и намерих решение наистина...ще ми струва около 1500 лв. :mhihi:
Смяна на всичко -източник и говорители +усилвател, суб, изолации, кори...

Сравнението беше, че в момента музиката ми е все едно някой пръцка сравнено с това, което ще стане...е скоро ще разбера! :lol:

За някои хора това е твърде много за кола, но аз вкъщи нямам условия да слушам качествен звук, затова реших да е в колата. Ще споделя впечатления като приключат с работата.

Назад към Car аудио и видео