Промяна на музиката в е39
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Промяна на музиката в е39
Здравейте,
Изобщо не знам какво да правя по въпроса. Колата е 2001', не съм пипал до сега по музиката. Business RDS с касетки вътре и чейнджър в багажника. Музика слушам 75% от AUX кабел и 25% радио. В този раздел има горе-долу информация за моя модел, обаче хората като гледам правят някакви по-сериозни проекти.
Целта ми накратко е качество. Като мощност фабричната музика ми е добре, разбира се може да е с една идейка повече...
Не ми се сменя плеъра. Проблема ми е главно това, че като усиля над 70-80% и всичко започва да бръжди, да не говорим пък, ако съм усилил повечко баса.
Надявам се на някакви предложения и след това ще мисля за нещо конкретно.
Казвайте, ако трябва да давам още детайли по въпроса
Мерси за отделеното време и нерви,
Поздрави!
Изобщо не знам какво да правя по въпроса. Колата е 2001', не съм пипал до сега по музиката. Business RDS с касетки вътре и чейнджър в багажника. Музика слушам 75% от AUX кабел и 25% радио. В този раздел има горе-долу информация за моя модел, обаче хората като гледам правят някакви по-сериозни проекти.
Целта ми накратко е качество. Като мощност фабричната музика ми е добре, разбира се може да е с една идейка повече...
Не ми се сменя плеъра. Проблема ми е главно това, че като усиля над 70-80% и всичко започва да бръжди, да не говорим пък, ако съм усилил повечко баса.
Надявам се на някакви предложения и след това ще мисля за нещо конкретно.
Казвайте, ако трябва да давам още детайли по въпроса

Мерси за отделеното време и нерви,
Поздрави!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Промяна на музиката в е39
weedminer написа:Здравейте,
Не ми се сменя плеъра.
Aз след това условие не мога да дам съвет. Това е мястото от където трябва да започне промяната към по добро.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
AGT написа:weedminer написа:Здравейте,
Не ми се сменя плеъра.
Aз след това условие не мога да дам съвет. Това е мястото от където трябва да започне промяната към по добро.
Здрасти,
Моля да не бъда грешно разбран, но не го знаех това нещо

ОК! Променям го това условие, сериозен съм за тази работа, всеки ден ме изнервя повече и повече музиката и съм готов да направя нещо по въпроса

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравей Колега,
ще споделя това което аз направих, защото моето условие беше да не се променя сток вида на колата и да се постигне по силна и качествена музика. Аз съм със голямата навигация и модул БМ54 в багажника но нещата са горе долу идентични. Проблема на нашите коли е че нямат бас и че няма изводи (така наречените “камбанки“) със които се подава сигнал на външен усилвател.
Закупух си ето този стереопредусилвател
http://kvazer.com/namebg/10598-n.html
и със съдеиствието на добър специалист (тв и радио техник) вградихме платката във оригиналното радио на колта. Идеята е оригиналния предусилвател да захранва говорителите в купето, а от допълнителната платка да се изкара букса за "low" сигнал за усилвател. До тук 3,19лв. с ДДС + работата на майстора.
След това един двуканален усилвател (купих го втора ръка за 60-тина лв.)
и един 10“ бас говорител (също употребяван за 30лв.)
Трябва и комплект кабели за усилвател които се продават във всеки магазин за техника.
Баса монтирах на облегалката на задната седалка където е подлакътника или ски сака, така че да гледа към купето а усилвателя до него закачен на самата облегалка.
Цялата инвестиция не прескочи 150лв. а колата свири завидно добре.
Хубавото е че баса идва от допълнителната система която монтирах и не е необходимо да се натоварват оригиналните говорители на колата, които и без това са хартиени.
Ако има въпроси ще се радвам да помогна.
Поздрави
ще споделя това което аз направих, защото моето условие беше да не се променя сток вида на колата и да се постигне по силна и качествена музика. Аз съм със голямата навигация и модул БМ54 в багажника но нещата са горе долу идентични. Проблема на нашите коли е че нямат бас и че няма изводи (така наречените “камбанки“) със които се подава сигнал на външен усилвател.
Закупух си ето този стереопредусилвател
http://kvazer.com/namebg/10598-n.html
и със съдеиствието на добър специалист (тв и радио техник) вградихме платката във оригиналното радио на колта. Идеята е оригиналния предусилвател да захранва говорителите в купето, а от допълнителната платка да се изкара букса за "low" сигнал за усилвател. До тук 3,19лв. с ДДС + работата на майстора.
След това един двуканален усилвател (купих го втора ръка за 60-тина лв.)
и един 10“ бас говорител (също употребяван за 30лв.)
Трябва и комплект кабели за усилвател които се продават във всеки магазин за техника.
Баса монтирах на облегалката на задната седалка където е подлакътника или ски сака, така че да гледа към купето а усилвателя до него закачен на самата облегалка.
Цялата инвестиция не прескочи 150лв. а колата свири завидно добре.
Хубавото е че баса идва от допълнителната система която монтирах и не е необходимо да се натоварват оригиналните говорители на колата, които и без това са хартиени.
Ако има въпроси ще се радвам да помогна.
Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Mannoroth
- Потребител
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: F10
Аз също съм решен на такава промяна, като при мен тя ще е основна - източника, говорителите, бас и изолация. Това, което ме притеснява е, че с огириналния касетофон няма как да слушам mp3, а FM Трасмитер имам, но звука от него е отвратителен, по-добре да си записвам дискове...
- Adelin_Slavov
- Потребител
-
Здравей колега!В повечето случаи точно фабричната музика е проблема.По-добре да сложиш по-добър плеър.
- Mannoroth
- Потребител
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: F10
Mario Pankov написа:Mannoroth написа:Това, което ме притеснява е, че с огириналния касетофон няма как да слушам mp3.
CD changer от последните модели Е39/Е53, Alpine cd changer, Grom, запоен AUX към касетофона...решения на притесненията колкото пожелаеш, но няма кой да търси.
Ами потърсих малко и намерих решение наистина...ще ми струва около 1500 лв.

Смяна на всичко -източник и говорители +усилвател, суб, изолации, кори...
Сравнението беше, че в момента музиката ми е все едно някой пръцка сравнено с това, което ще стане...е скоро ще разбера!

За някои хора това е твърде много за кола, но аз вкъщи нямам условия да слушам качествен звук, затова реших да е в колата. Ще споделя впечатления като приключат с работата.
7 мнения
• Страница 1 от 1