Тъчскриин в BMW Х6
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- JL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Тъчскриин в BMW Х6
За това, дали има смисъл да се направи тъчскриин в Х6 или не, оставям другите да решат. За мен е по-важен въпроса МОЖЕ ли да се направи?
Оказа се, че може, при това не много трудно.
Колата е Х6 2010г. американско изпълнение с големия екран.

Разглобяването започва от централната решетка на климатика, която излиза с дърпане. Под нея има два винта, които държат монитора. Следва дясната решетка.

Развиват се двата винта на монитора и той излиза напред.

Продължава разглобяването на жабката и се сдаля ДВД-то.

Кабелите на тъчскриина се включват към навигационния модул( черната кутиика), а сигнала към монитора се прекарва през мултимедиен адаптор, който позволява гледане на видео по време на движение и включване на допълнителни видео източници към екрана(бялата кутия).

Адапторът чете CAN от колата, който се връзва на кабелите на монитора (зелен и зелен с оранж.)
Понеже ДВД-то не може да се гледа по време на движение , а след монтажа на адаптора, монитора вече работи в движение, може да се вземе видео сигнал от ДВД-то(бял и син кабел на снимката долу) и да се пропусне през адаптора към монитора като отделен вход. С тази операция оригиналното ДВД вече се гледа и в движение.(Това няма нищо общо с темата, но се прави за спорта)

Сега започва разглобяването на самия монитор и вграждането на тъч-рамката.

Самата рамка трябва да е с рзмерите на монитора с точност до милиметър. Залепя се с прозрачна двойна лепенка за металната рамка на екрана, който предварително е почистен от прашинки.

От горната страна на стъклото се прави черна рамчица, която покрива белите ивици по края на стъклото.
Следва сглобяване и проверка с мултицет.

Лентовото кабелче от тъч рамката се изкарва от задната страна, съединява се към куплунга на преходника и се залепя внимателно на гърба на монитора.

Готовият монитор се връща в колата.

Сега вече се вижда ново меню с големи прозорци, които се натискат с пръст и дават възможност за избор на навигация(iGo8), възпроизвеждане на музика или видео от външна USB памет.
Заради удоволствието да натискаш с пръсти по екрана, май си заслужава работата?
Оказа се, че може, при това не много трудно.
Колата е Х6 2010г. американско изпълнение с големия екран.

Разглобяването започва от централната решетка на климатика, която излиза с дърпане. Под нея има два винта, които държат монитора. Следва дясната решетка.

Развиват се двата винта на монитора и той излиза напред.

Продължава разглобяването на жабката и се сдаля ДВД-то.

Кабелите на тъчскриина се включват към навигационния модул( черната кутиика), а сигнала към монитора се прекарва през мултимедиен адаптор, който позволява гледане на видео по време на движение и включване на допълнителни видео източници към екрана(бялата кутия).

Адапторът чете CAN от колата, който се връзва на кабелите на монитора (зелен и зелен с оранж.)
Понеже ДВД-то не може да се гледа по време на движение , а след монтажа на адаптора, монитора вече работи в движение, може да се вземе видео сигнал от ДВД-то(бял и син кабел на снимката долу) и да се пропусне през адаптора към монитора като отделен вход. С тази операция оригиналното ДВД вече се гледа и в движение.(Това няма нищо общо с темата, но се прави за спорта)

Сега започва разглобяването на самия монитор и вграждането на тъч-рамката.

Самата рамка трябва да е с рзмерите на монитора с точност до милиметър. Залепя се с прозрачна двойна лепенка за металната рамка на екрана, който предварително е почистен от прашинки.

От горната страна на стъклото се прави черна рамчица, която покрива белите ивици по края на стъклото.
Следва сглобяване и проверка с мултицет.

Лентовото кабелче от тъч рамката се изкарва от задната страна, съединява се към куплунга на преходника и се залепя внимателно на гърба на монитора.

Готовият монитор се връща в колата.

Сега вече се вижда ново меню с големи прозорци, които се натискат с пръст и дават възможност за избор на навигация(iGo8), възпроизвеждане на музика или видео от външна USB памет.
Заради удоволствието да натискаш с пръсти по екрана, май си заслужава работата?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Re: Тъчскриин в BMW Х6
Как по то4но се подкарва ИГО8 в оригинална система на БМВ(каде е ка4ен софтуера от каде го 4ете,обясни по подробно 4е са ми интерестни тези не6та а и не само на мен предполагам) или не6то не съм разбрал но долкото схванах се слага само тъ4скрийн и с адаптор се връзва към системата на колата
- JL
- кандидат ентусиаст
-
Някъде по-горе бях написал, че кабела на тъчскриина се включва в черната кутия с надпис GPS. Наистина много хора ползват тези устройства само като навигация, но това си е пълноправен poked PC c windows mobile 6. Същото, което представлява джобният компютър, но с изведени извън устройството монитор, тъч, USB и др. Тъй като има изходи аудио и видео, картината на навигацията iGo8 може да се подкара на всеки монитор на почти всеки автомобил, дори и на домашния телевизор.
А възможностите на т.н. мини компютър да се използват в колата.
Тъчскриина не управлява оригиналните менюта на колата, а работи само с това, което е качено на PC-то.
Тъчскриина не управлява оригиналните менюта на колата, а работи само с това, което е качено на PC-то.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
JL написа:Някъде по-горе бях написал, че кабела на тъчскриина се включва в черната кутия с надпис GPS. Наистина много хора ползват тези устройства само като навигация, но това си е пълноправен poked PC c windows mobile 6. Същото, което представлява джобният компютър, но с изведени извън устройството монитор, тъч, USB и др. Тъй като има изходи аудио и видео, картината на навигацията iGo8 може да се подкара на всеки монитор на почти всеки автомобил, дори и на домашния телевизор.
Колега, може ли да обясниш по-подробно този GPS, от системата на колата ли е, в смисъл оригинално монтиран от BMW или е допълнителен модул, който ти си монтирал. Какви са му параметрите, налични входове, изходи, системна среда, съвместими софтуери. Като външния носител освен USB памет, може ли да се ползва преносим или мултимедиен диск? Също ме интересува интегрирането на външния носител на информация, музика, видео и др. към сток аудио системата и докато ти свири CD плеара на колата и ти избереш от тачскрина песен от външния носител, какво ще се получи?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- JL
- кандидат ентусиаст
-
Това е външно устройство, което се интегрира към фабричната мултимедия. Аз лично от доста време си търсех точно такова устройство, защото не съм привърженик на навигациите, дето се лепят с вакуум на стъклото. Като памет към него се поставя СД карта с навигацията и има отделен вход USB. Като изходи - аудио L R и видео RCA и RGB и доп. говорител за навито. Засега нямам достатъчно данни данни или описание. В процес на тестове съм.
Няма проблем да работи с външен хард. Ако искаш да ползваш мултимедиен хард диск, имай впредвид, че при включване на USB кабел към харда, мултимедиината част не работи, а се ползва само като външна памет
Относно саунда- ползва се AUX на радиото. Т.е от радиото се избира какво да слушаш - диск, радио, ченджър или външен източник.
Няма проблем да работи с външен хард. Ако искаш да ползваш мултимедиен хард диск, имай впредвид, че при включване на USB кабел към харда, мултимедиината част не работи, а се ползва само като външна памет

Относно саунда- ползва се AUX на радиото. Т.е от радиото се избира какво да слушаш - диск, радио, ченджър или външен източник.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Благодяря,
и аз съм замислил една магария в колата, но доста се чудех как точно да я реализирам. Разполагам с един компютър, който не ползвам. Проблема е, че е доста голям като габарити и монтирането му в колата няма да е така лесно като този GPS модул, които си ползвал за твоя проект.
и аз съм замислил една магария в колата, но доста се чудех как точно да я реализирам. Разполагам с един компютър, който не ползвам. Проблема е, че е доста голям като габарити и монтирането му в колата няма да е така лесно като този GPS модул, които си ползвал за твоя проект.
Българския вариант:
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Колегата stony1 ме изпревари с въпросите,но имам и още няколко при това положение може ли примерно да се гледа навито(ИГО8),то да те навигира завий тук,завий там и в съ6тото време да свири музика от вън6ен носител или от компакт диска на колата.
Колко пари струват тези кутий(GPSa и адаптора)как се поръ4ват и в кои модели на БМВ могат да се интегрират тези удоволствия,за6тот за такива като мен тея неща носят удоволствие от ли4ната направа и после от 6офирането с тях,между другото и аз НЕ съм привърженик на лепенето на стъклото с вакум на каквото и да е предпо4итам да е вградено до колкото може да се направи така(В моята кола така си вградих навигацията доколкото ми позволяваха условията)
Колко пари струват тези кутий(GPSa и адаптора)как се поръ4ват и в кои модели на БМВ могат да се интегрират тези удоволствия,за6тот за такива като мен тея неща носят удоволствие от ли4ната направа и после от 6офирането с тях,между другото и аз НЕ съм привърженик на лепенето на стъклото с вакум на каквото и да е предпо4итам да е вградено до колкото може да се направи така(В моята кола така си вградих навигацията доколкото ми позволяваха условията)
7 мнения
• Страница 1 от 1