е36 проект

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

е36 проект

Мнение от RSxRacer » 10 Апр 2010, 18:08

Айде и аз да се разпиша тука...
Цд http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3157 Взех го от приятел на много добри пари практически нов
Предна линия BM 5.25" G-5532S 260W 2WAY за момента ще е тази понеже нямам възможност да правя джобове на тапетите на вратите.
С предна линия видях голям зор понеже пластинките за говорителите се оказаха доста малки,а нямах никакви отпреди това. 4ри самонарезни видий и дрелка свършиха прекрасна работа
Задна линия компонентни ДЛС ПС6... в началото бях вързал мидовете през филтрите в комплекта,но се оказа,че доста се затапват.Сега само високите са вързани на филтъра,а мидовете директно.
Преходниците за отзад са от двоен ПДЧ ринг с плат. Малко отворих ламарината на която лежат принципно задните нокий. Ефекта е задоволителен. Мислех да режа кората за да сложа два рефлектрора ама сърце не ми даде.
Суб http://www.ciao.de/Clarion_SW_3011__2300618 Кутията е отворен обем с порт отзад,но точни параметри немога да дам понеже всичко го взех от въпросния френд пак практически ново.Кутията знам,че е правена от Кенан (БасМБас)...
AMP http://www.ciao.de/Magnat_ROCK_4000__2367694 на мост за субчето
Кабел
+ кабел 8 квадрата- Като се махне жабката с кората отдолу с все салтанати се вижда,че има две заготовки за дупки. Пробих едната и кабела се оказа точно под акумулатора.(желателно е да се сложи гофре за да не се претърква в ламарината,но днес нямах време). Сложих бушонче за всеки случай и там. Кабела минава под барчето на скоростния лост,под мукета между барчето и задната седалка,под седалката и излиза горе в ляво където има един маншон.През него в багажника до усилвателя.
- кабел 4 квадрата захванат за купето.
Сигнален кабел ХАМА ама линк немога да намеря. Пак като с плюса само,че от другата страна.

Захранващия кабел и сигналния умишлено минават така,защото през праговете са ми прокарани кабелите за говорителите на кората. Като цяло до момента всичко ми е стъпало на една луда промоция и знам,че избора на компоненти не е перфектния,но за минимални средства се сдобих с що годе добре свиреща музика. Следващия етап е да си намеря задна седалка с подлакетник, ще има нова кутия на суба като говорителя ще е в затворен обем насочен към седалката. Предната линия ще се замени с Р6А,а задната с обертон или еминенс,но това е за по-напред.

п.п Снимки утре,че в момента ми го няма кабела на телефона.
Снимки:
1.Смъкваме акумулатора.
2 Жабката.Държи се на 6 видий + 1 отдолу която държи кората под жабката.
Изображение
Изображение
3.Ако искате да си махнете кората първо премахвате задната седалка и облегалка. След това премахвате корите на задните колонки където стоят плафончетата за пасажерите отзад (внимавайте да не начупите щипчиците). Отвиват се долните болтове държащи задните колани.
Изображение
Изображение
След това с една права отверка леко отделяте декоративната пластмаса през която минават коланите и след като сте ги развили от болтовете им ги прекарвате през кората.
Изображение
Лекичко издърпвате кората и сте готови. Кората отзад има едни щифтове и доста трудно се нацелват при слагането и обратно.Абе филм ама...
Вече след като сте разглобили всичко започва веселата част
Тук кабела тръгва от акумулатора.Прекаран е през гумена шлауха за по сигурно
Изображение
Влизаме в купето
Изображение
Прокарване на + кабела под барчето на скоростите и ръчната
Изображение
За да е по-лесно прекарването на кабела под мокета между барчето и задната седалка се отвиват тези болчета (намират се под пепелника за задните пасажери)
Изображение
Кабела минава под задната седалка
Изображение
Зад облегалката влиза в багажника през фабричния отвор където принципно трябва да има гума.
Изображение
Принципа на прокарване на сигналния кабел е същия
Изображение
Изображение
Минусовия кабел е захванат за едно болче точно зад задната облегалка
Изображение
Стигнахме до финалната част
Калпазанина
Изображение
Задната линия
Изображение
Недозавършения вид на багажника.
Изображение
Последна промяна RSxRacer на 17 Апр 2010, 20:42, променена общо 5 пъти
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: е36 проект

Мнение от shengi » 12 Апр 2010, 21:08

Остана скоро да се видим и да се надсвирим с тебе.Че това басче в форда свиреше, но в бмвто .... :oops: Успех за напред.
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Апр 2010, 20:40

Утре мисля да опъна нови кабели за задната линия,да хвана амп-а за ламарината отзад и да изпокрия всички кабелаци,че много ме дразнят.Най-мразя да сглобявам нещо което аз съм разглобил :mhihi:
Нямам снимки на предната линия,но там филма е ясен...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 18 Апр 2010, 18:22

Учудващо, че с тая системка резултата е доста задоволителен при положение, че на колегата отзаде всичко е в ламарина няма подлакътник няма дупка за ски сак.Единствените отвори са горе оригиналните на купето и до там.Не се чува дрънчене на ламарина но пък и басчето е приятно :winky:
Изображение

Назад към Car аудио и видео