BMW GT 530d xDrive - F07 Ignition Fault
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vinagisdobro
- Потребител
-
- Кара: 530д хДрайв ГТ Ф07
- Мечтае да кара: Тесла :)
- Детайли за колата: семейна колица
BMW GT 530d xDrive - F07 Ignition Fault
Привет 
Колата не искаше да запали и като грешка показа Ignition Fault.
Отдолу по-подробно пишеше:
ignition fault.
Do not switch off engine. it might not be possible to continue the journey. Have the problem checked by the nearest BMW Service.
Ето и снимка

Така като си го превеждам аз, означава да не изключвам двигателя, но той въобще не работи.
Ето как стана. След извънградско каране спирам на опашка. След 1-2 мин изключвам колата, защото не помръдвам. След известно време (4-5 мин) решавам да я запаля и да тръгна. Двигателя дори не опита да завърти. Направо ми излезна грешката. Колата не мисля, че беше и загряла, понеже тя си работи на 100 градуса. Понякога в жегите като спра на място и вдига малко над - както е на снимката. В настройките на колата и страницата за диагностика не изкара никаква грешка. Всичко беше ОК. Маслото си беше в най-горно зелено положение.
Та след 15-тина мин опитах пак и запали както преди.
Имате ли идеи какво може да е преди да я закрам на сервиз? Много ми е любопитно хаха.
Поздрави

Колата не искаше да запали и като грешка показа Ignition Fault.
Отдолу по-подробно пишеше:
ignition fault.
Do not switch off engine. it might not be possible to continue the journey. Have the problem checked by the nearest BMW Service.
Ето и снимка

Така като си го превеждам аз, означава да не изключвам двигателя, но той въобще не работи.
Ето как стана. След извънградско каране спирам на опашка. След 1-2 мин изключвам колата, защото не помръдвам. След известно време (4-5 мин) решавам да я запаля и да тръгна. Двигателя дори не опита да завърти. Направо ми излезна грешката. Колата не мисля, че беше и загряла, понеже тя си работи на 100 градуса. Понякога в жегите като спра на място и вдига малко над - както е на снимката. В настройките на колата и страницата за диагностика не изкара никаква грешка. Всичко беше ОК. Маслото си беше в най-горно зелено положение.
Та след 15-тина мин опитах пак и запали както преди.
Имате ли идеи какво може да е преди да я закрам на сервиз? Много ми е любопитно хаха.
Поздрави

- divxstore
- Потребител
-
- Кара: F11 535xD
Re: BMW GT 530d xDrive - F07 Ignition Fault
В лев инс ли е застрахована и има ли допълнително монтиран имобилайзер от застрахователя? Моята го правеше често и спасението беше да разкача акумулатора за 5-10мин. След смяна ма устройството на застрахователя се оправи.
- stocky
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13;
И аз имах драми с имобилайзера на ЛевИнс.
- vinagisdobro
- Потребител
-
Аз съм при Дженерали и нямам нищо допълнително инсталирано при тях. Имам един кабел за прочитане на колата с букси от двете страни, но той си е слаган от БМВ.
Също ми направи впечатление че като включа климатика на МАХ започват да ми играят леко оборотите и като цяло имам цувството, че е станала по-тромава. Не забелязвам иначе шумове или други признаци на дефекти.
. Странна работа. Днес ще я закарам да я прочетат и ще ъпдейтна какво е станало
Също ми направи впечатление че като включа климатика на МАХ започват да ми играят леко оборотите и като цяло имам цувството, че е станала по-тромава. Не забелязвам иначе шумове или други признаци на дефекти.

- divxstore
- Потребител
-
ОК, пиши какво ти е излезнало ако разберат в сервиза, но това няма да го има като запаметена грешка.
- vinagisdobro
- Потребител
-
Да, така е. За съжаление.
Все пак казаха че е от запушен радиатор и трябва профилактика тоест да го измият. Та ще пиша как е след това. Малко е странно да не иска да запали заради такова нещо, но както и да е 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Почистването на водния и климатичния радиатор е задължителен при тези автомобили. Но проблема едва ли е от него.
- vinagisdobro
- Потребител
-
Да възможно е да е и нещо друго. 2-ма я диагностицираха в найскар и казаха че температурен сензор е отчел висока температура (въпреки че на маслото не е била много висока или поне не е съобщила че е прегряла) и от това не е искала да запали. Изчистиха радиатора и смениха кондензатора. Сега определено не загрява дори и малко в тези жеги и климатика на макс изстудява за секунди. Надявам се това да е било 

- divxstore
- Потребител
-
Здравей, оправи ли се проблема или още продължава?
- vinagisdobro
- Потребител
-
Оправи се, но не на 100%.
Колата не загрява и си поддържа много точно температурата на маслото.
Обаче съм имал ситуации когато пак натискам копчето за заплване дори когато е била студена и ми излиза същата грешка. Без дори да се опита да запали. Тогава слизам затварям всички врати. Заключвам я. Отключвам я, влизам и си паля без проблем.
Има си характер явно :Д. Все пак много рядко се случва. От лятото ми се е появявал 2-3 пъти проблемът.
Колата не загрява и си поддържа много точно температурата на маслото.
Обаче съм имал ситуации когато пак натискам копчето за заплване дори когато е била студена и ми излиза същата грешка. Без дори да се опита да запали. Тогава слизам затварям всички врати. Заключвам я. Отключвам я, влизам и си паля без проблем.
Има си характер явно :Д. Все пак много рядко се случва. От лятото ми се е появявал 2-3 пъти проблемът.
- Atsalov
- Ацалов
-
Миналата седмица ми се случи същия проблем с на един колега от форума колата. Когато не поиска да запали, той само се усмихна и каза “ето пак, случва се рядко”. Интересното е, че веднага я прочетохме и нямаше записани грешки, уточнявам, че нямаше време да се гледат данни в реално време. Но пък пробвах да преспя колата през диагностиката и нямаше ефект. Оправи се след заключване и малко по-късно отключване.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 10' 550 I xDrive
- Мечтае да кара: Безаварийно
Имайте предвид, че тъпите имобилайзери са голяма гад и в повечето случаи са виновни те. Аз имам същия проблем и тези дни ще го реша кардинално
.
И при мен от време на време не иска да запали и трябва да го тръскам, натискам, да отварям и затварям колата, правя лицеви с подпръдвания и още хилядя тъпотии, та да може на 10-тата минута да запали. Ама още малко му остана

И при мен от време на време не иска да запали и трябва да го тръскам, натискам, да отварям и затварям колата, правя лицеви с подпръдвания и още хилядя тъпотии, та да може на 10-тата минута да запали. Ама още малко му остана

Омръзна ми да харча пари, които нямам,
за да си купувам неща, които не ми трябват,
за да впечатлявам хора, които не ме интересуват
.
Адреси на BMW сервизи и магазини за части на колеги от форума.
за да си купувам неща, които не ми трябват,
за да впечатлявам хора, които не ме интересуват

Адреси на BMW сервизи и магазини за части на колеги от форума.
- divxstore
- Потребител
-
Ами аз съм колегата
затова попитах дали има решение, но явно няма. Здраве да е, аз нерви имам, важното е колегите по кръстовищата също да имат

Atsalov написа:Миналата седмица ми се случи същия проблем с на един колега от форума колата. Когато не поиска да запали, той само се усмихна и каза “ето пак, случва се рядко”. Интересното е, че веднага я прочетохме и нямаше записани грешки, уточнявам, че нямаше време да се гледат данни в реално време. Но пък пробвах да преспя колата през диагностиката и нямаше ефект. Оправи се след заключване и малко по-късно отключване.
- Koksan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: Совалка
И аз мисля, че трябва да смените имобилайзерите момчета!
в 99% от случаите, те са причината, а лошото е че на пазара няма добри заместители ...
Всеки казва, че ще ти сложи добър имобилайзер, ама всички пишат грешки в колата и ти правят проблеми ... почти всички де! 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough" -Mario Andretti
- Atsalov
- Ацалов
-
divxstore написа:Ами аз съм колегатазатова попитах дали има решение, но явно няма. Здраве да е, аз нерви имам, важното е колегите по кръстовищата също да имат
Atsalov написа:Миналата седмица ми се случи същия проблем с на един колега от форума колата. Когато не поиска да запали, той само се усмихна и каза “ето пак, случва се рядко”. Интересното е, че веднага я прочетохме и нямаше записани грешки, уточнявам, че нямаше време да се гледат данни в реално време. Но пък пробвах да преспя колата през диагностиката и нямаше ефект. Оправи се след заключване и малко по-късно отключване.
... и до колкото разбрах правилно, нямаш допълнително монтиран имобилайзер.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2