Високо ниво на маслото(oil level too high)

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5(E70)-astra H
Мечтае да кара: F1

Високо ниво на маслото(oil level too high)

Мнение от vilian » 09 Сеп 2015, 9:57

Здравейте колеги.Имам следния проблем(ако е проблем :)Тръгнах от Финландия да се прибирам към България с Х Петицата Е70.Нямаше никакви проблеми с нивото на маслото,но след като слязох от ферибота и тръгнах реших да проверя как е маслото.И забелязах че ми показва (oil level too high) спряхме за около 30 мин да проверя маслото и водата на какво ниво са и нямаше никаква разлика от нормалното.След около 1000км спрях да почивам във Вършава и на сутринта като е запалих вече маслото си беше в зелено и нямаше проблем до България.И преди 2-3 дена пак излезна тая грешка за високо налягане,на какво може да се дължи това,проблем с датчика или има някакъв друг проблем който може да направи поразии по мотора.Ако някой се е сблъсквал в това да сподели.Благодаря предварително!!!
Последна промяна vilian на 09 Сеп 2015, 18:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Високо ниво на маслото(oil level too high)

Мнение от ивчо » 09 Сеп 2015, 11:04

Само да уточним дали за налягане говориш, или за ниво :)
Ако е нивото - датчика е почти консуматив !
За налягането - проверява се с манометър :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5(E70)-astra H
Мечтае да кара: F1

Мнение от vilian » 09 Сеп 2015, 11:10

ивчо написа:Само да уточним дали за налягане говориш, или за ниво :)
Ако е нивото - датчика е почти консуматив !
За налягането - проверява се с манометър :)

Да грешката е моя :lol: нивото на маслото е твърде високо (oil level too high) това излиза на дисплея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 10 Сеп 2015, 8:21

След като имаш щека и можеш да провериш - това е добре. Ако на студен двигател нивото на маслото върху щеката е ОК, значи датчика е почнал да дава грешни данни.

По-лошия вариант е ако наистина нивото е започнало да се вдига. От предишните ти мнения предполагам, че колата е 3.0л дизел, но не зная дали е с DPF. Ако е с DPF тогава проблема е по-сериозен и трябва много бързо да се реши. Аз имах подобна ситуация преди няколко месеца.

1) Oil-level too high (и на таблото и на щеката)
2) След няколко дни излезе съобщение - Oil-pressure too low и т.н.
3) Проверих на диагностика - неработещи 2 подгревни свещи

Подгревните свещи се използват не само при запалване, но и когато колата реши да прави регенерация на DPF - променя се момента и количеството на впръсканото гориво, а свещите се включват, за да повишат температурата на отработените газове, за да се достигне по-бързо нужната температура за регенерация. Когато една или повече от свещите не работят, започва да се събира неизгоряло гориво и се смесва с маслото - така нивото се качва.

Решението за мен беше (800лв.):
- Смяна на 6 подгревни свещи
- Смяна на масло и филтри
- Сваляне и прочистване на DPF

Въпреки че при теб едва ли е същото, като това което се случи при мен, но е добре да го знаят и останалите. Проблемът е по-силно изразен, когато колата се кара предимно "градско" и режима на регенерация се променя.

Най-малкото което можеш да направиш е да отидеш на диагностика, за да провериш дали всичко със свещите е наред, какво е налягането преди DPF и кога последно колата е регенерирала DPF.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 10 Сеп 2015, 9:40

Има ли дизелово Е70 без DPF?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6