BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП плочка

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП плочка

Мнение от Ivailo Mirchev » 03 Фев 2015, 22:24

Здравейте колеги.Преди 2 седмици реших да сменя гарнитурите на полчката и я разглобих да я почистя.По време на зглобяването не белязах палеца до с мм. точност.Сложих плочката на помпата запали работеше като на 5 цилиндара настройх я пооправи се но пак има гадно люлеене.Възможно ли е от този палец да е проблема запойх кабелите добре.Забравих да спомена че колата върви добре проблема най-изразителен на празен ход като е студена.Мойте съмнения са най вече или към настройката на горивата или към палеца но не бързам да я човъркам.Ако има някой по запознати да помогнат ако могат мерси предварително. :bowdown: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП пл

Мнение от zvetiko » 04 Фев 2015, 8:41

Ivailo Mirchev написа:Здравейте колеги.Преди 2 седмици реших да сменя гарнитурите на полчката и я разглобих да я почистя.По време на зглобяването не белязах палеца до с мм. точност.Сложих плочката на помпата запали работеше като на 5 цилиндара настройх я пооправи се но пак има гадно люлеене.Възможно ли е от този палец да е проблема запойх кабелите добре.Забравих да спомена че колата върви добре проблема най-изразителен на празен ход като е студена.Мойте съмнения са най вече или към настройката на горивата или към палеца но не бързам да я човъркам.Ако има някой по запознати да помогнат ако могат мерси предварително. :bowdown: :bowdown:

Колега, трябва да се види като стойност, какво е количеството на горивото и ако се налага да се коригира.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 04 Фев 2015, 9:24

Еми колега аз го бях гледал с делфи беше 5мг. но не знам дали трябва да е толкова.Днес погледнах цифровия оборотомер показваше 750 оборота а съм чувал че трябва да са около 600+-50.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Фев 2015, 18:25

Колега, не е нещо извън граници, може да пробваш да вдигнеш горивото, като ги нагласиш на 3-4мг. и да видиш дали ще решиш проблема, ако не се получи си направил нещо при почистването. Също така, ако имаш възможност, виж милиграмите с нещо по-различно от делфи.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 04 Фев 2015, 19:57

Еми незнам колега ще я закача с нещо друго ако намеря дис.Забравих да кажа че помпата е обикновенна по точно Bosh VP 37 ако не се лъжа като на старите тди та фолксвагените не е като на е34 с онези графитни писти.Ще кача снимка да видиш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 05 Фев 2015, 21:34

Добър вечер колеги пиша защото имам малко напредък но нещо ми убягва. :dunno: Коригирах горивата с делфи направих ги 3мг. както каза колегата.Спря за сега люлеенето мотора работи сравнително добре но :confused: на разхода на час на големия борд ми показва 0.4 0.5 литра на час преди интервенцията показваше около 1 литър и най-вероятно ще вдигне разхода.Забравих да отбележа че като я зглобих имам предвид плочката и я направих на 5 мг колата в движение придърпваше на определени обороти преди 2000 мисля.Незнам какво е станало но това не е същата кола.Не разглобявам плочка за пръв път.Моля за помощ че вече незнам какво да миля :dunno: :dunno: :help: :help: :help:

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 09 Фев 2015, 1:17

помпа3.JPG
помпа2.JPG
Добър вечер колеги.Мисля че реших проблема с претрисънето и лошата работа на мотора.Оказа се че не съм сложил палеца точно където е бил.Дано тази тема помогне на някой с проблем като моя.Между другото наместих палеца на една точка незнам дали е оригинален белег или какво ако някои знае да сподели.Та колеги ще помоля някой ако може да даде точна инфомация къде стой този палец да махне капачето на помпата и да измери с шублер на какви мм е разположен.Просто да го има като информация във форума да е полезно на хората.Аз не мога да я дам тази информация защото съм го бутал вече просто няма да е вярна на 100 процента.Ако има някои колега в форума с добре работещ тдс да даде тази инфомация ако не му е проблем. :P :P :angel: :bowdown: Ще кача и снимки по долу.Ще отбележа че бях сложил палеца максимално назад когато чистех плочката а после го наместех на онзи белег ще го видите на снимките. :P
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Фев 2015, 14:46

точно резката на палеца (средата) трябва да сочи ръбчето, уцелил си. сега вече може да центроваш...почти реално ще е, само да вметна, че и другите раздвижни пластини като ги местиш дават влияние :mhihi: но разбира се не е проблем.
ако не си барал корекцията на борда, направи го да ти показва 0.7l/h на напълно загряла кола, на свободна със загасени ел консуматори и не гледай тестери, делфила, ктс-и и т.н. :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 19 Фев 2015, 20:28

Stanchev написа:ако не си барал корекцията на борда, направи го да ти показва 0.7l/h на напълно загряла кола, на свободна със загасени ел консуматори и не гледай тестери, делфила, ктс-и и т.н. :D

Как я променяте тази стойност?При мен е 2.0 при загряла кола,но не знам как да я настройвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Фев 2015, 23:01

Като се бута плочката се променя и инфото за разхода , но не влияе на същинския. Повече гориво - показва по- малко разход и обратно. Винаги след такова почистване е добре да се сипва и масълце в горивото за да върне смазването иначе почти липсващо в "уникалните" ни горива , така ще се успокои и работата на гнп.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 02 Мар 2015, 23:55

Здравейте колеги отново пиша пак по темата настройх на 0.7 как каза колегата обаче ефект няма какво да правя сега моля за съвети. :help: :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Мар 2015, 17:51

Ivailo Mirchev написа:Здравейте колеги отново пиша пак по темата настройх на 0.7 как каза колегата обаче ефект няма какво да правя сега моля за съвети. :help: :help: :help: :help:

Кое настрои на 0.7 и за какъв ефект говориш. Нали си оправил работата на двг и е добре , кое не ти харесва не става ясно. Пипа ли се плочката няма оправия разходомера , променя се, кво ги гледате тез бордове кой знае кой кога кво е правил . Разход се дига от десния крак и кьопава турбина .

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 05 Мар 2015, 9:25

Колега говоря за претрисането като е студена не се оправи преди да извадя плочката претрисаше бегло не се усещаше може ли да са разпръсквачи или нещо друго.

Назад към Е38