Въпрос за конкретен екземпляр

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Въпрос за конкретен екземпляр

Мнение от body » 15 Яну 2014, 15:45

Здравейте,някой да има инфо за конкретния екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5da6fb?
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за конкретен екземпляр

Мнение от Exy » 15 Яну 2014, 16:27

И само по обявата си личи, че е пълна кочина. Прекалено не сток е, такива коли е хубаво да се избягват. Поне при покупка нали, не искам да обидя тунинг феновете, всеки си има вкус, но е по-сигурно да вземеш кола, по която нищо не е правено.
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 15 Яну 2014, 17:02

Като гледам колко е изтъркана седалката тая кола е милионник :)

Отделно е стария мотор ( тва е хубаво като цяло ).

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 15 Яну 2014, 17:10

Тази кола поне според мен над 2000 лв. не си заслужава да и се обръща внимание а иначе и аз да не съм офф
стария автомат е и е доста здрав.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 15 Яну 2014, 18:02

Айде и аз да се обадя, не че съм експерт ...
Енджълите и ауспусите не са оригинални, стелката под педалите е скъсана, седалките са пропаднали (смятай колко е на 245к км).
Запалката в пепелника липсва. Няма стхарнични еърбеци, както пише в обявата, за задни не личи. Тази антена на задния калкинк ми е меко казано странна.
Иначе има стъклопакет, а и съдейки от една от снимките май и външните огледала са монохроматични.
П.С.
Е38 с блокаж на диференцияла не е произвеждано ! А от опит мога да кажа че лимитед слип диф и това което прави тракшън контрола (и масово се нарича блокаж) са две мнооого различни неща ....
Изображение

Аватар

Мнение от body » 15 Яну 2014, 18:41

Мен основно седалката ме накара да се замисля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 15 Яну 2014, 18:51

То по логиката на някои, щом тая не трябва да струва повече от 2, тогава за 4 трябва да е перфектна. :clap:

Инак дайте ми няколко такива за по 2000лв, ще им се зарадвам. :mhihi:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Яну 2014, 19:23

boris_k написа:То по логиката на някои, щом тая не трябва да струва повече от 2, тогава за 4 трябва да е перфектна. :clap:

Инак дайте ми няколко такива за по 2000лв, ще им се зарадвам. :mhihi:

:yes:
За 4к с газово какво окачвате.. оставаше и салона да е пирфектен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

Мнение от denislav.tatarov » 15 Яну 2014, 19:57

Да кажа и аз пратих мой човек да гледа колата от плевен преди да купя мойта имах интерес ама по добре че не съм я вземал както ми каза мой познат доста бой е изяла абс не работел куп неща ми изреди газовата уредба била сваляна и преправяна от мерцедес това мисля нее проблем но за мене ще си излезе висока цена ето това че има газ е предимство но аз съм против дано да съм помогнал успех!!! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 15 Яну 2014, 21:01

Като цяло има добър външен вид,CD което е сложено не се вписва в интериора,Седелките не са проблем,все пак един салон е 500 лв,както и стелките не са проблем(според мен състоянието на салона не е толкова голям критерии за километрите на двигателя).4000 лв с газов инжекцион(който само той е към 2000лв) за тази кола мисля е добре.Годината не я коментирам,защото за мен дали ще е 1995 или 2000 (след фейса,някак си изглежда по-лигава) е все тая !
Моя съвет е:ако на ти харесва,ходи я гледай и я покарай и си прецени!

П.С. Перфектна е38 за 4000-5000 лв няма как да се намери

Аватар

Мнение от body » 15 Яну 2014, 21:26

В разговор със собственика има за ремонт само преден ляв шарнир.Притеснява ме,че съвсем скоро е обслужил цялостно колата дори и скоростна кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 15 Яну 2014, 21:45

body написа:В разговор със собственика има за ремонт само преден ляв шарнир.Притеснява ме,че съвсем скоро е обслужил цялостно колата дори и скоростна кутия.

А дано, ама надали ... Те всичките са току-що обслужени.
За скоростите моли се да им е прочел един коментар във форума за коя скоростна кои масла стават, че иначе (специфицята е от ZF не от BMW)...
Салона ОК да не е критерии, моята е на 260к (в 3 сервиза казаха реални) и шофюрската седалка изглежда по същия начин (даже и цвета), ама не и другата до нея и стелката под педалите не е разпрана, а не личи да е сменяна.
За задницата нещо каза ли собвтвеника ?
Ако не си карал такова, говори с някой който е и може да го усети или го карай в официялен сервиз за диагностика, че много боли джоба после (пак личен опит)
За газовата да и аз съм с газ (така я купих), цената на фобос е 1900 лв. , макар че това нямаше да е моя избор за газова ако нямаше, ама като я куппих нищо читаво нямаше на пазара, а се бях навил за пореден път (ама тоя път потплатен с $) за Е38 и реших че тая е моята :)
Не искам да ти цапам темата с подробности, но си направи добре сметката ... ежтиното БМВ излиза мнооого скъпо накрая или поне си стъпва на цената. Не че скъпото е гаранция, де !
Аз предпочитам да си го направя и да знам какво е сменяно, отколкото да разчитам на "всичко е сменено" и да ме остави на пътя.
Все пак парите са си твои, както и избора. Каквото и да напишем тука, крайното решение ще е твое.
П.С.
Не съм карал такова със старите скотости, ама 4 предавки на 4.0 литра мотор ... не знам може да а дъъълги
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 15 Яну 2014, 22:45

От всякъде си личи,че не е правена тази кола от истински фен и съм почти убеден,че не е на никой от форума.Тия двуцевки отзад,тоя цд плеър просто са достатъчен показател.Друго-сигурен съм на 200 процента,че цялата предница е за ремонт с тоя "един шарнир за смяна".А и да не забравяме,че всички от този форум знаят какво е да се обслужи цялостно тази кола и колко струва нищо ,че остаряха вече и има доста евтини неща за тях,а и в обявата пише "добро техническо състояние",което на мен ми стига да не я гледам хич В общи линии не е това колата,макар че това е на-хубавият мотор
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 16 Яну 2014, 6:47

По моето скромно мнение, колега, потърси нещо по-скъпо и по-запазено. Хич не ми харесва количката, а пък и за тази цена, и с газов инжекцион, наистина не трябва да очакваш хубава кола. А и поддръжката на Е38 740 не е от най-евтините...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Яну 2014, 8:29

добре бе ходете си докарайте от немско по убави, само че там ще почнете от 4к ама в евро, без докарването..
Изображение

Следваща

Назад към Е38