слагане на прагове.дилема

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: Е38 728IA
Мечтае да кара: обикновена
Детайли за колата: зла и раздразмителна

слагане на прагове.дилема

Мнение от Shteriu » 28 Сеп 2015, 17:35

Колеги, искам да сложа на Е38цата си, пластмасовите странични прагове,които ги има при фейсовите.
Знам ,че е тези места се превръщат в "магнит" за кал мръсотия и корозия,но много бих искал ако някой е слагал,да ми даде съвет как да го направя най-грамотно,така,че дупките да не се превърнат в ръждиви клоаки след 1 зима.
Наясно съм с това,че когато не е заводски подготвен метала,ръсковете са много.Ядох това дърво при предната ми 7ца,но тя таки си дойде от Германия :roll:
Та...смятам след пробиването на дупките,да ги обработя с ВЮРТ преобразовател,след това с епокси грунд за запечатам ръбовете им.Притеснява ме това,че при вкарването на щипките може да се оголи метела по периферията на въпросните дупки.
Моля ако някой е запознат с тези процедури,нека изкаже мнение. :bchug:
Въпросите ми са:
1.има ли няква схема къде точно са дупките за щипките ,през колко сантиметра,и по ветрикалата и хоризонталата -точните им места?Боя се ,че ако свалям размери на място мога да объркам нещо.А нямам право на грешки?
2: малките кори от долу на праговете на колата.Пласт масовите прагове ли влизат ПОД корите,или корите на се махат,а праговете са НАД тях дитектно?
3: Мога ли да избегна процедурата с дупченето, и да ги хвана кораво с PU? Или с нещо друго?
Благодаря предварително :bchug:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: слагане на прагове.дилема

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Сеп 2015, 18:33

Е ти още не си ги взел от Еконта пък почна да ги слагаш :mhihi:
viewtopic.php?f=134&t=31221&p=4110012#p4110012 Я отиди първо да си ги вземеш пък после питай как се слагат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Сеп 2015, 19:39

Като гледам, вече май няма за кога да ги взема, защото колегата си ги е върнал обратно, а и явно няма да има възможност повече да пита в този форум :mhihi:

Аватар
Кара: Е38 728IA
Мечтае да кара: обикновена
Детайли за колата: зла и раздразмителна

Мнение от Shteriu » 28 Сеп 2015, 21:11

Напротив.вече си взех.не наех че съм длъжен да взема въпросните :mhihi: в последствие видях че вурвят на по 1 път и половина ма долу цена.веднага откликна колега :yes: не за всички тук е печалбарски битак...тска че ако някой ше изказва мнение по закрепянето ..добре дошъл.ако не КЛЮЧ и който не му харесва как и от къде пазаря може да патува с вятъра.достатъчно хора има тук доволни от мен като клиент доста често :winky:

Назад към Е38