Проблем с ключа на Е60 2006 год.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ключа на Е60 2006 год.
Колеги ситуацията е следната:
На ключа ми спря да му работи бутона за заключването ,имам 2ри на който всичко му е изрядно но отключа ли с него всичките ми настойки се променят по настройки на предишниат собственик.Въпроса ми е как бих могал да обуча този ключ да приеме натроиките ми на неработещият такъв с моите си настройки.
Благодаря предварително.
На ключа ми спря да му работи бутона за заключването ,имам 2ри на който всичко му е изрядно но отключа ли с него всичките ми настойки се променят по настройки на предишниат собственик.Въпроса ми е как бих могал да обуча този ключ да приеме натроиките ми на неработещият такъв с моите си настройки.
Благодаря предварително.
Re: Проблем с ключа на Е60 2006 год.
Много вероятно е да се е разпоило бутончето, при мен точно това беше проблема. Отвори ключа и ако се е разпоило, събери му частиците, сглоби го и му капни две капки калай.
Ходих до ключар,тои твърди,че ключовете са капсоловани и единственият вариант да ги отвориш е като минат през шмиргела(дефакто корпуса за нищо не става след това) и иска 70лв за някакъв Китайски нов корпус.
Това ме отказа.
Това ме отказа.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Като си направиш настройките както ти искаш и покараш известно време с въпростния ключ,така ще се запаметят. Ако проблема му е бутончето ги има и нови. Отварят се почти незабележимо и без Шмиргела!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Аз лично съм ремонтирал няколко такива ключа има лека заигравка с отварянето но нищо сериозно,съвсем леко личи след това !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Колега, китайския ключ струва точно 10лв. + 5-10лв. за нарязването. Режи го твоя, виж вътре какво става и го оправи. 70лв. е абасурд, ако проблема като моя всеки нормален човек, чийто ръце не му пречат може да си го оправи. Между другото на мен също ми искаха 50-100лв. да го оправят, добре че го разцепих сам и видях какъв е проблема, иначе някой за две капки калай щеше да ме суровака като за половин нов ключ.
Koлеги аз съм с новият ключ,този които е като дистанционо само и ключа дефакто е отзаде пахнат,само ако се наложи механично да си отворя колата ,тогава се вади.
- Atsalov
- Ацалов
-
Sladk0 написа:Koлеги аз съм с новият ключ,този които е като дистанционо само и ключа дефакто е отзаде пахнат,само ако се наложи механично да си отворя колата ,тогава се вади.
Пак се отваря и ремонтира.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Здравейте колеги, ще използвам темата на колегата да не пускам нова та имам едно питане, след посещение в сервиз за боядисване на два-три детайла, ключа започна да хвана само много близо до колата и понякога се налага да го натискам по два-три пъти. Имам и резервен ключ, пробвах с него, същата работа затова изключвам проблем с ключовете. Не ми изписва съобщение за паднала батерия. Видях че са откачали акумулатора, и аз съм го откачал и не имало проблеми след това. Колата е Е60, 530XD, 2006г, и ключа е от новите. Възможно ли е нещо да са прецакали модула /приемника на сигнала/
, и как може да бъде отстранен проблема?

При сходни проблеми съм забелязал колкото и странно да е че, въпросните ключове е по-добре да се държат далече от всякакви излъчватели на електромагнитно поле.Ако е правилно така да се каже.Така че проблема ако съм прав може и да е в ключовете а не в модула
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Не съм държал ключовете на по различно място от обичайното. Свързвам го изцяло със сервиза, до сега не съм имал подобен проблем и това се случи веднага след като я прибрах от там. По скоро си мисля че са пипали некомпетентни лица и вероятно някъде има слаба връзка от антената и на там по системата. Това разбира се са само предположения, но всичко си беше ок преди да я вкарам в сервиза.
- Atsalov
- Ацалов
-
Намери друг антенен модул втора ръка и го смени поне за проба. Не ми се вярва бояджии да са ти го барали,по-вероятно е ако са сваляли стъкло да са го почерпили с вода.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
А как да стигна до този модул и да проверя дали е мокрен, гледах за Е61 картинки, но не се ориентирам при Е60 къде се намира.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
memorex написа:1.http://workshop-manuals.com/bmw/5_serie ... _(security)_(diversity)/
2.http://5series.net/forums/diy-do-yourse ... ent-89011/
Thank you

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2