РЕШЕН! Проблем с ресет на сървиса за накладки.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
РЕШЕН! Проблем с ресет на сървиса за накладки.
Здравейте колеги,
Миналата седмица си смених накладките (предни и задни) + датчиците. Днес във форума намерих как да си ресетна сървисите и като цяло се справих, но имам проблем с ресета на:
Front brake pads; Stat. vechicle insp. ; Stat.exaust. insp.
Сървисите светят в червено!
Front brake pads -15000км
Когато се опитам да ресетна сървиса ме пита RESET ?, след което ми изкарва като резултат км _ _ _ _ _ _ и после стойността отново се връща на -15000.
За Stat. vechicle insp. ; Stat.exaust. insp. , когато опитам да зарържа бутона изобщо не стигам до там да ме пита за ресет а дирекно ме връща в менюто преди влезне за сървис ресет.
Не правя нищо по-различно от това което правя за ресет на маслото или задните накладки.
Има ли някакъв проблем за ресетване на сървис, ако той е просрочен ?
П.С.
Имам Интерфейс (кабел) BMW K+DCAN - USB порт, но незнам дали мога да изчистя сървисите с INPA. Ако някой има възможност и желание да се видим в София, ще съм благодарен
Мерси. :-)
Миналата седмица си смених накладките (предни и задни) + датчиците. Днес във форума намерих как да си ресетна сървисите и като цяло се справих, но имам проблем с ресета на:
Front brake pads; Stat. vechicle insp. ; Stat.exaust. insp.
Сървисите светят в червено!
Front brake pads -15000км
Когато се опитам да ресетна сървиса ме пита RESET ?, след което ми изкарва като резултат км _ _ _ _ _ _ и после стойността отново се връща на -15000.
За Stat. vechicle insp. ; Stat.exaust. insp. , когато опитам да зарържа бутона изобщо не стигам до там да ме пита за ресет а дирекно ме връща в менюто преди влезне за сървис ресет.
Не правя нищо по-различно от това което правя за ресет на маслото или задните накладки.
Има ли някакъв проблем за ресетване на сървис, ако той е просрочен ?
П.С.
Имам Интерфейс (кабел) BMW K+DCAN - USB порт, но незнам дали мога да изчистя сървисите с INPA. Ако някой има възможност и желание да се видим в София, ще съм благодарен
Мерси. :-)
Последна промяна Trixster на 17 Мар 2016, 9:48, променена общо 6 пъти
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Проблем с ресет на просрочени сървиси.
Датчика смени ли го с накладките? Ако не си, смени го.
Statutory Vehicle и Exhaust inspections са за да ти напомнят за рутинни прегледи, които колата трябва да минава - примерно технически преглед. Тях можеш да си ги сменяш от iDrive-a, не е нужно да ги ресетваш от скритото меню.
Statutory Vehicle и Exhaust inspections са за да ти напомнят за рутинни прегледи, които колата трябва да минава - примерно технически преглед. Тях можеш да си ги сменяш от iDrive-a, не е нужно да ги ресетваш от скритото меню.

- Trixster
- ентусиаст
-
Да смених датчиците на предните и задните накладки. Възможно ли е да е дефектен датчик ?
Aristotle
Aristotle
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Щом си сменил датчиците,натискаш ли спирачката когато си на позицията да нулираш брояча на накладките?????Защото ако само отидеш до там а не натиснеш спирачката няма как да сработи новия датчик!!!
Поне при мен това ми беше грешката.
Поне при мен това ми беше грешката.
- j_
- Потребител
-
- Кара: f10 535xd
някъде бях мярнал, че при просрочени напомняния (когато вече светят в червено) тази прицедура не работи и трябва да се закачиш с диагностичния софтуер.
Мързелът е основен двигател на прогреса 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
j_ написа:някъде бях мярнал, че при просрочени напомняния (когато вече светят в червено) тази прицедура не работи и трябва да се закачиш с диагностичния софтуер.
не е проблем това става и при интервал светещ в червено да ресернеш от скритото меню
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
става разбира се.точно с накладките и на мен ми правеше сечено все на -15 000 стоеше след опит за нулиране.но не натисках спирачката.в момента в който се усетих и я натиснах се появиха вече зададените километри за отброяване.затова питам дали автора на темата натиска и спирачката.
- Trixster
- ентусиаст
-
Благодаря за споделените мнения. Не съм много сигурен, дали натисках спирачката по време на ресет-а. Утре ще пробвам и ще споделя резултата.
Aristotle
Aristotle
- Trixster
- ентусиаст
-
Привет колеги,
Тази сутрин отново опитах да ресетна сървиса за предните накладки и с натискане на спирачката ме изхвърля от ресет менюто и сигнализира грешката за "brake pad warn", също така сигнализира и със звук.
Някой, някаква идея ?
Мерси.
Тази сутрин отново опитах да ресетна сървиса за предните накладки и с натискане на спирачката ме изхвърля от ресет менюто и сигнализира грешката за "brake pad warn", също така сигнализира и със звук.
Някой, някаква идея ?
Мерси.
Aristotle
Aristotle
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: Проблем с ресет на сървиса за накладки.
Датчка оригинален ли е? Ако да, шанса да е дефектен е почти нулев. Някъде бях чел, че на някои хора им се налага да ресетнат по няколко пъти, докато компа приеме ресета.
Също така, не знам дали е като при кодирането на колата - аз съм имал проблеми при отворена врата или пуснати фараво за някои от модулите. Опитай да го направиш пак, при затворени врати и изключени фарове
Поздрави
Също така, не знам дали е като при кодирането на колата - аз съм имал проблеми при отворена врата или пуснати фараво за някои от модулите. Опитай да го направиш пак, при затворени врати и изключени фарове
Поздрави
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Пробвай да покараш 100-200 км. и тогава пак опитай. Мисля, че от даден ресет до следващ трябва да се мине определено разстояние
- Trixster
- ентусиаст
-
Вчера свалих датчика и го замерих с мултицет.Всичко си е ОК със самия датчик.
След това пробвах да ресетна сървиса за накладките със и без датчик и резултата е все същия. Очевидно сам няма да мога да се справя, някакво друго предложение или колега който може да ми помогне ? Или да ми препоръчате къде да отида за тази услуга ?
Мерси.
След това пробвах да ресетна сървиса за накладките със и без датчик и резултата е все същия. Очевидно сам няма да мога да се справя, някакво друго предложение или колега който може да ми помогне ? Или да ми препоръчате къде да отида за тази услуга ?
Мерси.
Aristotle
Aristotle
Сервизи, има споменати в онзи раздел на форума ни, потърси и темата, в която става дума как със старите датчици може да си занулиш чека, давайки ги на късо.

- Trixster
- ентусиаст
-
Проблема е решен. Поради просрочената смяна на накладките имаше записана грешка в ABS-a. След изчистването на грешката сървисът беше занулен успешно. 

Aristotle
Aristotle
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2