Датчици за налягането в гумите?!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 5

Датчици за налягането в гумите?!

Мнение от FERINOS » 01 Ное 2010, 12:00

Колеги , много ми е чудно как става активирането на тази функция : "Flat Tyre Monitor " ?

Имам я в менюто на Info Sources , пише ми че е активна , но не знам тя не показва нищо сега / просто пише да се активира при запален двигател, когато автомобила е спрян :idea:

Все пак, как се активира и какво показва ? Налягането в гумите или просто само сигнализира при спукана гума ??

Благодаря за :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Re: Датчици за налягането в гумите?!

Мнение от Roman 1 » 01 Ное 2010, 18:48

Здравей колега,
В отговор на въпроса -
FERINOS написа:Все пак, как се активира и какво показва ? Налягането в гумите или просто само сигнализира при спукана гума ??
- ето една препратка по въпроса от подфорума за Е90:
viewtopic.php?f=112&t=223690
Знам, че въпросът ти се отнася за Е60, но считам, че нещата не са чак толкова различни.
Все пак нямам много опит с Е60, но се надявам да ти е полезно.
Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 01 Ное 2010, 19:06

Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FERINOS » 01 Ное 2010, 20:29

Имаш предвид, че не показва какво е налягането , а само сигнализира ако има промяна / спукана гума .. така ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FERINOS » 01 Ное 2010, 20:36

тези датчици / сензори къде се намират ? във винтилите на джантите ли са ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 07 Ное 2010, 22:21

INTEGRALE написа:Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо :)

колега през абс датчиците малко трудно ще следи системата налягането в гумите не мислиш ли ...
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от INTEGRALE » 08 Ное 2010, 0:07

anzak написа:
INTEGRALE написа:Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо :)

колега през абс датчиците малко трудно ще следи системата налягането в гумите не мислиш ли ...
Kолегата много добре ме разбра. а ти ако не си си е твой проблем

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 09 Ное 2010, 0:25

anzak написа:

Следи го :D
По оборотите на гумите,когато спадне налягането на дадена гума,оборотите и се увеличават спрямо останалите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 09 Ное 2010, 22:40

на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.

новата система има вече някакви специализирани датчици, които показват нещо по-конретно, ама повече подробности не знам 8)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от INTEGRALE » 10 Ное 2010, 11:03

da6ip написа:на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.

новата система има вече някакви специализирани датчици, които показват нещо по-конретно, ама повече подробности не знам 8)

новата на БМВ е като старата на Мерцедес... мери налягането с точност до.... и излиза на дисплея коя гума точно ти спада,а не като на наще слизам и почвам да обикалям като обран евреин около колата :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 10 Ное 2010, 11:17

INTEGRALE написа:
da6ip написа:на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.

новата на БМВ е като старата на Мерцедес... мери налягането с точност до.... и излиза на дисплея коя гума точно ти спада,а не като на наще слизам и почвам да обикалям като обран евреин около колата :dummy:

така е, но за сметка на това аз съм много доволен от надеждността на нашата система - досега ми е дала 2 пъти фалшива тревога (и двата пъти скоро след смяна на гумите), и един път абсолютно навреме индикира спуканата гума.

докато за новата система се чуват какви ли не проблеми и дефекти, налага се смяна на датчици и т.н.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 11 Дек 2011, 18:01

Някой може ли да ми каже как точно се калибрираше тази система за да работи коректно. Един колега преди време го беше написал много точно, но немога да го намеря. Беше нещо от рода, че преди калибрирането гумите трябва да с еднакво налягане и после какво се правеше................................това ако може да кажете, ще съм благодарен :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
Мечтае да кара: M5

Мнение от tachbg » 11 Дек 2011, 22:10

hrpopov217 написа:Някой може ли да ми каже как точно се калибрираше тази система за да работи коректно. Един колега преди време го беше написал много точно, но немога да го намеря. Беше нещо от рода, че преди калибрирането гумите трябва да с еднакво налягане и после какво се правеше................................това ако може да кажете, ще съм благодарен :bchug:

Колега ,не е голяма философия настроиката.
Има май два подхода в зависимост от голям или малък дисплеи на Е60 имаш.
Но когато стигнем до 'правеше........." постъпваме по един и същ начин.
Избираме "'SET TYRE PRESURE" и се избира "YES", при което надписа "INITIALIZING " леко се отслабва и колата триабажа да се движи . Предполагам с нормална скорост и по възможност постоянна. Ако спреш и инициализацията не е завършена до тогава , 'INITALIZING IN PROGRESS" се изписва отново , като се затъмнява когато си отново на ход. Но когато всичко си е прието от компа , се изписва "DTP ACTIVE".
Е това си е в общи линии.
36043
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 11 Дек 2011, 22:21

tachbg написа:.......
Избираме "'SET TYRE PRESURE" и се избира "YES", при което надписа "INITIALIZING " леко се отслабва и колата триабажа да се движи . Предполагам с нормална скорост и по възможност постоянна. Ако спреш и инициализацията не е завършена до тогава , 'INITALIZING IN PROGRESS" се изписва отново , като се затъмнява когато си отново на ход. Но когато всичко си е прието от компа , се изписва "DTP ACTIVE".
Е това си е в общи линии.

Е за това говорим!Точно тази цялата процедура, стъпка по стъпка беше описана в една тема, даже беше сканирана от някаде, ама като не си я копирах аз съм си виновен. Утре ще пробвам по описаното от теб, да видим какво ще се получи.
P.S с големия дисплей съм, ако има значение това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Дек 2011, 23:01

Абе колега пише го в книжката на колата това.
Tool - Fear Inoculum

Следваща

Назад към Е60/Е61