Датчици за налягането в гумите?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
Датчици за налягането в гумите?!
Колеги , много ми е чудно как става активирането на тази функция : "Flat Tyre Monitor " ?
Имам я в менюто на Info Sources , пише ми че е активна , но не знам тя не показва нищо сега / просто пише да се активира при запален двигател, когато автомобила е спрян
Все пак, как се активира и какво показва ? Налягането в гумите или просто само сигнализира при спукана гума ??
Благодаря за
Имам я в менюто на Info Sources , пише ми че е активна , но не знам тя не показва нищо сега / просто пише да се активира при запален двигател, когато автомобила е спрян

Все пак, как се активира и какво показва ? Налягането в гумите или просто само сигнализира при спукана гума ??
Благодаря за

Re: Датчици за налягането в гумите?!
Здравей колега,
В отговор на въпроса -
viewtopic.php?f=112&t=223690
Знам, че въпросът ти се отнася за Е60, но считам, че нещата не са чак толкова различни.
Все пак нямам много опит с Е60, но се надявам да ти е полезно.
Поздрави!
В отговор на въпроса -
- ето една препратка по въпроса от подфорума за Е90:FERINOS написа:Все пак, как се активира и какво показва ? Налягането в гумите или просто само сигнализира при спукана гума ??
viewtopic.php?f=112&t=223690
Знам, че въпросът ти се отнася за Е60, но считам, че нещата не са чак толкова различни.
Все пак нямам много опит с Е60, но се надявам да ти е полезно.
Поздрави!
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо 

- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
Имаш предвид, че не показва какво е налягането , а само сигнализира ако има промяна / спукана гума .. така ли ?
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
тези датчици / сензори къде се намират ? във винтилите на джантите ли са ?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
INTEGRALE написа:Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо
колега през абс датчиците малко трудно ще следи системата налягането в гумите не мислиш ли ...
Барай шишарката Минкеее ....
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
Kолегата много добре ме разбра. а ти ако не си си е твой проблемanzak написа:INTEGRALE написа:Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо
колега през абс датчиците малко трудно ще следи системата налягането в гумите не мислиш ли ...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
anzak написа:INTEGRALE написа:Системата следи налягането през сензорите за АБС, е не е гъзария като при мерцедес да показва налягането , ама е много по надежно щото в джантата няма нищо
Следи го

По оборотите на гумите,когато спадне налягането на дадена гума,оборотите и се увеличават спрямо останалите

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.
новата система има вече някакви специализирани датчици, които показват нещо по-конретно, ама повече подробности не знам
новата система има вече някакви специализирани датчици, които показват нещо по-конретно, ама повече подробности не знам

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.
новата на БМВ е като старата на Мерцедес... мери налягането с точност до.... и излиза на дисплея коя гума точно ти спада,а не като на наще слизам и почвам да обикалям като обран евреин около колата

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
INTEGRALE написа:da6ip написа:на Е60 има две системи - едната е преди фейслифта, или 2003-2005 примерно, тя следи само оборотите и се обажда когато забележи промяна. при мен е такава.
новата на БМВ е като старата на Мерцедес... мери налягането с точност до.... и излиза на дисплея коя гума точно ти спада,а не като на наще слизам и почвам да обикалям като обран евреин около колата
така е, но за сметка на това аз съм много доволен от надеждността на нашата система - досега ми е дала 2 пъти фалшива тревога (и двата пъти скоро след смяна на гумите), и един път абсолютно навреме индикира спуканата гума.
докато за новата система се чуват какви ли не проблеми и дефекти, налага се смяна на датчици и т.н.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Някой може ли да ми каже как точно се калибрираше тази система за да работи коректно. Един колега преди време го беше написал много точно, но немога да го намеря. Беше нещо от рода, че преди калибрирането гумите трябва да с еднакво налягане и после какво се правеше................................това ако може да кажете, ще съм благодарен 

- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
hrpopov217 написа:Някой може ли да ми каже как точно се калибрираше тази система за да работи коректно. Един колега преди време го беше написал много точно, но немога да го намеря. Беше нещо от рода, че преди калибрирането гумите трябва да с еднакво налягане и после какво се правеше................................това ако може да кажете, ще съм благодарен
Колега ,не е голяма философия настроиката.
Има май два подхода в зависимост от голям или малък дисплеи на Е60 имаш.
Но когато стигнем до 'правеше........." постъпваме по един и същ начин.
Избираме "'SET TYRE PRESURE" и се избира "YES", при което надписа "INITIALIZING " леко се отслабва и колата триабажа да се движи . Предполагам с нормална скорост и по възможност постоянна. Ако спреш и инициализацията не е завършена до тогава , 'INITALIZING IN PROGRESS" се изписва отново , като се затъмнява когато си отново на ход. Но когато всичко си е прието от компа , се изписва "DTP ACTIVE".
Е това си е в общи линии.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
tachbg написа:.......
Избираме "'SET TYRE PRESURE" и се избира "YES", при което надписа "INITIALIZING " леко се отслабва и колата триабажа да се движи . Предполагам с нормална скорост и по възможност постоянна. Ако спреш и инициализацията не е завършена до тогава , 'INITALIZING IN PROGRESS" се изписва отново , като се затъмнява когато си отново на ход. Но когато всичко си е прието от компа , се изписва "DTP ACTIVE".
Е това си е в общи линии.
Е за това говорим!Точно тази цялата процедура, стъпка по стъпка беше описана в една тема, даже беше сканирана от някаде, ама като не си я копирах аз съм си виновен. Утре ще пробвам по описаното от теб, да видим какво ще се получи.
P.S с големия дисплей съм, ако има значение това.
Абе колега пише го в книжката на колата това.
Tool - Fear Inoculum
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2