Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Taruno » 03 Ное 2014, 14:13

netmurder написа:
mitko8203 написа:Какво ви е мнението за тази.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7xyv94

Колега на една от снимките колата е запалена, а пък лампите по таблото светят сякаш е коледа!!!

О да свети лампа за check engine + DSC ако не греша

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....

Мнение от rezeto » 03 Ное 2014, 14:20

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Ное 2014, 14:49

Taruno написа:
netmurder написа:
mitko8203 написа:Какво ви е мнението за тази.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7xyv94

Колега на една от снимките колата е запалена, а пък лампите по таблото светят сякаш е коледа!!!

О да свети лампа за check engine + DSC ако не греша

Паднал е акумулатора, най-вероятно ще се изчистят. Активният волан иска инициализиране.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 03 Ное 2014, 15:35

rezeto написа:Какво мислите за тези двете ?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7y0ne2
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7y0nmi

Ако прочетеш мненията за последните няколко коли по 10 хил лв ще схаванеш какъв кошник ще вземеш за тея пари :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 03 Ное 2014, 17:28

Наистина, не гледайте най-евтините обяви, защото точно след 3 месеца пак ще сте дали 15 хиляди и ще карате същия гробник, в който даже се качвате без особено желание, заради състоянието му вътре и вън. Не че за 15 хиляди ще вземете най-яката 5-ца, но за около 17-18 се намират доста читави екземпляри. А ако 5000 отгоре са ви проблем, по-добре се откажете от 5-ците преди да сте се вкарали във филма :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Ное 2014, 17:38

Втората бронята е феисова и волана е грозно тапициран! И двете не ми изглеждат свежарки както се казва!
За тази какво мислите:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7y2njj
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 03 Ное 2014, 18:04

Този последния май не е в БГ въобще и ми мирише на измама "дай капаро да ти я вкарам"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Ное 2014, 18:15

Неее, "дай капаро да ти ГО вкарам" :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от ivan_petkov » 03 Ное 2014, 19:15

Taruno написа:

Ако прочетеш мненията за последните няколко коли по 10 хил лв ще схаванеш какъв кошник ще вземеш за тея пари :D

Абе колеги, то на снимки нищо не може да се каже на сляпо караме, който какъвто късмет извади с колата . Тия коли, който са посочени горе се търсят по малко и за това са на смешни цени заради двигателите, може някой пенсионер , който толкова разбира от коли да е дал на такава цена . Трябва да се видят на място и да се прецени ... !! Толкоз от мен

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 03 Ное 2014, 19:51

Може да, като нищо. То всичките Е60ки по българските автокъщи са карани от пенсионери :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Ное 2014, 22:27

И само до магазина и то в събота.
Много ми е смешно като присъствам на разговори като някой почне да разправя как неговата кола видиш е на реални километри.
В същото време е е60 за 12 000лв. Обаче била проверена. :mhihi:
Ама може и аз да съм някакъв смотан и да не съм ги виждал тези коли.
Почти никой не купува кола за 50к+ евро за да я кара малко. Ама пък явно тези къде ги купуват за да се возят от време на време, са все тука внос.
Има коли на малко километри, но те са далеч от цените на колите по нашите автокъщи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Ное 2014, 23:39

Много е труден пазара. Вярно, че при евтината кола има вероятност да попаднеш на някоя пълна кошница, но и високата цена също не е гаранция. Аз търся вече сигурно половин година. И съвсем не гледам най-евтините. Искам дизел, седан, автомат, кожен салон, комфортни седалки с подгряване, голяма навигация. Сложил съм бюджет 20 хиляди. Ходил съм на оглед на коли преди фейса, произведени 2004 г., за по 20 хил. лв. и пак са далеч от перфектно състояние - чукане на рейки, сензори на парктроник за смяна и други неща, които забелязвам само при оглед и пробно шофиране, а кой знае какво още ще излезе, ако ги вкарам в сервиз за сериозна проверка. Забележките по боята изобщо не ги коментирам. Но продавача упорито не отстъпва от цената. И като му кажа "мога да ти дам 18 500, евентуално до 19, защото има това и това за смяна. Но може и да е още надолу, защото преди покупката искам да я видя в сервиз да видим какво още ще излезе" и се почва - ама знаеш ли колко ми е излязла, имам вкъщи списък с всичко, което съм правил, ще ти го покажа и т.н. Добре, и аз имам списък какво съм правил по моята Е46-ца през последните 5 години и скоро не съм го гледал, но сигурно ми е излязла към 30 бона. Да я обявя за 25 ли? Имам чувството, че някои хора при продажбата искат да си избият и горивото, което са изгорили докато колата е била тяхна собственост. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Ное 2014, 0:04

dimodi написа:Много е труден пазара. Вярно, че при евтината кола има вероятност да попаднеш на някоя пълна кошница, но и високата цена също не е гаранция. Аз търся вече сигурно половин година. И съвсем не гледам най-евтините. Искам дизел, седан, автомат, кожен салон, комфортни седалки с подгряване, голяма навигация. Сложил съм бюджет 20 хиляди. Ходил съм на оглед на коли преди фейса, произведени 2004 г., за по 20 хил. лв. и пак са далеч от перфектно състояние - чукане на рейки, сензори на парктроник за смяна и други неща, които забелязвам само при оглед и пробно шофиране, а кой знае какво още ще излезе, ако ги вкарам в сервиз за сериозна проверка. Забележките по боята изобщо не ги коментирам. Но продавача упорито не отстъпва от цената. И като му кажа "мога да ти дам 18 500, евентуално до 19, защото има това и това за смяна. Но може и да е още надолу, защото преди покупката искам да я видя в сервиз да видим какво още ще излезе" и се почва - ама знаеш ли колко ми е излязла, имам вкъщи списък с всичко, което съм правил, ще ти го покажа и т.н. Добре, и аз имам списък какво съм правил по моята Е46-ца през последните 5 години и скоро не съм го гледал, но сигурно ми е излязла към 30 бона. Да я обявя за 25 ли? Имам чувството, че някои хора при продажбата искат да си избият и горивото, което са изгорили докато колата е била тяхна собственост. :dunno:

Колата която търсиш струва като нова не по-малко от 60К €.Искаш да ти я продадат в добро състояние на не много километри и без забележки за 10К€.Трябва да се насочиш към първи собственик в този случай.Но тука идва въпроса ти ако си на мястото на продавача ще я прежалиш ли за тези пари в общия случай без да се споменава колко допълнително е налято до момента да изглежда в това състояние автомобила.В момента хем е рано хем късно да се намери такъв приличен екземпляр за тези пари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 04 Ное 2014, 0:27

memorex написа:Колата която търсиш струва като нова не по-малко от 60К €.Искаш да ти я продадат в добро състояние на не много километри и без забележки за 10К€.Трябва да се насочиш към първи собственик в този случай.Но тука идва въпроса ти ако си на мястото на продавача ще я прежалиш ли за тези пари в общия случай без да се споменава колко допълнително е налято до момента да изглежда в това състояние автомобила.В момента хем е рано хем късно да се намери такъв приличен екземпляр за тези пари.

Километрите ги оставяме настрана, важното е колата да е в добро състояние. По мои наблюдения цените на Е60 започват едва ли не от 10к и стигат до 21-22 за коли 2004-2005, преди т.нар. "малък фейслифт". При положение, че аз съм готов да платя цена близка до горната граница, мисля, че мога да очаквам да взема кола без предстоящи ремонти. Просто пазарът е такъв в момента. И щом някой си е обявил колата за продажба той трябва донякъде да се съобрази с пазара, стига разбира се наистина да иска да я продаде, а не си прави някакви експерименти. А дали ще я прежали вече зависи - и на мен да дам моето Е46 за 7-8 к ми изглежда все едно го подарявам, но го прежалвам, защото ми е писнало и ми се кара Е60. :)

П.С. Има разбира се изключения като колата на колегата MadChicken, но те са голяма рядкост. А и неговата кола беше обявена на съвсем разумна цена на фона на средствата, които е инвестирал в нея. Винаги когато съм чел темите му за подобренията по колата съм се чудел за колко ли би я продал и винаги съм си представял сума по-висока от тази, която в крайна сметка беше обявил. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 04 Ное 2014, 1:00

Колега за 20к ще вземеш читава кола ако не купуваш от БГ, пример и двете ми последните са горе долу толкова директно от БМВ и са проверени автомобили(едната, която я откраднаха и тази в момента, съвсем различно е от тези по авто къщите, в сегашната направо няма следа, че някой я е ползвал освен на жена ми ноктите на едната дръжка), но просто не са от България и не се стисках да взема евтино, както правиш и ти 20к за хубава кола 2005 2006та е адекватно и се радвам, че има трезви хора.

Просто иначе купуваш нещо за 11-13, което иска едни 3-4 отгоре в ремонти и после продължава да се чупи, човешкия мозък обаче и това не нещо типично за БГ, а като цяло обича "шанса" да уцели рядкото евтино и хубаво, колкото е почти невероятно да е то и от там ето ти пазар на коли по 500к и нагоре.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61