DIY: Смяна на акумулатор
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
- Кара: 530d
Re: DIY: Смяна на акумулатор
колеги извинявайте за въпроса но има ли колега от Пловдив който да ми регистрира акумулатора,скоро го смених понеже последният се беше скапал...в магазина ми казаха да го регистрирам някаде от менюто и след като не намерих от къде помислих че са ме метнали и си карам така
другият ми въпрос е дали ще ми изчезне съобщението HIGHT RATE OT BATTERY DISCHARGE или трябва да сменя тоя сензор понеже някъде бях чел че от него става тоя проблем и се показва това съобщение( моят сензор е от вина показан на снимката)..и ако отида да ми сменят тапата на минусовият кабел в М-кар по тая сервизна акция която тече дали пак няма да се оправят нещата,проверил съм и ми казаха че колата ми е в акцията , но просто не намирам време да отида до там
другият ми въпрос е дали ще ми изчезне съобщението HIGHT RATE OT BATTERY DISCHARGE или трябва да сменя тоя сензор понеже някъде бях чел че от него става тоя проблем и се показва това съобщение( моят сензор е от вина показан на снимката)..и ако отида да ми сменят тапата на минусовият кабел в М-кар по тая сервизна акция която тече дали пак няма да се оправят нещата,проверил съм и ми казаха че колата ми е в акцията , но просто не намирам време да отида до там
- miroleskov
- младши ентусиаст
- Кара: Е 61 530d
колега няма да ти изчезне грешката само с регистриране....трябва до отидеш някой да диагностицира проблема,защото не е сигурно,че е IBS сензора.Реално погледнато може да е много неща....аз се боря със същия проблем в момента,но мисля че си имаше отделна тема за това.Само като инфо аз ходих в Бова кар за диагностициране на този проблем и казаха,че е MPM(микро пауър модул).Това е от мен. и един съвет аз си свалям клемата на акумулатора всяка вечер,защото инъче ще го източи за нула време
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
- Кара: 530d
моя пада за седмица и повече ако не се кара,а това не се случва често само веднъж и ХА немога да си отключа колата
- adovet
- старши ентусиаст
- Кара: Tesla Y
Да ползвам темата. Откачих клемата на акумулатора за около 15мин. и след това като закачих ми светна жълтата лампа за проблем в компа. Не показа никакъв надпис и на чек казва, че няма failed mesage, но си свети. Възможно ли е да е нужно регистрация на акумулатора и за това да свети. Утре ще си я пусна и през импата да видя и тя какво ще покаже.
- toni
- младши ентусиаст
- Кара: E60 530D '05
Нагласи си часа.
adovet написа:Възможно ли е да е нужно регистрация на акумулатора и за това да свети. Утре ще си я пусна и през импата да видя и тя какво ще покаже.
Добре де, в пърия пост на темата има описана процедурата по смяна на акумулатора и дори и снимки как става с инпа, а ти имаш инпа и търсиш някой да ти го регистрира?
- adovet
- старши ентусиаст
- Кара: Tesla Y
BaHka написа:adovet написа:Възможно ли е да е нужно регистрация на акумулатора и за това да свети. Утре ще си я пусна и през импата да видя и тя какво ще покаже.
Добре де, в пърия пост на темата има описана процедурата по смяна на акумулатора и дори и снимки как става с инпа, а ти имаш инпа и търсиш някой да ти го регистрира?
okaza се че не е в акумулатора. На инпата ми дава грешка error 1(1) Nr. 10005 2715 Lambasensor heater before cat bank 2:controler
- mupoo
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW E60 530D '04
Благодаря за описанието на Emooo
Миналият петък си купих нов акумулатор Варта 100ah, днес го регистрирах и видях че е нагласен на 90ah. Някой сменял ли ги е тези стойности и как става
Миналият петък си купих нов акумулатор Варта 100ah, днес го регистрирах и видях че е нагласен на 90ah. Някой сменял ли ги е тези стойности и как става
mupoo написа:Благодаря за описанието на Emooo
При мене е същото положение. Колата е програмирана за 90ah но аз сложих 100ah Bosch - 2 години нямам проблеми.
Tool - Fear Inoculum
- mupoo
- кандидат ентусиаст
Ми и аз така продължавам тогава Благодаря
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
- Кара: БМВ Е60, ръчка, 530d, 2004г.
След като производителя на Е60 /за 530 от първите години е проверено/, препоръчва и предоставя в каталожни номера само за акумулатори 90 ah и 110 ah, както и за акумулатори AGM 70, 80 и 90 ah, това означава, че е настроил софта да ги регистрира само на посочените Ah. Аз за това и като вземах Банера си търсих 90 Ah или 110 Ah, но накрая в ценови клас най-изгодно ми излезе 95Ah.
Изхождайки от степента на грешка на повечето производители към надписване на Ah, се надявам да съм улучил необходимото число.
Изхождайки от степента на грешка на повечето производители към надписване на Ah, се надявам да съм улучил необходимото число.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
- Кара: е60 525d
важното е ако се слага АГМ - да е АГМ кодиран.......... ако е оловен да е оловен програмиран.....
- Cheha
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW 740Li G12 LCI
Emooo написа:Помощни материали:
Информация за IBS сензора
http://www.hella.com/produktion/HellaUS ... _TT_13.pdf
. Интересното е че моят стар акумулатор е сменян при официялен дилър и е 100 ампер часа но колата е програмирана за 90 ампер часа. Това само показва, че тея хора си вършат работата през пръсти.
Мога ли да сложа и аз 100 амh а колата е програмирана за 90 хора отговорете ми де ще има ли проблем ? И ще трябва ли да се програмира на ново ? поздрави
- mupoo
- кандидат ентусиаст
Cheha написа:Emooo написа:Помощни материали:
Информация за IBS сензора
http://www.hella.com/produktion/HellaUS ... _TT_13.pdf
. Интересното е че моят стар акумулатор е сменян при официялен дилър и е 100 ампер часа но колата е програмирана за 90 ампер часа. Това само показва, че тея хора си вършат работата през пръсти.
Мога ли да сложа и аз 100 амh а колата е програмирана за 90 хора отговорете ми де ще има ли проблем ? И ще трябва ли да се програмира на ново ? поздрави
Няколко мнения по-нагоре има отговор на въпросите ти --> "При мене е същото положение. Колата е програмирана за 90ah но аз сложих 100ah Bosch - 2 години нямам проблеми."
Трябва просто да го регистрираш като нов акумулатор и толкова.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Ето и линк за регистриране на нов акумулатор с DIS http://bmwmotion.com/viewtopic.php?f=11 ... 35c399e8bc
И аз си мисля, че промяна на капацитета +/- 10Ah от това което е зададено не е проблем.
И аз си мисля, че промяна на капацитета +/- 10Ah от това което е зададено не е проблем.