Проблем с палене

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с палене

Мнение от Fadi » 29 Юни 2015, 19:54

Здравейте,

Искам да започна с това, че съм прегледал темите и проблем като описаният по-долу от мен не намерих. Подобни, да но не и същият.

Проблемът: След автомивка колата не иска да пали изобщо. По-лошо - дава на късо и премигва цялата кола. Акумулаторът падна за около 30 мин. Това което показа в първият момент като грешка беше анти трапа на прозорците и след това изгасна таблото и пак се пусна...и така докато не падне акумулаторът. Започнах да човъркам по корите на колата да видя дали някъде не е влязло вода - не всички кори бяха сухи. От зад при акумулаторът е сухо. Зад бушоните е сухо. Пробвахме да свалим прозорците, обаче само този на шофьора слезе и то до половината (остана отворен покрит с найлон). След това колата спря и да се отключва и заключва (което след четене на темите мисля, че може да е от антенният модул на спойлера). Пробвах да махам бушони и пак нищо не стана. Модулите при резервната гума също са сухи.

Освен всичко колата не е в София - близко е, но ме остави на вилата . Акумулаторът сега е откачен. Колата е в двора и чака да си кажа тежката присъда. Преди три месеца пак го беше направила това и след 2 дена запали сама без проблем.

Автомобилът: БМВ 530Д - 2004 - 218 коня.

Моля ако някой има идеи да сподели и да мога да си прибера колата - искам да събера идеи и да отида средата на седмицата да ги пробвам (включително и това с антенният модул). На този етап ще събирам само идеи, защото няма как да тества, но до 2 дена ще тествам.

Благодаря предварително на всеки отзовал се!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: Проблем с палене

Мнение от timur_lenk » 01 Юли 2015, 12:03

Махни резервната гума(ако имаш).Вдигай всичко отдолу.Ще стигнеш до два модула.Виж за вода там.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Потребител
Аватар

Мнение от Fadi » 01 Юли 2015, 16:42

Здравей,

Благодаря, но вече проверявах там и е сухо...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 01 Юли 2015, 21:04

Здравей колега,
Може да пробваш следното , отвори предния капак свали филтрите за купето и махни и кутиите им .В тези кухини може да събереш 20 л вода ако не се оттича където трябва

Потребител
Аватар

Мнение от Fadi » 02 Юли 2015, 10:09

Здравей,

Там гледах за жалост и беше сухо на барут (знам че от ляво има някакви неща под единият филтър). Дано всичко се окаже от антенният модул. Ще проверявам утре сутрин и ще кажа!

Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от Fadi » 07 Юли 2015, 16:20

Колата запали след като изсъхна в Петък сутринта. Не открих от къде дойде проблема. Ще я гледам на компа по някое време.

Назад към Е60/Е61