Изгорял Angel Eye E60 2005г.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re:

Мнение от da6ip » 15 Май 2010, 6:57

icog написа:Да допълня само - аз търсих Жълти да светят по-силно ама не намерих. Бели имаше бол. Давай снимките:).

ето ги (или поне най-близките до жълтото) - в цвят "amber":
http://www.angelibright.com/5-series/e6 ... ite-2.html

а и може би ще е полезно да знаете че при прехваления Мтек има:
1) стробинг - примигване при запалване на колата
2) интерференция с радиото при дизелови коли - получава се едно пращене в радиото

аз лично съм почитател на тази фирма горе, но 300 зелени са 300 зелени.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Изгорял Angel Eye E60 2005г.

Мнение от mari4ko » 20 Юни 2010, 16:51

добре колеги, и аз имам същия проблем, исгоря ми левия Ангел и махнах фара за да видя какво трябва да купя, забелязах че крушката като е натиснех на вътре и леко завъртиш се отача от фасонката явно, но не може да излезне! някои разглабял ли е фадонката за да си смени само крушката или трябва да си купя с фасонката? мерси предвартително!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Re: Re:

Мнение от @ndro » 21 Юни 2010, 22:00

da6ip написа:
icog написа:Да допълня само - аз търсих Жълти да светят по-силно ама не намерих. Бели имаше бол. Давай снимките:).

2) интерференция с радиото при дизелови коли - получава се едно пращене в радиото

amber е оранжев...същия цвят като веждата. струва ми се, че ще е интересна комбинация... ама 300 гущера са много.
аз си взех от ebay за 2.40 долара бели http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 6836657001, заедно с един куп диодни крушки за мигачите, стоповете, номера, дневните светлини и т.н.
доволен съм. кръговете светят доста по-ярко в бяла светлина.
единствения проблем е при крушките на стоповете (21W), защото се оказа, че крушката с жичка е по-ярка, но пък го няма дразнещото забавяне спрямо третия стоп при натискане на спирачката.

ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от @ndro » 21 Юни 2010, 22:07

BONO написа:На Е60 сменял ли си крушка ?

Vasseca - Отвърташ кръглата капачка на самия фар.Първо е крушката на ксенона,която леко се завърта и се маха.
После е крушката ,която ти трябва,пак се върти леко за да я извадиш .
Ако си с дебели пръсти, тип кебапчета няма да можеш
;)

и с тънки да си, палеца пречи :mhihi:
но при здрави нерви и търпение става...
иначе трябва да се откачи бронята и да се издърпа фара напред :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Юни 2010, 22:26

@ndro написа:
da6ip написа:

amber е оранжев...същия цвят като веждата. струва ми се, че ще е интересна комбинация... ама 300 гущера са много.
аз си взех от ebay за 2.40 долара бели http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 6836657001, заедно с един куп диодни крушки за мигачите, стоповете, номера, дневните светлини и т.н.
доволен съм. кръговете светят доста по-ярко в бяла светлина.
единствения проблем е при крушките на стоповете (21W), защото се оказа, че крушката с жичка е по-ярка, но пък го няма дразнещото забавяне спрямо третия стоп при натискане на спирачката.

колега пусни някакъв по-актуален линк към ибей че тоя е изтекъл и нищо не показва. мерси

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 21 Юни 2010, 22:34

da6ip написа:колега пусни някакъв по-актуален линк към ибей че тоя е изтекъл и нищо не показва. мерси

това са крушките за ринговете: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BA9S-BUL ... ccessories

от този продавач взех и другите диодни крушки.

ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от @ndro » 22 Юни 2010, 18:57

може да се монтират BA9S 20W халогенни. светят доста по-силно, но и отделят по-голяма топлина.
проблемът е, че от времето и топлината пластмасата на светоотвода пожълтява и почернява. затова с течение на времето ринговете светят все по-слабо.
ако се сложат тези 20W крушки, ще светят силно в началото, но след време, поради по-високата температура, пластмасата на светоотвода ще почернее и ефектът ще стане обратен.
според мен, най-добрият вариант е BA9S LED крушки, като тези http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BA9S-BUL ... ccessories
топлината, която отделят е значително по-малка от стандартните крушки с жичка (тоест няма да се допрецака пластмасата на светоотвода), а светлината е доста по-ярка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Юни 2010, 19:15

@ndro написа:
da6ip написа:колега пусни някакъв по-актуален линк към ибей че тоя е изтекъл и нищо не показва. мерси

това са крушките за ринговете: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BA9S-BUL ... ccessories

от този продавач взех и другите диодни крушки.

идеално. имаш ли представа от цветовата температура на диодите за АЕ-тата? или на нормален език, чисто бяло ли е, или синее? най-добре ще е на живо да ги видя, ама ще чакаме някоя среща май..

а мигачите сменял ли си и като истински диодни мигачи ли мигат (отсечено) или пак светват и изгасват постепенно като нормалните крушки?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 22 Юни 2010, 21:47

da6ip написа:
идеално. имаш ли представа от цветовата температура на диодите за АЕ-тата? или на нормален език, чисто бяло ли е, или синее? най-добре ще е на живо да ги видя, ама ще чакаме някоя среща май..

а мигачите сменял ли си и като истински диодни мигачи ли мигат (отсечено) или пак светват и изгасват постепенно като нормалните крушки?

нямам никаква идея за цветовата температура на ринговете. мога да кажа, че леко синее и се връзва перфектно с цвета на ксенона.

сменял съм крушките на вътрешните (помощните) фарове H7, които съм направил дневни светлини.
също така на мигачите на фаровете и страничните мигачи. крушките са amber, тоест оранжеви. на мигачите на фаровете са 21W, а на страничните са 5W. страничните светят по-ярко от оригиналната крушка, но за съжаление на мигачите на фаровете и на стоп-светлините не са толкова ярки, колкото е оригиналната крушка с жичка, независимо, че имат много диоди. обясняваха ми каква е причината, но не мога да се изразя професионално.
всъщност стоповете светят достатъчно ярко, поне според мен. предните мигачи са малко слаби защото цветът на диода е оранжев, а и защото са зад една пластмаса (сещате се за какво говоря).
добрата новина е, че светят и изгасват отсечено, което е супер, особено при натискане на спирачката - всички светлини светват моментално (а не първо третия стоп и след това задните стопове) :yes:

забравих да спомена, че се правят настройки на компютъра, за да не проверява дали има изгоряла крушка, защото когато проверява - примигват и става дискотека :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 05 Юли 2010, 21:35

колеги, днес се видях с един приятел и се оказа, че съм ви подвел малко за BA9S крушките за ринговете.
оказа се, че моите не фокусират достатъчно светлината и светят доста по-слабо от тези, които са направени специално за Е60 в комплект заедно с фасонката като тези http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E39- ... ccessories
при тях диодът е разположен по-напред в непосредствена близост до светоотвода и светлината в ринговете е значително по-ярка.

Потребител
Аватар

Мнение от Nick_67 » 28 Юли 2010, 12:50

Здравейте! Това ми е първи пост в този форум.
Брат ми е отскоро собственик на BMW 525 E60 2005 г.
И на него му изгоря десния габарит ( Angel Eye )
Вчера гледахме по форумите, включително и тук как се сменя крушка.След като стигнахме до някъде реших да пиша :)
Както пишеше по-горе, крушката се намира под тази за дългите светлини.Намира се в по-големия кръгъл отвор на гърба на фарът.
Изображение
За да ми е по-лесно да бъркам, се наложи да махна тази предпазна ламарина:
Изображение
След като махнах крушката за дългите светлини, отдолу със завъртане излезе и въпросната фасунга:
Изображение
Фасунгата е така капсалована, че за малко крушката не излиза от нея. Трябваше да изрежа пресованите пластмасови пъпки.
Това е рефлектора, но крушката не може да излезе напред заради двете пъпки на металния корпус... :dummy:
Изображение
Това са крушката, фасунгата и рефлектора.
Изображение
Рефлектора е в алуминиев корпус, затова разпробих две малки дупки за да направя скоба от пружина, която да държи фасунгата към рефлектора:
Изображение
Сигурно се нагрява, и не ми се рискува с лепило.А и предстоят и следващи смени.
Крушката е philips 12v 10w:
Изображение
Съжалявам за качеството на снимките, но не ми се ходеше за фотоапарат, а телефона толкова може.
Работата е за 30 мин. Дано е полезно!
Иначе 80 лв... :nono:

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Мнение от defect » 24 Сеп 2010, 13:20

Между другото ето как може да се изпили леко с пиличка за пъпките на крушката и да има възможност да се сменят крушките за в бъдеще (предварително извадени внимателно с тънка и дълга клеща) без да се пипа фасонгата (тая дума може и да не се пише така). Малко по-елегантно е от пробиването и скобата.
Изображение
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 26 Сеп 2010, 13:59

А дали мога да помоля някой колега с демонтиран рефлектор да му измери диаметъра, така както е погледнат отгоре като на снимката от предния коментар, както и приблизителна дълбочина на тялото. Ще бъда много благодарен ;)
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Мнение от defect » 27 Сеп 2010, 11:56

MadChicken написа:А дали мога да помоля някой колега с демонтиран рефлектор да му измери диаметъра, така както е погледнат отгоре като на снимката от предния коментар, както и приблизителна дълбочина на тялото. Ще бъда много благодарен ;)

Колега, ще трябва да изчакаме да изгори някоя лампа :D защото много мъчно се сваля, аз лично помолих жената с нейната ръка, че е по-малка и може да бръкне безпрепятствено там, обясних и кое и накъде да завърти, иначе не знам как щях да го изкарам аз с тая голяма ръка . . .
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 27 Сеп 2010, 13:54

MadChicken написа:А дали мога да помоля някой колега с демонтиран рефлектор да му измери диаметъра, така както е погледнат отгоре като на снимката от предния коментар, както и приблизителна дълбочина на тялото. Ще бъда много благодарен ;)

вътрешният диаметър в горната част е 3 см. дълбочината е 1.8 см.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61