Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.
Ето с какво се захванах днес колеги, още от предишната ми кола ми бъркаше в мозъка белещият се скоростен лост( на DSG-то беше дори по-зле от на бавареца) след малко ровене из нета за нов и цифри от 50-100 лв до 270 за такъв с дървен елемент реших да го фолирам с 3М.
Какво ви трябва:
15 см на една дължина от избраното автомобилно фолио - 3М автомобилно фолио 45 м/кв или 10 лева 20 см на една дължина, което ще ми стигне за 30 скоростни лоста
Моделно ножче - имах си 0 лв.
Дъска за рязане
Сешоар или пистолет с топъл въздух
Клечки за зъби
Шкурка 200 - 250
Тъперние (което нямах при този 1ви опит, но утре ще го оправя сега му се радвам прекалено много)
Процес:
Сваляте лоста като стискате с две ръце и дърпате с много сила, когато освободи поемате удара със чело или нос и преглъщате болката като мъж.
Обелвате всичко, което можете като тук идва моделното ножче, пъхайте го в формиралите се балони и си помагайте с него (внимание около кожата да не я срежете)
Изшкурете неравностите хубаво ако ви домързи ще лепите два пъти като мен(ще забележите на снимките) фолиото след като се нагрее ляга и показва неравностите, които сте пренебрегнали.
Залепвате една лента от фолиото за предпочитане да е с 5-6 см по широка от всяка страна, за да покриете грешките. С пръст минете по дългата част и я облепете добре на този етап не ви трябва топъл въздух, но с него е по-лесно.
Горната част, огънатата част и ъглите трябва да се нагряват, опъват, лепят се с пръст и във ъглите с помощта на клечките за зъби или шпатула за фолио.
На този етап сте готови за рязането, обдухайте целия лост и режете внимателно като подпъхвате фолио и в ъглите(по-малка вероятност да се отлепи)
Какво ви трябва:
15 см на една дължина от избраното автомобилно фолио - 3М автомобилно фолио 45 м/кв или 10 лева 20 см на една дължина, което ще ми стигне за 30 скоростни лоста

Моделно ножче - имах си 0 лв.
Дъска за рязане
Сешоар или пистолет с топъл въздух
Клечки за зъби
Шкурка 200 - 250
Тъперние (което нямах при този 1ви опит, но утре ще го оправя сега му се радвам прекалено много)
Процес:
Сваляте лоста като стискате с две ръце и дърпате с много сила, когато освободи поемате удара със чело или нос и преглъщате болката като мъж.
Обелвате всичко, което можете като тук идва моделното ножче, пъхайте го в формиралите се балони и си помагайте с него (внимание около кожата да не я срежете)
Изшкурете неравностите хубаво ако ви домързи ще лепите два пъти като мен(ще забележите на снимките) фолиото след като се нагрее ляга и показва неравностите, които сте пренебрегнали.
Залепвате една лента от фолиото за предпочитане да е с 5-6 см по широка от всяка страна, за да покриете грешките. С пръст минете по дългата част и я облепете добре на този етап не ви трябва топъл въздух, но с него е по-лесно.
Горната част, огънатата част и ъглите трябва да се нагряват, опъват, лепят се с пръст и във ъглите с помощта на клечките за зъби или шпатула за фолио.
На този етап сте готови за рязането, обдухайте целия лост и режете внимателно като подпъхвате фолио и в ъглите(по-малка вероятност да се отлепи)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Re: Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.
втора част
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Това е всичко. Доводите за този гимнастика са ми следните, на X3-ката съм с титание лост и целия се надра от пръстени и стана на дупки, а дървения си остава прекалено скъп 275 лв. от М Кар или около 100 паунда втора ръка от Англия. Фолиа има страшно много видове и има такива, които са едно към едно с оригиналното покритие като се скъса 10 мин и пак е нов лоста, а тъй като са автомобилни фолиа са годни за бая повече тормоз от това да включиш 20 предавки за един ден.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Не ми се иска да им правя реклама, но http://www.partners.bg/ в Пловдив, а идеята дойде от:
http://forum.bmw5.co.uk/topic/58545-vin ... ing-wheel/
само дето той си го е направил карбон, а за петицата комби ми е прекалено това
http://forum.bmw5.co.uk/topic/58545-vin ... ing-wheel/
само дето той си го е направил карбон, а за петицата комби ми е прекалено това

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
А мацката коя е??

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Красивата ми асистентка
която толкова и хареса да фолираме, че търсеше предмети из апартамента, за да ги облепим 

Само колега да ти кажа че тази част по средата, която си фолирал се маха с отверка лекичко без никакви ядове от лоста и не нужно да махаш цялата топка.Аз лично съм сложил черно лъскаво фолио и стои много яко без сребристо.Даже и на волана съм си сложил че има такова гумено покритие което се бели и много ме дразнеше.Сега стана много яко.Може да кача снимки тея дни ако някой иска да види.
- IVAKDIVAK
- Потребител
-
- Кара: E60 530i 2006 N52B30
Качвай колега ще е интересно да видя. Аз съм със М волан, и около копчетата е обелено. Проверих и триъгалната пластмаса се продава отделно но май е даста пари към 120 лв. за една пластмаса не ми се дават на този етап. Изкам да видя кяк е станало при теб.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Абе друго си е да го свали и да си вземе асистентката в тях[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Kолеги а следните елементи някой свалял ли ги е, моите искъм да ги фолирам, че са олющени. Какво черно фолио за това бихте препоръчали което да издържа доста все пак волана и вратата се ползват постоянно. 

- bmwpt
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d E60
- Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят
Здравейте колеги,някой знае ли как се маха скоростния лост при ръчната кутия или както каза колегата по горе това металното за да си го направя и аз ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
По същия начин, дърпаш, охкаш от удара в челото / слабините и слагаш лед на цицината.
В следващи махания нямаш тези проблеми.
В следващи махания нямаш тези проблеми.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
bmwpt написа:Здравейте колеги,някой знае ли как се маха скоростния лост при ръчната кутия или както каза колегата по горе това металното за да си го направя и аз ?
И аз го обмислям това да си правя лоста, но при ръчката играта ми се струва, че ще е малко по-голяма, че там трябва да се изрязва фолиото за табелката със скоростите.
- pan_m
- Потребител
-
- Кара: X3 F25 28i, 530d E60
- Мечтае да кара: повече
hrpopov217 написа:bmwpt написа:Здравейте колеги,някой знае ли как се маха скоростния лост при ръчната кутия или както каза колегата по горе това металното за да си го направя и аз ?
И аз го обмислям това да си правя лоста, но при ръчката играта ми се струва, че ще е малко по-голяма, че там трябва да се изрязва фолиото за табелката със скоростите.
Става, аз го направих но не е толкова ефектно както при автоматика. За съжаление се наложи да го цепя на 3 места.