Помощ.Наводних си комбито
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fittipaldi
- Потребител
-
Помощ.Наводних си комбито
привет на всички.От скоро съм притежател на бмв е61 и ето го и първият сериозен проблем.Ставам паля колата и исписва [high rate bateri discharge] или нещо такова,по-късно исписа сервиз ,5минути след това замириса на изгоряло и спрях.Миризмата идваше от дъното на багажника .Вдигнах корите и гледам 2см. вода.Една от платките на дъното беше напълно стопене друга беше просто мокра.От къде може да доиде тази вода.Колата е 530д2006 комби .Освен на дъното вода имаше и под акумулатора.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Помощ.Наводних си комбито
Има тема някъде за тоя проблем , честити няколко хиляди назад 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
fittipaldi написа:привет на всички.От скоро съм притежател на бмв е61 и ето го и първият сериозен проблем.Ставам паля колата и исписва [high rate bateri discharge] или нещо такова,по-късно исписа сервиз ,5минути след това замириса на изгоряло и спрях.Миризмата идваше от дъното на багажника .Вдигнах корите и гледам 2см. вода.Една от платките на дъното беше напълно стопене друга беше просто мокра.От къде може да доиде тази вода.Колата е 530д2006 комби .Освен на дъното вода имаше и под акумулатора.
първо добре дошъл във форума

иначе, чудно откъде може да дойде тази вода??

да беше написал нещо шибидах туй-онуй

наистина има тема и теми по тоя въпрос, ползвай търсенето. иначе моите съболезнования като потърпевш от същия проблем..

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- fittipaldi
- Потребител
-
Колата има шибидах,даже панорамен таван има но досега не съм видял капка вода да влиза от там.Може би на някоя автомивка някои се е превъзбудил с пароструиката близо до уплътнението.Само че 5-6дена преди случката на мивка не съм ходил просто валя проливно 2дни преди това.
след един силен дъжд (преди месец) ми се беше наводнил пода на задното дясно място. много се чудих от какво е, но така и не разбрах точно.
когато отидох на автомивка да ми дръпнат водата, момчетата ми казаха, че понякога се случва да се задръстят отводните канали с листа (или друго), тоест водата не може да се оттече и си намира път някъде...
след това имаше доста дъжд, но не съм се наводнявал повторно.
възможно е и при теб да е станало така.
когато отидох на автомивка да ми дръпнат водата, момчетата ми казаха, че понякога се случва да се задръстят отводните канали с листа (или друго), тоест водата не може да се оттече и си намира път някъде...
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
Re: Помощ.Наводних си комбито/ Нова серия с седан
@ndro написа:след един силен дъжд (преди месец) ми се беше наводнил пода на задното дясно място. много се чудих от какво е, но така и не разбрах точно.
Ужас , след силните дъждове в Бургас и района , днеска сутринта се каних да слагам гумените стелки . И тогава виждам на задната дясна седалка в краката , локва от вода. Не повярвах в началото , после опипах другите места за краката, и те бяха влажни , но нямаше локви там. Огледалата бяха затворени , вратите също.Нямам шибидак. Нямаше вода в багажника, там не е влажно дори. И се чудя от къде дойде тази вода. Имаше някакви листа под бонето на двигателя, почистих ги , но не съм сигурен че някой други не са вече в отводнителните кнали. Днес карах през целият ден и като спирах осушавах задно дясно място за краката, сигурно съм изпомпал поне 2-3лтр вода.Сега въпроси - дали ако водата се е вдигнала над нивото на А/С филтрите и от там е преляла през въздуховодите и се е изляла в местата за краката? Дали има опасност за някаква електроника?

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Водата при теб е дошла от задната дясна врата. Във вратата има един найлон, който разделя вътрешната от външната част. По този найлон се стича водата която влиза покрай стъклото и той я държи да не влиза в интериора и да се оттече през дренажните дупки в дъбото на вратата.
Ако дренажните дупки се запушат, или найлона с възрастта се отлепи (или второто поради първото), става това което се е случило на теб.
Опасност за електроника от това няма - само за корозия ако го оставиш така с години. Опасния теч за електрониката е при наводняване под филтъра за климатика пред предния пасажер, както сам каза.
Така че първо провери дупките отдолу на вратата, и ако това не даде резултат -сваляш кората и лепиш найлона.
Ако дренажните дупки се запушат, или найлона с възрастта се отлепи (или второто поради първото), става това което се е случило на теб.
Опасност за електроника от това няма - само за корозия ако го оставиш така с години. Опасния теч за електрониката е при наводняване под филтъра за климатика пред предния пасажер, както сам каза.
Така че първо провери дупките отдолу на вратата, и ако това не даде резултат -сваляш кората и лепиш найлона.

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
da6ip написа:Водата при теб е дошла от задната дясна врата. Във вратата има един найлон, който разделя вътрешната от външната част. По този найлон се стича водата която влиза покрай стъклото и той я държи да не влиза в интериора и да се оттече през дренажните дупки в дъбото на вратата.
Лепенето на найлона става най-добре с сушоар или пистолет за горещ въздух. Самата залепваща консистенция, приличаща на болкит, при нагряване омеква и става много лепкава и тогава като се притисне към вратата залепва отново. Самото отлепване става по-често ако си боядисвал съответната врата и бояджиите са си мислили, че като притиснат найлона към вратата и ще се залепи без да се нагрява,ама не.
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Погледнах под дясната задна врата да не би да се е запушила и събира вода. Тапичка има там ,но нямаше вода като я отворих. А пък при другите дъждове предните дни вода не влезе в колата . Май наи вероятното да е влязла вода през А/С и купе филтрите бод бонето на колата .
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Нали водата вече е влязла в колата, защо очакваш да е зад тапичката? На твое място бих предположил, че найлона е отлепен и водата вече си влиза свободно. Възможно е при другите дъждове да се е събирала, и накрая като е поддал найлона - люс вътре.. ама ти си знаеш най-добре, ние тук отдалече можем само да предполагаме.
Другото е, че ако е влязла отпред под А/С филтъра, трябва първо да се събере в краката на пътника до шофьора? Там лесно можеш да провериш - вадиш филтрите, разглобяваш пластмасите под тях, и гледаш под пластмасата от страната на пътника - ако има локва вътре, почваш да ръчкаш с нещо дълго за да се отпуши дренажа. И гледаш дали е наводнена кутията с електроника която се намира там
Другото е, че ако е влязла отпред под А/С филтъра, трябва първо да се събере в краката на пътника до шофьора? Там лесно можеш да провериш - вадиш филтрите, разглобяваш пластмасите под тях, и гледаш под пластмасата от страната на пътника - ако има локва вътре, почваш да ръчкаш с нещо дълго за да се отпуши дренажа. И гледаш дали е наводнена кутията с електроника която се намира там

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
да попитам и аз,
тъй като има достатъчно инфо в темата за често срещаните проблеми в Е61 с шибидах,но не разбрах ако си без такъв има ли вероятност да си гледаш рибки от зад без да разбереш и какво да направя за профилактика ако има такава вероятност
тъй като има достатъчно инфо в темата за често срещаните проблеми в Е61 с шибидах,но не разбрах ако си без такъв има ли вероятност да си гледаш рибки от зад без да разбереш и какво да направя за профилактика ако има такава вероятност

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
miroleskov написа:да попитам и аз,
има някои случаи и на хора без шибидах, при които влиза вода.
основният заподозрян са два вентилационни отвора зад двата задни калника зад бронята. ако отвориш страничните отделения в багажника ще видиш ниско долу вентилационните отвори. но не е 100% доказано че наистина оттам влиза вода.
другият заподозрян е уплътнението на самия заден стоп, но това е по-малко вероятно, защото като цяло няма проблеми с уплътненията на стоповете при Е61.
според мен просто трябва след автомивка или пороен дъжд да поглеждаш при акумулатора - ако там е сухо, би трябвало и при електрониката да е сухо.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
tachbg написа:Погледнах под дясната задна врата да не би да се е запушила и събира вода. Тапичка има там ,но нямаше вода като я отворих. А пък при другите дъждове предните дни вода не влезе в колата . Май наи вероятното да е влязла вода през А/С и купе филтрите бод бонето на колата .
Аз съм с е39 точно същия проблем имах миналата есен. отиди на една автомивка и ги накарай да облеят врата от вън докато е отворена. ще видиш, че водата влиза между стъклото и уплътнението. след това от долната старан на врата виж къде изтича. ако е между врата и кората това е проблема. найлон, един здрав такъв сив, като изолация. взимаш хубав черен силикон, подсушаваш, почистваш, мажеш и лепиш. после може да пробваш дали тече, преди да сложиш пак кората. Тази изолация се къса от майстори, които сменят нещо по врата и после не я лепят за врата. и целта и точно това да пази от вода. Когато е скъсана водата отвън през прага тече направо вътре.
Между другото миналата есен точно Бургаските дъждове ме наводниха и мен

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
Малко ъпдате към това което направих днес с 'басейна' в колата. За сега идеята с вода течаща през найлоновото разделение в вратата(задна дясна) не се проверява. Няма никакви следи от капки или вода течаща от там. Но затова пък отворихме мястото с въздушният филтър от дясно, където са електронните компоненти на колата. За сведение под този блок(той е херметично затворен) има достатчно място да се събира вода. Но за да се избегне това има и отводнителен канал, който завършва с гумен апендикс.Той е много тесен и подвит.Той беше и запушен. И Най-вероятно водата се е задържала там.И преливайки през филтъра по горе е влизала в купето по въздуховодите на климатика в купето. Премахнахме гуменият накрайник и около 0.5лтр вода изтече. До тук добре , сега очаквам следващият дъжд за да потвърдя че интервенцията до сега е била достатъчна и ефективна. Пожелайте ми успех 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2