Темпомат за BMW E90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Темпомат за BMW E90

Мнение от radosi » 20 Юни 2013, 17:59

Здравете колеги, тай като ми предстоят доста километри из европа а колата ми Е90 нямаше темпомат реших да си поставя такав.

Потърсих в форума и такава тема няма така че ще споделя набързо .. а ако има заинтересовани ще опиша подробно.

В общи линии нужни са следните компоненти

нова кора под волана централна конзола SA540 за която се монтират вече наличните ви лостове иза мигачи и чистачки както и лостчето за темпомата което се поставя в третото гнезно . На пръв поглед вашият централен модул зад волана би трябвало да свърши работа, но от БМВ нарочно не са лсожили няколко резистора и буксата за да може да се охарче клиента повече. Когато имам повече врме ще проверя дали темпомат аможе да тръгне с старият ми централен модул като му добавя липсващите компоненти.

Освен всичко ви трябва и една малка пластмаска която е между лостчето за мигачите и ръчката на темпомата.

Можете и директно да си вземете цял централен модул от e-bay който е с 3-те лоста и малката пластмасичка между мигачи-темпомат
Изображение

Процедурата не е сложна само трябва да видите според вида волан как се сваля айрбега на волана посредством бъркане през специални дупчици с отверка или метален прът !

Аз не откачах акумулатора просто направих всичко без да съм поставил ключа в слота.

След като привършите процедурата по хардуерната промяна трябва да кодирате новият компонент.

ето тук е описано на английски.

http://www.mediafire.com/download/vohe4bih4gxv1ah/Cruise+control+retrofit+on+2005+118d+part+2.pdf

Матерял за хардуера можете да видите тук - не съм го правил аз!
http://www.mediafire.com/download/nk91yy6q2yb7xfa/Cruise.pdf
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: космически кораб

Re: Темпомат за BMW E90

Мнение от dallev » 20 Юли 2013, 19:35

И аз искам да си сложа Темпомат , но няма да мога да се оправя с тази операция... къде мога да отида да ми поставят можеш ли да дадеш някъв савет нещо ? Или пък по-подробно как се прави всичко това ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Re: Темпомат за BMW E90

Мнение от miro78mm » 21 Юли 2013, 12:33

Ето ви тема просто е няколко теми по надолу

viewtopic.php?f=112&t=344200
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

Назад към E90/E91/E92/E93