idrive копчалък?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E91

Re: idrive копчалък?

Мнение от velqn » 14 Юни 2012, 10:58

flame написа:Някой знае ли къде ремонтират такива, щото не ми се струва добра инвестиция 500 кинта за 1 копче :mhihi:
А проблемът е, че дава "заето" от време на време и не мога да боравя с навигацията (и всичко останало на дисплея)...

Привет,

успя ли да го оправиш?

Аз имам следния проблем, във всички посоки работи копчето, но надолу (enter) не работи и сега не мога да използвам нищо, голяма мъка е.

Понеже виждам, че сте го дъвкали, как е най-добре да се подходи? Доколкото знам, колата ми е била на сервиз, където казали, че копчето било "кодирано" там към компютъра и бла бла, не можело да се смени!? Не ми се струва изчерпателно, затова искам да видя какво мислете вие.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 18 Юни 2012, 17:04

:wave: хоп и аз в отбора!....
iDrive на колата започна да забива, всъщност само enter функцията, обаче работи на топло - например когато централната конзола я понапече слънцето... също на моменти iDrive се замисля за около 30-40 секунди и тогава изпълнява командата enter една след друга понякога 5-6 пъти, това го забелязах гледайки менюто на монитора. музиката си ми работи на 6, радиото също, нито забиват нито насичат...позачетох се и се оказва, че евентуално блутут модула може да е виновникът за това замисляне съдейки по синдромите.....в сервиза специалиста се изказа за смяна на джойстика, много ясно нали и той трябва да яде! но ако проблема си остане? смяна и на блутут модула ли? няма ли начин да се разбере с диагностика от първия път?
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 18 Юни 2012, 17:08

Много станахме, да му се невиди.
Няма ли някои за една групова поръчка :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 19 Юни 2012, 13:06

Shadowed написа:Много станахме, да му се невиди.
Няма ли някои за една групова поръчка :mhihi:

Колегата NikiNikolov ми помогна, като каза, че може да е от това проблема:

От: NikiNikolov
До: velqn
Здравей колега, проблема е чисто механичен, ако идеш в сервиз се сменя цялото копче. Проблема се касае в това бутонче http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1339682875q.jpg. Самата смяна не вярвам да е трудна, но като се има в предвид, че всичко е на щипки трябва да се има едно на ум. Поздрави.

При мен е странно. Във всичките посоки нямам проблеми при навигация с джойстика, но натискане на долу или enter не работи. Доста досадно е, защото цялото управление на какво ли не е там.

При мен има и друг досаден проблем, понеже компютъра е бил сменян, сега при пускане iDrive ми казва head unit not coded correctly, но след като натисна enter, който не работи винаги, си влизам в менюто :)

И така, когато enter копчето не работи въобще, е доста тегаво, седя си на този надпис. Все пак мисля да махна конзолата, да почистя копчето хубаво с контактен спрей, защото понякога работи, понякога не.

Ако и това не помогне, колегата Николов е дал как може би изглежда елемента, ще търся други варианти тогава...

Поздрави и пишете, ако имате впечатления.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 19 Юни 2012, 14:56

Аз започнах да се навивам за някакво втора ръка. Има по 120-тина $ от ebay.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 19 Юни 2012, 14:59

Ако това е бутона, има го навсякъде и струва стотинки. Смяната към платката ще е лесна, зора е разглобяването. Ако някъде го има със снимки нека да го пусне, също и на самата врътка.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Юни 2012, 5:44

majstorapetkov написа:Ако това е бутона, има го навсякъде и струва стотинки. Смяната към платката ще е лесна, зора е разглобяването. Ако някъде го има със снимки нека да го пусне, също и на самата врътка.

Това може би ше ви помогне за разглобяването - http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=190814
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Юни 2012, 11:44

При мен с почистване поработва няколко месеца и после пак дава заето :)
Засега карам с почистване, щото не ми се дават 500 кинта за целия модул при положение, че онова малко копченце от снимката струва стотинки :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 24 Юни 2012, 13:05

flame написа:При мен с почистване поработва няколко месеца и после пак дава заето :)
Засега карам с почистване, щото не ми се дават 500 кинта за целия модул при положение, че онова малко копченце от снимката струва стотинки :mrgreen:

Супер, колега!

Моля те, може ли да опишеш в три стъпки какъв е процеса, ако може със снимки ще е супер, разглобяване, почистване - с какво, как и прочие, мисля ще е от помощза всички нас!

Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 14 Авг 2012, 16:21

Почистване на iDrive копче
---------------------------

Колеги, споделям моя опит, не е много челен, не е и много печален :) С други думи - след добро почистване с контактен спрей копчето работи почти два месеца. Сега пак почна да заяжда и трябва да го шамаря с юмруци, но пак върви. Мисля пак да го чистим и така докато си купя ново, да видим откъде ще изпадне.

Това е "проблемното" копче, което ни създава толкова много кахър. Мен лично адски ме дразни, защото съм фен на електронните неща и това ми е една от най-големите екстри (iDrive-a).

Изображение

Това е копчето "отвътре". Както се вижда, моето многократно е разглобявано, явно предишния собственик също е "играл" тази игра с почистването.

Изображение

Отстрани - това черното де факто е "enter"-ът.

Изображение

Всичко разглобено - трябва да внимавате да не се разхвърчат някои от елементите.

Изображение

Какво направихме ние?

Зелената платка, пръскаме я с контактен спрей (обилно), след което чакаме 30 минути да изсъхне добре.

След това копчето проработва за месец-два и после пак.

Не е крайно решение, но все пак е нещо :(

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 04 Дек 2012, 15:54

Привет колеги,

ъпдейт: Смених копчето с такова втора употреба. След 2-3 пъти чистене на старото, реших, че не мога повече така. Нямаше проблеми при смяната, но принципно мисля, че това копче трябва да се "кодира" към колата. При мен вървеше и в двата случая.

Поздрави,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535 xd, e28 520i

Мнение от kokignatov » 04 Дек 2012, 18:17

Имах същият проблем преди месец, работи във всички посоки но не и надолу( ENTER ) . Според мен при тази ситуация почисвтането не е от значение ( не че беше излишно ) но при натискане надолу раобти на електромагнитен принцип. Този издаденият елемент който си снимал и който осъщесвява при натискане функцията се износва явно и трябва да му се възстанови формата. Занесох го в сервиз и момчетата чрез поялник го изградиха малко зашото размерът му беше намалял значително. За момента работи , но не знам колко време ще изкара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 20 Фев 2013, 17:23

Колеги помагайте :bowdown: . При мен тотално отказа да работи, нито наляво и на дясно, нито нагоре и надолу, даже и като го въртя няма никой. Имам съмнение , че е от бушоните че преди два дни се рових да ги проверявам всичките заради централното и имам чувството че съм разменил някой бушон, защото не ми работи даже и бутона "MENU" . Също и като го въртя фжойстика не се усеща прещракването между менютата или песните. Благодаря предварително на всички :bowdown: .
А и ако може някой да ми даде снимка на бушоните да видя дали са като неговите ще съм много благодарен :bowdown: .(Колата е Е91 от 2007 г. с голямата навигация съм)
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Фев 2013, 20:03

Схема на бушоните - viewtopic.php?f=112&t=206698&start=15
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 20 Фев 2013, 21:51

stankata777 написа:Схема на бушоните - viewtopic.php?f=112&t=206698&start=15

Аз тази схема я имам в жабката, друга ми беше мисълта някой да си снима бушоните и да прикачи снимка за да мога да съпоставя на кой съм объркал мястото и ако някой може да каже кой е точният бушон и къде стои.
Благодаря все пак колега :yes:
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93