Помощ....проблеми с интериорни звуци!!!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Ф10 525D
Помощ....проблеми с интериорни звуци!!!
Колеги.....колата ще ме побърка вече!
Предварително искам да кажа, че знам за съществуването на подобни теми, но реших да отворя нова, тъй като искам да засегна няколко проблема, свързани с моята кола.
Колата ми е Е90, закупена от Камор през 2008 и все още е в гаранция. Преди година се появи едно дразнещо леко скърцане на волана, което идваше точно от цепката между него и конзолата пред волана. Четох из форума и реших да напръскам в цепката обилно с препарат за почистване на табла.....карах така 3 дена и след това изчезна...и така няколко месеца. Но преди седмица отново се появи и вече няма лек за това...с какво ли не го пръсках. Отново пробвах с препарата за табло...не стана. Пробвах с една течна грес за пластмаса...която е специално за такива неща ... пак не стана. Купих и течен силиконов спрей...който ме е страх да използвам, тъй като не знам какво ще се получи след неговото изсъхване след някой друг месец...може да стане и по зле....
Моментното състояние е , че на студена кола го няма, и след някой друг километър като загрее почва да скибуца..и просто ще се побъркам вече. Не знам какво да правя, тъй като не ми се иска да разглобяват колата за смяна на прословутия лентов кабел и т.н...
Но все пак е гаранционна и се чудя дали да не им искам обяснение. Проблемът го има при всички модели на БМВ и просто не мога да си обесня как може да се допуска такова нещо:
http://www.youtube.com/watch?v=vPjQpdChJjI
Това е линк, който онагледява точно и моето положение...Толкова е неприятно усещането, че нямам удоволствие да си карам колата даже. Усеща се и по ръцете едно леко задиране...и не се движи гладко волана.
Другия ми проблем се появи от около един месец свързан с перката на климатика. Когато е студена колата при 2-ра степен се чува едно чуруликане...като засиля скоростта изчезва. НАй-интересното е че ако е на 3-та степен не се чува и ако спра рязко чурулика повреме на спирането. След като спра изчезва....явно е нещо зад централната конзола...но и това е свързано с голямо разглобяване.
Третото е един чаткащ звук от задната кора, която контактува със задния прозорец може би. Това се получава при преминаване на напречни фуги на пътното платно или леки неравности....
Не мога да скрия колко ми е тъпо да си купя такава кола и да има такива проблеми....та тя е на 40 000 км..Както и да е.
Споделете моля мнението си, да звъня ли утре на Камор поне за волана.....другото ще си търся решения, но волана не се търпи, защото е нещото до което се докосвам постоянно.
Колата е гаранционна до лятото на 2013 и е хубаво да задействам нещата, ако искам да получа нещо от тях.
Извинявам се за дългия пост, но трябваше да споделя разочарованието си.
Поздрави на всички фенове!
Предварително искам да кажа, че знам за съществуването на подобни теми, но реших да отворя нова, тъй като искам да засегна няколко проблема, свързани с моята кола.
Колата ми е Е90, закупена от Камор през 2008 и все още е в гаранция. Преди година се появи едно дразнещо леко скърцане на волана, което идваше точно от цепката между него и конзолата пред волана. Четох из форума и реших да напръскам в цепката обилно с препарат за почистване на табла.....карах така 3 дена и след това изчезна...и така няколко месеца. Но преди седмица отново се появи и вече няма лек за това...с какво ли не го пръсках. Отново пробвах с препарата за табло...не стана. Пробвах с една течна грес за пластмаса...която е специално за такива неща ... пак не стана. Купих и течен силиконов спрей...който ме е страх да използвам, тъй като не знам какво ще се получи след неговото изсъхване след някой друг месец...може да стане и по зле....
Моментното състояние е , че на студена кола го няма, и след някой друг километър като загрее почва да скибуца..и просто ще се побъркам вече. Не знам какво да правя, тъй като не ми се иска да разглобяват колата за смяна на прословутия лентов кабел и т.н...
Но все пак е гаранционна и се чудя дали да не им искам обяснение. Проблемът го има при всички модели на БМВ и просто не мога да си обесня как може да се допуска такова нещо:
http://www.youtube.com/watch?v=vPjQpdChJjI
Това е линк, който онагледява точно и моето положение...Толкова е неприятно усещането, че нямам удоволствие да си карам колата даже. Усеща се и по ръцете едно леко задиране...и не се движи гладко волана.
Другия ми проблем се появи от около един месец свързан с перката на климатика. Когато е студена колата при 2-ра степен се чува едно чуруликане...като засиля скоростта изчезва. НАй-интересното е че ако е на 3-та степен не се чува и ако спра рязко чурулика повреме на спирането. След като спра изчезва....явно е нещо зад централната конзола...но и това е свързано с голямо разглобяване.
Третото е един чаткащ звук от задната кора, която контактува със задния прозорец може би. Това се получава при преминаване на напречни фуги на пътното платно или леки неравности....
Не мога да скрия колко ми е тъпо да си купя такава кола и да има такива проблеми....та тя е на 40 000 км..Както и да е.
Споделете моля мнението си, да звъня ли утре на Камор поне за волана.....другото ще си търся решения, но волана не се търпи, защото е нещото до което се докосвам постоянно.
Колата е гаранционна до лятото на 2013 и е хубаво да задействам нещата, ако искам да получа нещо от тях.
Извинявам се за дългия пост, но трябваше да споделя разочарованието си.
Поздрави на всички фенове!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Помощ....проблеми с интериорни звуци!!!
Наистина има тези за това, но одобрих и твоята, надявам се да пишеш развитието на ситуацията тук, за да има смисъл от нея. Според мен трябва да си предявиш претенции по гаранция и да видиш какво ще уважат. Скърцането със сигурност е техен проблем все още, за перката на климатика мисля, че няма да ти я оправят гаранционно.
Never mistake motion for action...
- angelov_b
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Ф10 525D
Здравейте колеги!
Днес сутринта като седнах в колата си отново почна да прискърцва воланът...и просто не се сдържах да изчакам да стане 8 часа и звъннах в Камор. Съвсем дружелюбно ме изслушаха и ми обясниха да докарам колата при тях, те ще свалят пластмасите зад волана и ще напръскат с някакъв лубрикант и това изчезвало. Работа за 1 час било и се покривало от гаранцията. Попитаха ме и за други оплаквания и аз си казах и за шума от климатика....Та си записах час за понеделник на 12 ноември и стискам палци това да ми реши проблемите. Ще пише веднага след кат оси взема колата да ви кажа дали съм доволен.
Не успях да скрия възмущението си по телефона, защото смятам че е недопустимо всички модели на БМВ да страдат от този проблем и то като нови коли. Изборих им клипчетата на X1, X3, X5, E9x, E60 и т.н. при които хора от всякъде споделят проблемите си. Множество са и случаите в щатите на коли под 10 000 мили с подобен проблем...
С други думи реших да си ползвам гаранционния сервиз и дано се справят момчетата от Камор.
Желая лек и спокоен ден!
П.с.: Благдаря за одобрението на темата, ще ви държа в течение какво се случва!
Днес сутринта като седнах в колата си отново почна да прискърцва воланът...и просто не се сдържах да изчакам да стане 8 часа и звъннах в Камор. Съвсем дружелюбно ме изслушаха и ми обясниха да докарам колата при тях, те ще свалят пластмасите зад волана и ще напръскат с някакъв лубрикант и това изчезвало. Работа за 1 час било и се покривало от гаранцията. Попитаха ме и за други оплаквания и аз си казах и за шума от климатика....Та си записах час за понеделник на 12 ноември и стискам палци това да ми реши проблемите. Ще пише веднага след кат оси взема колата да ви кажа дали съм доволен.
Не успях да скрия възмущението си по телефона, защото смятам че е недопустимо всички модели на БМВ да страдат от този проблем и то като нови коли. Изборих им клипчетата на X1, X3, X5, E9x, E60 и т.н. при които хора от всякъде споделят проблемите си. Множество са и случаите в щатите на коли под 10 000 мили с подобен проблем...
С други думи реших да си ползвам гаранционния сервиз и дано се справят момчетата от Камор.
Желая лек и спокоен ден!
П.с.: Благдаря за одобрението на темата, ще ви държа в течение какво се случва!
И аз имам някакви паразитни шумове...опитах се да ги открия и премахна - не можах...сега вече съм им свикнал (макар, че много ме дразнят) или слушам музика по-силно 
Успех!

Успех!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Скърцането от волана се решава за 5 мин,но тъй като си гаранционнен,по-добре си иди при тях - аз го остраних преди месец някъде,след като седмица и повече ми скъса нервите....
Принципно в е90пост го има начина....
И аз ще следя темата относно другите шумове

При мен волана скърца само като е студено. Не съм го решил проблема. Но по-дразнещо е скърцането на кората отзад към задния прозорец. Ако някой го е решил нека сподели.
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
raddy написа:Скърцането от волана се решава за 5 мин,но тъй като си гаранционнен,по-добре си иди при тях - аз го остраних преди месец някъде,след като седмица и повече ми скъса нервите....
Колега, сподели тук или дай линк към е90пост, за да могат и другите колеги да си решат проблема!
- blagun
- младши ентусиаст
-
cupra написа:При мен волана скърца само като е студено. Не съм го решил проблема. Но по-дразнещо е скърцането на кората отзад към задния прозорец. Ако някой го е решил нека сподели.
И при мен го има това скърцане! Скоро ще разглобя кората, ако някой не каже за друго решение

- raddy
- младши ентусиаст
-
Значи по това което изчетох скърцането от волана е често срещан проблем при е90,дори при сравнително нови автомобили - обикновенно се появява при разместване на волана след като дълго време е бил в една позиция (и при мен така се получи)
ето и как точно се чуваше при мен - 1 към 1 : http://www.youtube.com/watch?v=69eEjHoN4wo
Според повечето коментари е именно лубриканта на колоната,като съветите бяха да се използва някаква смазка - аз лично имах под ръка WD-40,но според мен не е идеалното решение....
Ползвайки снимки от е90поста разглобих кората под волана (мисля 6,8 болта бяха) т.е.

отнема около 5 мин

оттам вече има достъп до кожуха - именно там съм сложил 2,3 капки (съвсем малко,тъй като веднага си го пое) ВД..

т.е. точно ТУК...
поразвъртях волана и хоп скърцането си замина
Принципно знам че след време пак се появява,така че съм подготвен,мисля даже с нещо друго ще изкара значително по-дълго...
надявам се да съм бил полезен,поне при мен така се реши проблема....
ето и как точно се чуваше при мен - 1 към 1 : http://www.youtube.com/watch?v=69eEjHoN4wo

Според повечето коментари е именно лубриканта на колоната,като съветите бяха да се използва някаква смазка - аз лично имах под ръка WD-40,но според мен не е идеалното решение....
Ползвайки снимки от е90поста разглобих кората под волана (мисля 6,8 болта бяха) т.е.

отнема около 5 мин

оттам вече има достъп до кожуха - именно там съм сложил 2,3 капки (съвсем малко,тъй като веднага си го пое) ВД..

т.е. точно ТУК...
поразвъртях волана и хоп скърцането си замина

Принципно знам че след време пак се появява,така че съм подготвен,мисля даже с нещо друго ще изкара значително по-дълго...
надявам се да съм бил полезен,поне при мен така се реши проблема....

- blagun
- младши ентусиаст
-
Чудесно ръководство 

blagun написа:cupra написа:При мен волана скърца само като е студено. Не съм го решил проблема. Но по-дразнещо е скърцането на кората отзад към задния прозорец. Ако някой го е решил нека сподели.
И при мен го има това скърцане! Скоро ще разглобя кората, ако някой не каже за друго решение![]()
И при мен го има това, много дразнещо!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Назря времето за (поредна) сбирка на Е9х. Основна тема - смазване на скърцащи волани 

- blagun
- младши ентусиаст
-
sapio написа:Назря времето за (поредна) сбирка на Е9х. Основна тема - смазване на скърцащи волани
По-скоро скърцащата кора, не волан

- raddy
- младши ентусиаст
-
sapio написа:Назря времето за (поредна) сбирка на Е9х. Основна тема - смазване на скърцащи волани![]()
Това е една отлична идея,една сбирчица преди зимата ще е перфектно

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
raddy написа:sapio написа:Назря времето за (поредна) сбирка на Е9х. Основна тема - смазване на скърцащи волани![]()
Това е една отлична идея,една сбирчица преди зимата ще е перфектно

45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3