Колектори от 318is на Е46 318i
Модератор: bum_bum
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Колектори от 318is на Е46 318i
Въпроса ми е възможно ли е да се монтираа изпускателен колектор от Е36 318is M42 или М44 на Е46 318i M43B19
Какви ще са плюсовите и минусите от това упражнение?
Какви ще са плюсовите и минусите от това упражнение?
Re: Колектори от 318is на Е46 318i
Възможно е , но няма да паснат без преправяне.Ще трябва да се прави някакъв фланец при бай стругар.Аз ще я правя тая галимация на м43б16 обаче и вече си взех колектор,но в момента не карам колата и чак напролет ще го правя.Иначе имайки предвид формата на стоковият ти и този на ис-ката(който е плетен 4-2-1,точно като на повечето автърмаркет спортни), със сигурност ще има ефект,но за да видиш осезаема разлика,освен самият колектор,трябва да подмениш и цялата генерация,с такава с по-голям диаметър на тръбите,което включва и по-освободено крайно гърне.Като за крайно гърне можеш да ползваш стоково от 2.5/2.8 или автърмаркет някакво.
- Next
- старши ентусиаст
-
Точно това ми е идеята да сложа крайно от някой шестак 323 или 328 а за стругара нямам грижи има кой да свърши работа.
Аз съм с махнат катализатор и скоро си сложих чип. Притеснява ме това да не да стане много мудна в ниските обороти.
Аз съм с махнат катализатор и скоро си сложих чип. Притеснява ме това да не да стане много мудна в ниските обороти.
Според мен ще има само положителен ефект.Не са много дълги колекторите,че да има загуби в ниските.Само да не забравиш да смениш и тръбата след колекторите с по-голям диаметър от стоковата ти.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
А с какво колектора на М42 е по-добър от този на М43?
Si non confectus, non reficiat.
- Next
- старши ентусиаст
-
Нямам предсатва заги мислех, че ти си човека да каже каква е разликата. Просто така съм чувал, че на М42 колекторите били по заплетени и качвали 10-15кс на 316i-318i 

Как с какво,аз по-горе писах...На м43 е чугунен,дебелостенен,със супер куци рестриктивни пътища.На м42 е тънкостенен,плетен 4-2-1,стоково си е спортен
То по самата форма си личи огромната разлика
М42

М43

Ето и реална снимка на моя дето си взех от м42

И пак казвам,че за да ти качат тез 10-ина-15 коня,трябва да смени и генерацията назад,само с колектора няма да стане.
Иначе е нещото,което с малко пари има голям ефект,не като измислените чипчета за по 150-200лв или "спортен филтър" за още толкоз,не че от тях няма файда,но са доста по-скъпи и с по-малък ефект.

То по самата форма си личи огромната разлика
М42

М43

Ето и реална снимка на моя дето си взех от м42

И пак казвам,че за да ти качат тез 10-ина-15 коня,трябва да смени и генерацията назад,само с колектора няма да стане.
Иначе е нещото,което с малко пари има голям ефект,не като измислените чипчета за по 150-200лв или "спортен филтър" за още толкоз,не че от тях няма файда,но са доста по-скъпи и с по-малък ефект.
- Next
- старши ентусиаст
-
Разбрах, че пасвал колектора на М43 моторо само трябвало да се направят ушички защото разположението на хващане на м42 е по различно. От горе и долу на всеки изход трябва по едно ухо и един кадърен майстор да ги завари точно
Дано е толкова лесно,като му дойде времето ще го наложа и ще си проличи.Успех и на теб 

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
Next написа:Разбрах, че пасвал колектора на М43 моторо само трябвало да се направят ушички защото разположението на хващане на м42 е по различно. От горе и долу на всеки изход трябва по едно ухо и един кадърен майстор да ги завари точно
мооже и да стане с заваряне на уши даже бях гледал скоро в продава точно така правени , но си мисля завариш ли там задължително после трябва да се стърже лицето на фланеце най-малкото ще е мръднало от заварката,После как точно ще се заваря и каква заварка ще стане на фланеца на колекторите след като той е съставен.... и друго имаш ида изрязваш от самия колектор място за всяка свещ , тъй като на М40/М43 свещите са точно там а не като иската отгоре на главата

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Next написа:Разбрах, че пасвал колектора на М43 моторо само трябвало да се направят ушички защото разположението на хващане на м42 е по различно. От горе и долу на всеки изход трябва по едно ухо и един кадърен майстор да ги завари точно
ей това е отговора на колегата, така го правих на стария мотор, без да сменям цялата генерация с оригиналните истории назад, с чип, кн филтър и шлайфана глава думках 320-ки до 120 км/ч

п.с. става и с гайки малко по големи

the project is ready....

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ей, тоя колектор много добре изглеждал бре! Хубави равни пътища са му направили - със сигурност ще има разлика, сравнено с оня чугунен туч от М43...
Si non confectus, non reficiat.
Добре я
Аз на един приятел хондаджия му пратих снимката и викам "виж ко си зех",той си помисли че съм го взел от ebay няккъв спортен автърмаркет,после кат му казах че е за 30лв. се изцъкли 

- Next
- старши ентусиаст
-
Vozq_bez_pari написа:Next написа:и друго имаш ида изрязваш от самия колектор място за всяка свещ , тъй като на М40/М43 свещите са точно там а не като иската отгоре на главата
Моите са отгоре над колекторите.
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
Next написа:Vozq_bez_pari написа:Next написа:и друго имаш ида изрязваш от самия колектор място за всяка свещ , тъй като на М40/М43 свещите са точно там а не като иската отгоре на главата
Моите са отгоре над колекторите.
ако си с М43 свещите ти са точно над 4угунения изпускателен колектор както при М40
и като сложеш исковия колектор неможе да вкараш лулите за свещите . от опит ти го казвам няма на4ин аз като го слагах си поостургва исковия колектор
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3