Ъпгрейт на спирачки
Модератор: bum_bum
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Ъпгрейт на спирачки
колеги искам да сменя задните дискове с такива винтилирани като предните става дума за е36 купе знам че са ми нужни и спирачните апарати но не е там проблема а в това че ЕТ то на предния и задния диск е различно как да го компенсирам това различие ако някой е правил нещо подобно ще сам му много благодарен ако сподели как точно става
имам предни дискове и спирачни апарати от е36 320 друго не знам ко ми трябва
мерси на всички предварително

имам предни дискове и спирачни апарати от е36 320 друго не знам ко ми трябва
мерси на всички предварително

- nesko
- старши ентусиаст
-
- nesko
- старши ентусиаст
-
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Явно ти ще си първия дет прави тоя ъбгрейд , може да пробваш с някъв фланец отвън или отвътре на диска не си спомням как изглежда тва нещо отвътре оригиналните задни дискове имат място за накладките за ръ4ната и тн.
трябва да разсглобиш вси4ко и да гледаш кое как идва и да си преправиш закрепването на спира4ните апарати с някви яки планки
Аз ли4но не бих се занимавал с направи си сам спира4ки струва ми се опасно ,ама ако все пак си решил и измислиш нещо пусни по некоя снимка и да умуваме и ние
трябва да разсглобиш вси4ко и да гледаш кое как идва и да си преправиш закрепването на спира4ните апарати с някви яки планки
Аз ли4но не бих се занимавал с направи си сам спира4ки струва ми се опасно ,ама ако все пак си решил и измислиш нещо пусни по некоя снимка и да умуваме и ние
Абе аз не съм спец ама знам, че задните дискове трябва да са по малки от предните по простата причина, че спирачната сила отзад трябва да е по-малка. Иначе ще се завърташ всеки път като спираш с малко по голяма скорост. Да не говорим ако се наложи да натиснеш спирачка в завой.
Според мен не си прави експерименти със спирачките. Или ако ъпгрейдваш го прави пропорционално отпред и отзад.
Според мен не си прави експерименти със спирачките. Или ако ъпгрейдваш го прави пропорционално отпред и отзад.
- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
ja написа:Абе аз не съм спец ама знам, че задните дискове трябва да са по малки от предните по простата причина, че спирачната сила отзад трябва да е по-малка. Иначе ще се завърташ всеки път като спираш с малко по голяма скорост. Да не говорим ако се наложи да натиснеш спирачка в завой.

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
djoni82 написа:ja написа:Абе аз не съм спец ама знам, че задните дискове трябва да са по малки от предните по простата причина, че спирачната сила отзад трябва да е по-малка. Иначе ще се завърташ всеки път като спираш с малко по голяма скорост. Да не говорим ако се наложи да натиснеш спирачка в завой.
Според мен не си прави експерименти със спирачките. Или ако ъпгрейдваш го прави пропорционално отпред и отзад.напълно подкрепям мнението на колегата
Аз пък не го подкрепям. Ако е така както казва колегата .... защо например Порше 911 ГТ2 2004година е с:
Предни Спирачки
PCCB Ceramic Vented & CrossDrileld Discs w/4-Pot Calipers, ABS,
f brake size 350 mm / 13.8 in
Задни Спирачки
PCCB Ceramic Vented & CrossDrileld Discs w/4-Pot Calipers, ABS,
r brake size 350 mm / 13.8 in
Относно преправянето .... най-добре си намери готов кит или ползвай от модел с по-големи ... примерно М3.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
AlibiTu написа:Аз пък не го подкрепям. Ако е така както казва колегата .... защо например Порше 911 ГТ2 2004година е с:
Защото 911-ките много им тежи гъза

Но нали се сещате че то не е само размера. Зависи от апаратите, накладките и т.н.
Ако няма да е професионално направена конверсия, и ако няма да я караш тази кола на писта всеки ден, ъпгрейдвай си предните, и отзад просто сложи яки накладки.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
поршето има и регулатор мисля ...
намери си спирачки от 328ца .. те са вентилирани и отзад .. аз така ще направя не е30ката
намери си спирачки от 328ца .. те са вентилирани и отзад .. аз така ще направя не е30ката

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
при комплектите на D2 за Е36 предните и задните имат еднакви по размер дискове 330мм само задните апарати са 6 бутални а предните 8 бутални , мисля 4е задните и предните дискове са им еднакви т.е. няма място за наклад4ици за ръ4ната и затова предлагат отделно хидравли4на ръ4на спира4ка.
При Е36 няма кантар4е което да регулира спира4ното усилие в зависимост от товара ,но пък има ABS и която и гума да се опита да завла4и ABS-a си оправя нещата
При Е36 няма кантар4е което да регулира спира4ното усилие в зависимост от товара ,но пък има ABS и която и гума да се опита да завла4и ABS-a си оправя нещата
- Sharo
- старши ентусиаст
-
ludiagsm написа:при комплектите на D2 за Е36 предните и задните имат еднакви по размер дискове 330мм само задните апарати са 6 бутални а предните 8 бутални , мисля 4е задните и предните дискове са им еднакви т.е. няма място за наклад4ици за ръ4ната и затова предлагат отделно хидравли4на ръ4на спира4ка.
на е46цата задните дискове са ми 3мм по-големи ама па са по тънки и апаратите са по-малки ..
а тая хидравлична ръчна на д2то като е на апаратите и имаш абс няма ли да шашнеш малко системата и ръчната да спре да работи на 100% ..

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:ludiagsm написа:при комплектите на D2 за Е36 предните и задните имат еднакви по размер дискове 330мм само задните апарати са 6 бутални а предните 8 бутални , мисля 4е задните и предните дискове са им еднакви т.е. няма място за наклад4ици за ръ4ната и затова предлагат отделно хидравли4на ръ4на спира4ка.
на е46цата задните дискове са ми 3мм по-големи ама па са по тънки и апаратите са по-малки ..
а тая хидравлична ръчна на д2то като е на апаратите и имаш абс няма ли да шашнеш малко системата и ръчната да спре да работи на 100% ..
не се бях замислял , ама поне приЕ36, ако в движение дръпнеш хидравли4ната ръ4на абс-а не мисля 4е ще се шашне щото без да си натиснал педала на спира4ката няма как да сработи. За него е все едно дали дърпаш хидравли4на ръ4на или тая с жилата и наклад4иците, ABS-a следи оборотите на всяка гума и за да сработи трябва да си натиснал педала на спира4ката.
На твойта Е46 м3-ка май е по сложна системката и нямам идея кво ще стане

- Sharo
- старши ентусиаст
-
е тя хидравличната ръчна на д2 не натиска ли задните апарати просто ... което ако е така ще е все едно да си натиснал педала,
защото ще създаде налягане в цялата система
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:е тя хидравличната ръчна на д2 не натиска ли задните апарати просто ... което ако е така ще е все едно да си натиснал педала,
зна4и тя има вход и изход ако на входа вкараш налягане то минава през помпата на хидръвли4ната ръ4на и отива към задните апарати оба4е ако ти дръпнеш ръ4ната помпата създава налягане само на изхода си и то отива само към задните апарати има нещо като възвратен клапан пропуска само в една посока
- Sharo
- старши ентусиаст
-
ludiagsm написа:Sharo написа:е тя хидравличната ръчна на д2 не натиска ли задните апарати просто ... което ако е така ще е все едно да си натиснал педала,
зна4и тя има вход и изход ако на входа вкараш налягане то минава през помпата на хидръвли4ната ръ4на и отива към задните апарати оба4е ако ти дръпнеш ръ4ната помпата създава налягане само на изхода си и то отива само към задните апарати има нещо като възвратен клапан пропуска само в една посока
ахааа хитро
а при мене ще е фаална такава ръчна, че нали нямма съединител и нали ...

в е30ката ще проима един ден .. то не, че там ще има абс де