Масло Mobil Special S 10W40

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Масло Mobil Special S 10W40

Мнение от kulov » 14 Ное 2008, 15:35

Здравейте всички!
Преди няколко дни си взех от МЕТРО въпросното масло, вярвайки че това е добро масло. Когато обаче един мой агент, който е по-навътре в нещата от мен разбра ми каза "САКЪН!!!!!!". Внасяли ги от Турция, не били полусинтетични, както пише на опаковката, а минерални и като цяло било менте. Да не пропусна да кажа, че тубата е 5Л (около 75лв., ако не се лъжа).
Колата ми е на 15г. и 206 000км и мисля че има още много живот в нея. Така и така вече съм си дал парите, мисля до 1 седмица да го сложа.
Моля за мнения за самото масло Mobil Special S 10W40, както и всеки да каже кой какво масло ползва.
Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 14 Ное 2008, 17:34

Аз използвам единствено и само масло MOBIL, но е 15W40. В момента ми е за смяна маслото и днес като го преоверявах, цвета му е все едно сега съм го слагал. От както я имам колицата само такова и слагам. Страшно съм доволен. А на твоя агент му кажи, че на всичко в BG не се знае произхода. По печатниците етикетчета и баркодчета колкото искаш. Те мангизи правят пак какво остава за масло.
Слагай си Mobil-a и карай смело. По добре произведено в Турция отколкото в гаража на бай Иван. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 14 Ное 2008, 19:44

два пъти слагам Мобил...... и вече смятам да не правя тази грешка....но не ми е правило проблем сериозен или просто още незнам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 14 Ное 2008, 19:50

Не знам какъв е произхода на това масло и дали е менте,ама тъй или иначе си го пупил,слагай го спокойно и го смени,след 5-6хил. километра за вътрешно успокоение.Не че няма да изкара и повече ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318i М40

Мнение от Totko » 15 Ное 2008, 11:23

От това масло съм доволен. Слагам го на всичките автомобили във фамилията. Сега ето какво казват из интернет за него - бутилира се на различни места. Ако сравниш баркода - там пише Esso UK. Щото те с Мобила са едно. Та аз купувам това масло от Практикер. Там е с Буква "G". Т.е. - бутилирано в Гравеншон, Франция. В Кауфланд и на много други места (бензиностанции, маг. за авточасти) има турско с буква "S". Отзад под лепенката също си пише - произведено в Турция. Ето кво пишат руснаците за него:
"Esso, Mobil-как определить страну и дату изготовления масла?

В связи с многочисленными запросами по поводу определения страны происхождения товара спешу сообщить следующее. Страну, где произведен товар можно определить по так называемому номеру партии, который печатается лазерным способом на нижней лицевой части канистры и боковой поверхности бочек и ведер.
По информации производителя, структура кода является универсальной для всех видов упаковок продукции Mobil и Esso.

Номер партии состоит из одной буквы и шести цифр, например N310141.

В качестве третьего знака может использоваться одна из трех букв : А,В или С, например U2C0238

Эта аббревиатура расшифровыввается следующим образом:

Первая буква обозначает месторасположение завода, на котором произведен продукт:

J - Port Jerom (Порт Джером, Франция)
P – Purfleet (Пурфлит, Великобритания)
H - Hamburg (Гамбург, Германия)
E - Pernis (Пернис, Голландия)
G - Gravenchon (Гравеншон, Франция)
N - Naantali (Наантали, Финляндия)
U - Uddevalla (Уддевала, Швеция)
S - Турция

Вторая цифра обозначает год производства :
2 - 2002, 3 - 2003

Третья цифра обозначает месяц производства:

1-9 - Январь - Сентябрь, А - Октябрь, В - Ноябрь, С - декабрь.

Последние четыре цифры - непосредственно номер залива данного продукта.

Таким образом например:

N310141 - продукт произведен в Наантали, в январе 2003 года.
U2C0238 - продукт произведен в Уддевале, в декабре 2002 года
а как же Турция?
ведь если говорить о Мобиле 1 ом... очень хорошее и качественное масло.... американское....но где ты его купишь?
а вот Турцкий Mобил оседает в картере двигателя ввиде илоподобной массы... (сам видел в сервисе)"

кандидат ентусиаст
Аватар

Благодаря!

Мнение от kulov » 17 Ное 2008, 9:31

Благодаря на всички за участието по темата и за полезната информация. Така и така съм се нахакал вече ще го сложа, но ми се струва че няма да имам нерви да изчакам да станат 10 000км :confused: Лека от мен!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Масло Mobil Special S 10W40

Мнение от BAYRON » 17 Ное 2008, 20:08

kulov написа:Здравейте всички!
Преди няколко дни си взех от МЕТРО въпросното масло, вярвайки че това е добро масло. Когато обаче един мой агент, който е по-навътре в нещата от мен разбра ми каза "САКЪН!!!!!!". Внасяли ги от Турция, не били полусинтетични, както пише на опаковката, а минерални и като цяло било менте. Да не пропусна да кажа, че тубата е 5Л (около 75лв., ако не се лъжа).
Колата ми е на 15г. и 206 000км и мисля че има още много живот в нея. Така и така вече съм си дал парите, мисля до 1 седмица да го сложа.
Моля за мнения за самото масло Mobil Special S 10W40, както и всеки да каже кой какво масло ползва.
Благодаря предварително!

Преди 7 месеца или 8 незнам точно отивам в "Метро кеш-меш енд кери" и правя това това дето си направил и ти. Видя ми се на сметка и взех 2 туби защото съм шестак и събира 7 литра . Да уточня става въпрос за метро 2 в Божурище.
Та излизам от метро и забелязвам една масларница с големи букви пише МОБИЛ :P :P :P викам си направо го сменям . Отивам там и маслара се оказа наша марка и ме светна за това. Аз обаче не вярвам, но той вдига телефона и се обажда на официалния вносител на мобил защото му е личен познат.

Така сега за маслото. Мобил специал е минерално масло произведено за скандинавските държави с визкозитет 10/40 но на минерална основа. А "метро мери джей" ни спестява инфото за маслото.
Обаче за се окопитих набързо и го върнах като им разкрих схемата и произхода на маслото. Ония ей така :shock: :shock: :shock: и пак това е полусинтетика ........ обаче понеже им обясних точно това което обясних и на вас и нямаше къде да ходят и го върнах.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Made in Turkey

Мнение от kulov » 18 Ное 2008, 16:16

Еми супер, че поне ти не си се набутал. Аз го взех от Метро (Русе) - родом съм от там и бях на гости за 1 уикенд, но сега съм си в Смолян, тук живея от доста години. Общо взето яко прецакване, колега... А по принцип MOBIL ли ползваш или след това смени марката?
Апропо, използвам тази марка защото моят човек, който ми вкара колата от Германия преди 1 година там беше сложил същото веднага след като я купи, и то MOBIL "S", демек мейд ин търки, купено от дойчланд. Ебати мафията са тия...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 18 Ное 2008, 16:28

на вектрата слагах такова и ми се спекаха повдигачите. Майстора ми каза че е карана с кофти масло или не е сменяно редовно. Викам му мобил от метро, той отговаря че и тоалетна хартия не би си взел от метро.
Дали е добро маслото не мога да ти отговоря сам си прави изводите. Иначе пак ще си сложа мобил ама няма да е от метро и ще гледам ДОТ-а. Трябва да е прясно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 18 Ное 2008, 21:37

аз слагам само Кастрол 10w40.Малко е скъпичко но е много добро,двигателя мърка :mhihi: дават му 15 000 км преди смяна

Потребител
Аватар

Мнение от 4efito8898 » 22 Ное 2008, 15:26

те пък другите масла по магазините са "оригинални" щото, а на метро и практикер са най - кривите, за мобила s 10 w 40, от метро, на един стар голф 2 вече 5 пъти му слагам такова масло, от 170 000 му километър , сега е на 230 000 някаде, засега си работи колата, въпреки че е набор 1988, а пък за една а 4 ка 1996 съм ползвал и от метро мобил X 5 w 40 уж е пълна синтетика 5 литра са към 80 лева 2 или 3 пъти слагам само такова масло, пък колата е на 230 000 в момента, никакъв проблем, не гори масло, като го източвам си е бистро и тъмно, не става на боза,пък вие ако искате ги слушайте разни майстори кое е хубаво и кое не е, и естествено ще ти кажат,че еди си кое си, по 30 лева литъра е най - доброто за твоята кола, хаха, че да могат те да приберат само от тебе 20 - 30 лева еи така за добър ден

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528I
Мечтае да кара: ///Мъ 5

Мнение от KUMHO » 06 Дек 2008, 10:55

Един от последите заводи на маслото Мобил е в Турция,можеби е на около 2-3г. самия завод.Затова на някои масла пише че са произведени в Турция,но това не означава че е по лошо от това с Made in ЕU.Официалния вносител ги внася от там.
Все пак и БМВ имат завод в Турция.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 12 Дек 2008, 0:35

Колега така и така си го купил слагай,ама го смени по рано и купи другото от не-Метро магазин та ди е жива и здрава колицата
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Дек 2008, 9:38

а наливния мобил как е като качество-с 10/40.15лв литъра
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Re: Масло Mobil Special S 10W40

Мнение от McQueen » 28 Апр 2011, 12:53

Maслото Мобил от Метро е 5 литра. Никъде няма такова. Казвали са ми, че е Турско продавачи и са ми давали Ессо. :lol: Все едно то е германско. За баварските машини: Мегуин! :yes:

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ